KlimaNytt - klikk for forsiden.
     Nettavisen om klimaendringene                                      Kronikk 

Frihetsstatuen stikker opp av havet.Blir Al Gore drept?

For en modig mann han er, men nå spørs
det hvor lenge han får leve!


Det ble lovet ut 60 000 kroner til alle de som klarte å sverte klimapanelet, men hva skuddpremien på Al Gore er kan vi bare gjette på! For det er enormt store økonomiske interesser inne i bildet, og en million dollar eller to for å bli kvitt masekråken Al Gore, nå som han må taes alvorlig, er som småpenger å regne. Overdrevet? Vel, for ti år siden prøvde jeg å lage en tv-dokumentar som faktisk var svært lik Al Gores film ”Den ubehagelig sannhet”, og opplevde de merkeligste ting. Selv om jeg tok min kones ord om at jeg ville få en kule i ryggen med en klype salt, så må jeg innrømme at problemene med å få ferdiglaget en dokumentar som var kritisk til Norges oljevirksomhet fikk meg til å undre hvilke krefter som lå bak. Og jeg regner med at Al Gore er langt farligere for næringsvirksomhet og statsbudsjetter enn det jeg var!
   Svertekampanjene mot Al Gore som fredsprisvinner er allerede i gang. Man hevder (selvsagt) at miljøvern ikke har noe med fred å gjøre. Vel, det er lenge siden rådgiverne til Bush ba han forberede USA på uroligheter og krig på grunn av de menneskeskapte klimaendringene – og at han bare hadde 10-20 år før det braket løs. De som har fulgt med på nyhetene den siste tiden vet at klimaendringene nå går enda fortere enn forskerne fryktet de ville gjøre. Så når klimapanelet og Al Gore får fredsprisen så dreier det seg i aller høyeste grad om fred. For hvem ønsker å drukne, tørste eller sulte i hjel?
   Al Gore er nok helt sikkert klar over hvilken risk han tar ved å kjempe for at verden skal få opp øynene for hvor farlig den globale oppvarmingen er. For hans del får vi håpe at de mektige interessene som helst vil ha han fjernet innser at Al Gore kan bli en martyr hvis man blir drept – og satser på at vår egoisme er blitt større enn ansvarsfølelsen for våre barn.
   Det haster med at vi danner et gedigent hylekor med Al Gore, ikke mot han! For hvem andre har vi som kan hjelpe oss?

Terje Dahl
Redaktør
KlimaNytt
13. oktober 2007


For å se alle våre kronikker." - klikk her

  Jeg har  følgende innlegg/synspunkt:
 
  Navn:
 
  E-post adresse:
 
 
 
Hva mener du?
Her kan du sende inn din egen mening om Terje Dahls kronikk.
Under finner du de innsendte meningene.

Les gjerne våre kronikker, klikk her
For redaktør Terje Dahls egne sider om klimaendingene,
klikk her
KlimaNytt - klikk her


Innlegg - nyeste nederst:

Jeg syns det var en bra kronikk. All ære til Gore og det han gjør - men han må ikke glemme å gå foran med et godt eksempel. Å ta privatjet fra by til by for å fortelle om klimaendringene, eller be andre kjøpe el-bil mens han har vanlig bil selv er ikke noe sjakktrekk. Blir provosert over alle de (spesielt på venstresiden, som jeg tilhører selv) som kritiserer alt Gore gjør og at han fikk fredsprisen. Faktum er at han får utrolig mange mennesker med seg, han er en politiker innerst inne - og det er hans styrke.
Jennu

I en artikkel i Dagbladet (Magasinet) klarte man å presentere denne overskriften: "Bjørn Lomborg plukker Al Gore fra hverandre: - Havet vil ikke stige selv om Nordpolen smelter." Selvsagt har Al Gore aldri hevdet at havet vil stige hvis Nordpolen smelter, isen her ligger jo i havet, og ingen av danskens argumenter ellers i artikkel "plukket Al Gore fra hverandre". Problemet er jo at mange av leserne kun leser overskrifter, og da blir Dagbladets framstilling helt uriktig både journalistisk og moralsk. Jeg tok dette opp, og overskriften er nå endret til: "Bjørn Lomborg svarer Al Gore i klimadebatten: - Kaster bort penger på CO2-reduksjon"
Artikkelen - klikk her
Terje Dahl

(Kom med flere innlegg, folkens!)

Tips en venn :
Blir Al Gore drept?
For en modig mann han er, men nå spørs det hvor lenge han får leve! Det ble lovet ut 60 000 kroner til alle de som klarte å sverte klimapanelet, men hva skuddpremien på Al Gore er kan vi bare gjette på! Les kronikken av Terje Dahl. - Du kan også sende inn hva du mener!

Til  (fyll inn): Fra (fyll inn):

Terje Dahl er redaktør av internettavisen KlimaNytt og blir kalt verdens første klimaflyktning fordi han måtte flytte fra sin øy i sydhavet da livstruende orkaner dukket opp. For å lese Terjes personlige nettsider - klikk her!

E-mail til Terje Dahl