SYDHAV I NORGE

- nytt om aktiviteter med sand mellom tærne!
(Siden Terje er i utlandet har denne siden dessverre ikke blitt oppgradert på en god stund)

Lettbåten på vei over korallrevetALOHA, WAIKIKI!
Kanskje du har sett henne på TV eller et show et sted, Waikiki fra Hawaii? Syngende og dansende, med sin dansegruppe kledd i blomsterkranser og sydhavs-kostymer. Svaiende hula-hula og fengende dansepop. Men visste du at Waikiki bor i Norge?

Les mer

MYSTISKE NAN MADOL PÅ TV2!
Søndag 18. mars var det et program på TV2 om de mystiske ruinene Nan Madol i Mikronesia. Det er Arne Hjeltnes som starter en ny programserie, som har fått navnet "Mysterier fra fortiden" og tar for seg store uløste gåter fra fortiden!
Les mer

"SYDHAV PÅ NETTET" ER STØRST I VERDEN!
Internettmagasinet "Sydhav på nettet" har blitt en stor suksess, med over 5.000 hits hver eneste dag! ! Her kan du finne informasjon om landene, kart, bilder, artikler, musikk, video og mye mer! "Sydhav på nettet" er faktisk verdens største websted om sydhavet! Ta en titt ved å klikke her!

KOMMER "TE VAKA" TIL NORGE?
Den nye polynesiske supergruppa som kombinerer sang og dans, polynesiske toner og moderne pop skal til Europa i sommer. Er vi så heldige at vi får besøk i Norge? De prøve å komme hit sommeren som var, men fikk ikke tid mellom konserter i Finnland og England.
Les mer her.

ARTIKKEL OM FIJI
"The way the world should be" annonserte Fiji - før miltær-kuppet i 1987. Les artikelen av Helge Kongshaug og se hva som skjedde - og hva som skjer idag. Klikk her.

REDD TUVALU!
Folkene i Tuvalu frykter at de kan bli skylt på havet, som det skjedde i naboriket. Terje Dahl prøver å hjelpe i fra Norge, les hans aksjon!

KURS I POLYNESISK DANS?
Emma Toematagi Dahl har lyst til å starte kurs i polynesisk dans, så både voksne og barn får lære mer om sydhavets tradisjoner og kultur.
Kvinnene kan få prøve seg i hoftesvingende hula fra Hawaii, sensuell tamure fra Tahiti, elegant siva fra Samoa og innsmigrende atele fra Tuvalu! Jenter og gutter i alderen 7-10 år vil trives med enkle polynesiske danser og sanger. Sydhavsdansing er lett å lære, alle kan være med hele tiden, er gøy, og gir også mosjon!
Klikk her og vis din interesse for å få staret kurs i Oslo!

SYDHAV PÅ GOD MORGEN, NORGE!
Fredag 23. mars var Terje Dahl på TV2s program God Morgen, Norge! Han fortalte om sine sydhavsopplevelser og om internettmagasinet "Sydhav på nettet".
Les mer

Spennende for firmer og andre:
FOREDRAG OM SYDHAVET!

I år kan firmafesten bli litt annerledes. La Terje Dahl holde en "happening" med lysbilder og skuespillevner! Ja - til og med ekte sydhavsdans og polynesisk mat kan ordnes!
Terje stiller også gjerne opp hos foreninger og andre interesserte.

Les mer

BLI MED TIL EMMA OG TERJES ØDE ØY!
Terje vil prøve ta med seg folk til sitt paradis i sydhavet sommeren 2001. Her kan du prøve deg som en Robinson Crusoe i en måned! Klikk her!

SPENNENDE SEMINAR PÅ FOLKEHØYSKOLER!
Terje Dahl har holdt lørdagsseminar på folke-høyskoler, om sydhavsseilas og klimaforandring. "Spennede og veldig lærerikt!", var blant kommentarene. Klikk her for å få vite mer.

VELLYKKET SYDHAVSFEST I VALDRES!
South Pacific Houseclub's lovo/hangi/umu i Valdres ble etter sigende nok en gang et vellykket arrangement, selv om det var færre med denne gangen.

