Prometheus-
prosjektet
"Hvorfor ødelegger vi leveforholdene på kloden vår?"
... Vi må finne ut hvorfor vi ikke gjør noe for å stoppe den globale oppvarmingen! Hvem eller hva er det som lurer oss?

Hvem eller hva
- les artiklene:

 Politikk

 Religion

 Markedskrefter

 Maktelite

 Media

 Reklame ?

Flere emner for artikler kommer.
Tips oss!


Tips noen om Prometheus-prosjektet!
Til  (fyll inn): Fra (fyll inn):"Vi må stoppe utviklingen før den stopper oss!",
Terje Dahl, -98.

 

 
Prometheus-prosjektet er lagt på is!
På grunn av mangel på tilbakemeldinger/artikler fra politikere, miljøvern-organisasjoner, økologer og andre er prosjektet, som ble forsøkt lansert i oktober 2008, lagt på is. Dessverre - for det viser egentlig hvor stort behov det er for prosjektet! Det er også skremmende med tausheten: Mangel på engasjement...eller hva?
- Vi er nødt til å finne svaret før det er for seint!
Klimaforskerne har i over 20 år advart oss om at vi risikerer å ødelegge leveforholdene på kloden vår hvis vi ikke handler, men selv om klimaendringene stadig blir verre er det ingen som handler. Det store spørsmålet er jo hvorfor! Hvorfor går vi mennesker imot det som skulle være det helt grunnleggende i naturen - artens overlevelse? Prometheus-prosjektet er et forsøk på å finne svaret før det er for seint!
Les mer

Svar på hvorfor vi ikke klarer å handle
Terje Dahl- Jeg vil henvende meg til organisasjoner og personer som har meninger om dette - og be dem skrive ned sine synspunkter på hvorfor vi ikke klarer å handle, sier initiativtager Terje Dahl. - Og alle slags ideer må få luftes!
Les mer
Les debatt - send inn mening
I tillegg til artikler fra inviterte vil alle som har lyst kunne sende inn sine meninger til en debattside. Det eneste som kreves er at man oppgir navn og e-mail adresse, pluss at man ikke skriver innlegg som kan virke støtende.
Les mer

Er vi blitt helt mentalt skakk-kjørte?
EinsteinFolk i Norge fortsetter kjøpefesten, selv om vi vet at vår jakt på gods og gull i høyeste grad er med på å bringe verden nærmer og nærmere en klimakatastrofe som kan ødelegge levevilkårene våre. Har vi blitt helt mentalt skakk-kjørte?
Les mer
Vi er i krig med naturen – og på den tapende siden
– Vi er i krig med Jorden, og det er ingen blitzkrig vi står overfor, konstaterte James Lovelock under sitt foredrag om den nødvendige ”økologiske retretten” på et symposium på Blindern.
Les artikkel i Uniforum.
Har vi ikke råd til å redde verden?
Er det virkelig slik at finanskrisen kan ta knekken på klimaavtalene som man sier er helt nødvendig for at vi ikke skal risikere levevilkårene på kloden vår?
Det virker som om økonomien styrer oss mennesker - og ikke omvendt. Men er det mulig??

Les mer


Mer praksis - mindre prat
"Kan forskere, forretningsmenn, politikere og humanister redde verden?" spurte Senter for utvikling og miljø (SUM) med seminaret Beyond Apocalypse. Men når eksperter, lik dem som deltok på seminaret, heller ikke viser handlingsevne blir det provoserende.
Les mer
Al Gore: - Klimaendringene kan gjøre slutt på menneskeheten
- Jordkloden er som et sykt barn vi er glad i,
men som er i ferd med å glippe fra oss
, sa Al Gore da han fikk fredsprisen.
Les mer
Drivhuseffekten
- den største trusselen mot vår klode?

"Vi synes prosjektet ditt er både bra og viktig.", Changemakers klimautvalg
"Jeg er enig med deg i at dette er et av de største moralske og politiske spørsmål vi står overfor i vår tid.", biskop Per Oskar Kjølaas
"Vi ønsker deg lykke til videre!", Bellona
"Vi ønsker deg lykke til med klimajobben!", Rasmus Hansson WWF

Prometheus stjal ilden fra gudene - det skulle han kanskje ikke ha gjort?
Ifølge gresk mytologi så stjal kjempen og gudesønnen Prometheus ilden fra gudene for å gi den til menneskene. I dag er vår bruk av ild blitt til menneskehetens svøpe!
Klimanytt - nettavisen
I nettavisen Klimanytt finner du nyhetene fra avisene innen klimaforandring og klimapolitikk.

Mot avgrunnen
- Vi øker farten mot avgrunnen. Og vi gleder oss over at reisen - for de rike samfunns vedkommende - gjennomføres med stigende komfort, sa Kåre Willoch.

Verdens første klimaflyktning
- Vi vil prøve å klatre opp i palmene, men så drukner vi. Det er ikke så farlig for meg, jeg er gammel nå, men barna skulle få leve!", sa Terje Dahls svigermor.

"Spis mindre kjøtt!"
Lederen for FNs klimapanel sier at folk bør spise mindre kjøtt for å gi et bidrag til kampen mot klima-endringene. Men er det noen som tror det slår an?
Les artikkel i VG
.