Prometheus-
prosjektet
  Artikler
... Vi må finne ut hvorfor vi ikke gjør noe for å stoppe den globale oppvarmingen! Hvem eller hva er det som lurer oss?

Hvem eller hva
- les artiklene:

 Politikk

 Religion

 Markedskrefter

 Maktelite

 Media

 Reklame ?

Flere emner for artikler vil komme. Tips oss!

Tips noen om Prometheus-prosjektet!
Til  (fyll inn): Fra (fyll inn):
"Vi må stoppe utviklingen før den stopper oss!", Terje Dahl -98.

"Når pengene snakker så tier fornuften", Terje Dahl -97.

 

 

Politikk:

"Vår tids demokrati ødelegger for oss!"
Vi står sannsynligvis foran katastrofer som vil forandre verden slik vi kjenner den idag. Og det er vår skyld! Eller er det politiske systemene - har demokratiet utspilt sin rolle? Vi vil prøve å finne noen som kan svare på dette. Kjenner du noen - så tips oss!

Religion:

"Kristendommen tok fra oss evnen til å ta vare på naturen!"
Vi står sannsynligvis foran katastrofer som vil forandre verden slik vi kjenner den idag. Og det er vår skyld! Eller er det kristendommens, som opphøyet mennesket til sjef over naturen? Var det bedre i mange tradisjonelle religioner, hvor alle levende ting i naturen hadde samme verdi? Vi vil prøve å finne noen som kan svare på dette. Kjenner du noen - så tips oss!


Markedskrefter:

"Markedskreftene er for sterke - vi har ingen sjanse!"
Vi står sannsynligvis foran katastrofer som vil forandre verden slik vi kjenner den idag. Og det er vår skyld! Eller er det markedskreftene? Blir vi lurt til et skadleig kjøps- og forbruksmønster av mennesker på jakt etter profitt? Vi vil prøve å finne noen som kan svare på dette. Kjenner du noen - så tips oss!


Makt-elite:

"Det er noen mektige familier som bestemmer alt!"
Vi står sannsynligvis foran katastrofer som vil forandre verden slik vi kjenner den idag. Og det er vår skyld! Eller er det slik at det er noen mektige familier som sitter og drar i alle trådene? Vi vil prøve å finne noen som kan svare på dette. Kjenner du noen - så tips oss!

"Det blir for dyrt"
"Ikke at det er for dyrt for samfunnet – som er det de sier – men at det er for dyrt for dem. Med «dem» mener jeg ikke Bush og Stoltenberg, men dem de styrer på vegne av: De som eier og kontrollerer de store multinasjonale selskapene."
Les hele artikkelen i Intsos

Media:

"TV, aviser og ukeblader lurer oss!"
Vi står sannsynligvis foran katastrofer som vil forandre verden slik vi kjenner den idag. Og det er vår skyld! Eller er det slik at det er media som påvriker oss i en slik grad at vi lar oss lure til et skadelig kjøps- og forbruksmønster? Vi vil prøve å finne noen som kan svare på dette. Kjenner du noen - så tips oss!

Reklame:

"Vi blir presset inn i et kjøpefesten uten å ha en sjanse!"
Vi står sannsynligvis foran katastrofer som vil forandre verden slik vi kjenner den idag. Og det er vår skyld! Eller er det slik at det er dyktige folk i reklambyråene verden over som presser oss til et skadelig kjøps- og forbruksmønster? Vi vil prøve å finne noen som kan svare på dette. Kjenner du noen - så tips oss!


? Hva mer?
Over har du funnet noen teorier om hvorfor vi ikke klarer å gjøre noe for å stoppe den globale oppvarmingen med de tilhørende skadelige klimaendringene. Vi oppfordre alle til å komme med flere emner for slike artikler - og gjerne foreslå personer som kan skrive dem. Så tips oss!
Vær også velkommen til å debattere artiklene på Debatt-siden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På siden:
Nettavis om klima
I nettavisen Klimanytt finner du nyhetene fra avisene innen klimaendringer og klima-politikk.
Klimanytt


"Spis mindre kjøtt!"
Lederen for FNs klimapanel sier at folk bør spise mindre kjøtt for å gi et bidrag til kampen mot klima-endringene. Noen som tror det slår an?
Les artikkel i VG.

Verdikommisjonens nei!
Jeg ønsket at Verdi-kommisjonen skulle oppretter en arbeidsgruppe som kunne se på klima-forandringene, med bl. a. Thor Heyerdahl og Arne Næss som medlemmer. Det ble avslag.
Les mer

"Thor Heyerdahl ba meg stå på"
"Du har en stor misjon i å bringe ditt skremmende budskap videre.", skrev han til meg.
Les brevet

Verdens første klimaflyktning
"Vi vil prøve å klatre opp i palmene, men så drukner vi. Det er ikke så farlig for meg, jeg er gammel nå, men barna skulle få leve!", sa svigermor.
Vi hadde Sonia på to år, vi flyttet.
Les mer

- Vi øker farten mot avgrunnen. Og vi gleder oss over at reisen - for de rike samfunns vedkommende - gjennomføres med stigende komfort., sier Kåre Willoch. Kureren (- nå byttet ut med Klimanytt)

Må mine svigerforeldre drukne?
Tuvalu er det landet som først fikk merke hva klimaendringene virkelig kan bety. Orkaner med bølger som skyller over øyene har dukket opp i et land som er så nære ekvator at det ifølge lærebøkene ikke skal kunne få orkaner. Og havet stiger.
Les mer

Blir jorden som Mars?
Er Mars slik vår planet vil bli om vi fortsetter raseringen av vår natur - kun ørken og en atmosfære av CO2?
Les mer

Tuvalu drukner!
Tuvalu er et av de første rikene som vil forsvinne i havet - og folkene venter på å bli skylt på havet. Er det ingen som vil hjelpe?
Les mer