Hvor ble det av "Tonga-Eivind"?
Sandefjordgutten Eivind Alme som var på Tonga er borte fra nettet, så linker under virker ikke. Noen som vet hvor han er og hvor han har plassert sidene sine??
Evinds hjemmesider
,

BREV-VENN I SYDHAVET?
Alapasita Taufa, en jente på 17 år i Tonga ønsker å brevveksle med norske gutter og jenter. For mer opplysninger, klikk her

SKRIV INN!
Skjer det noe interessant med sydhavstilknytning? Kjenner du noen fra sydhavet som bor i Norge? Har du erfaringer fra sydhavet du vil dele med andre.
Send en e-mail til terje@sydhav.no!

TERJE DAHLS
VERDEN:
Forside
Soloseilasen
Atoll-livet
Flukten
Bøkene
Foredragene
Musikken
Mediadekning
Kongeaksjonen
Drivhuseffekten
KlimaNytt
Bordtennisen
Egne noveller
Litt av hvert
Sextanten
Hjemmeside-
katalogen
Shareware
-katalogen
Topp10
Spørsmål
Start-tavlen
Kureren
Redd Tuvalu!
En smak av
sydhav!
Sydhav på nettet


Sydhavsadresser i Norge:

Emma og Terje Dahl, Antenneveien 20, 1154 Oslo, E-mail: terje@sydhav.no
South Pacific House Club, Sverre Midtskau, Stjernev. 27, 0389 Oslo. Tlf. 22 48 56 92
South Seas Polynesian Culture Week, Elenoa Sivertsen, Leif Weldingsv.3, 3212 Sandefjord. Tlf. 33 46 69 69

Kommentarer, tips om aktiviteter, nye adresser?
terje@sydhav.no

©Terje Dahl 1997-2000

ARTIKLER:

Herr Redaktør!

På vegne av flere slår jeg nå alarm; ALARM!

Helt fra vi er helt små blir vi flasket om med øyromantikk og Robinson Crusoe fortellinger. Jeg har lest om Thor Heyerdahl, James Cook, Terje Dahl (!), Mytteriet på Bounty, diverse jordomseilinger med blant annet Familien Hoff's 'Red Admiral' eller Ragnar Kvam Jr, Ragnar Thorseths eventyr med Saga Siglar med mere.

Ut i fra dette propaganda-materiell danner det seg et farlig sug både i sjel og hjerne at også JEG vil oppleve dette. Varme tropenetter, hvit korallsand, atoller, Flying Foxes, fargerike fisk, flotte koraller og tradisjonelle kavasermonier.

Etter lang tids planlegging drar man så ned. Og hva oppdager man? Jo: man finner paradis! Det er urettferfig! Hvorfor må det være så herlig? Dette fører meg inn i økonomisk personelig konkurs! Vi må ikke bli utsatt for slik øyromantikk og paradispropaganda! Det er farlig for sarte sjeler som min...

Ikke bare finner man et paradis, man treffer også kvinnen i sitt liv! Nå må man komunisere med sin kjære med verdens tregeste postsystem... Sist brev jeg fikk brukte 3 (TRE) uker for å komme fra min kjære nede på Tonga, og opp til meg i det kalde nord! Det er uholdbart! Det å ringe ned til henne koster halve formuen til Skrue, Røkke og Co... Med en minutttakst på 21 kroner blir man flådd! Det er jo billigere å ringe "billige" (i dobbel forstand) sextelefoner på teletorget! Menige i forsvaret som tjenestegjør for Konge, Fædreland og Flaggets Hæder oppe i ødemarken (Finmark, Troms... oppi der) og klager over at de er langt fra sine kjære burde skamme seg og holde munn!

Jeg er emosjonelt og finansielt ødelagt etter min tur til Sydhavets paradis! Når ser jeg min kjære igjen?

La deg ikke påvirke! Ikke dra! Ikke bli ødelagt! Du kan fortsatt spares for en sjebne værre en døden... Ta heller et helgecruise med Scandi Line til Strømstad eller et Tivolicruise til Køben. Det er billigere selv om det kansje ikke er bedre...

Med hilsen
Eivind Alme
<ealme@online.no>
- en sørgelig sjel som lengter tilbake til Tonga...

PS: Det er bedre med en bakrus i Strømstad, enn et Tongakurs på over 600 sider 32 kasetter...