I et par år hjalp jeg til å trene Lambertseter IFs jenter 90/91 når vi var i Norge, siden min datter Sonia spilte.
Her er nettsiden som var aktuell den gangen:

Lambertseter Fotball
MINIJENTER 90/91


SERIEN
SPILLERE
TRENINGSTIDER
TRENERE
LAGLEDER
FORELDRE-
KONTAKTER
MINIMERKET
TERMINLISTE
FORELDRE-
VETTREGLER
ÅRSRAPPORT

SEND E-MAIL

Jentene i Nordstrands Blad

Vi er nå inne i en ny sesong med seriekamper, cup'er og full fart på treningene. Jentene er nå femten spillere som trener javnlig og trives godt sammen.
Lykke til jenter!

"Bedre enn i fjor"
Jentene har sagt at målet denne sesongen er å gjøre det bedre i kampene enn i fjor, og det støtter trenere og lagleder opp under. For å nå dette målet er det viktig at alle viser en positiv holdning på trening og i konkurranse - en selvfølge, ikke sant? Det er også viktig at man trener nok til at man kan bli like bra eller bedre enn de man konkurrerer mot - og at man går på treningen med tanken at man skal gjøre en innsats og lære noe - "man skal ikke komme på treningen for å bli trent, men for å trene". Det ser bra ut, trenerne sier de har en flott gjeng, og mener at jentene allerede har lært mye iår. Selvsagt er det sosiale i det hele viktig: Jentene skal trives og ha det gøy.
Nye og "gamle" spillere velkommen
Vi ønsker alltid nye spillere velkommen. Ja, er det noen av de spillerne som var på et av de to eldre lagene som ble lagt ned som har lyst til å være med oss, dukk på treningen eller ring! Andre som har vært med oss tidligere, og tatt en pause av en eller annen grunn, er selvsagt også velkommen tilbake!
Kom også på fredager!
Vi trener nå både tirsdager
(18.00-19.15) og fredager (15.45-16.45), og håper at alle kan møte opp begge dager. Fredager er det mest lagt opp til kamptrening. Er det noen som ikke kan trene på fredager eller har lyst til å trene enda mer, si ifra til trenerne så kan de hjelpe dere! Vi oppfordrer også jentene til å ta med en ball og trene litt for seg selv, alene eller sammen med andre - det lærer dere mye av!

Fotballdagen: Vi vant 4-1!
Lørdag den 14. juni ble det nok en gang avholdt fotballdag her på Lambertseter, og laget vårt slo Høybråten/Stovner 4-1. Vi hadde utfordret det laget som slo oss 6-2 i serien, fordi vi følte at vi da ikke hadde fått ut vårt beste. Denne gangen hadde vi et par forsterkninger på laget vårt, og vi vant 4-1. Det ble forsterkningen Madeleine Valø som scoret alle målene, og hun var også kaptein og midtbanemotor for anledningen. Men det var ikke bare Madeleine som tro til med bra spill, alle jentene spilte opp mot sitt aller beste og viste at vi er på gang. Innsatsen var topp, og i lange perioder var lagspillet veldig flott. Vi holdt bredden bra, sentret og gikk på løp. Gjennvinning av tapt ball var også så rask som vi har terpet på, og forsvaret var kontant. Flott kamp jenter!

Serien
Stortap mot Skeid, men lovende spill i perioder
Vi hadde på forhånd frykter jentene fra Skeid, som vel er favoritt til å vinne årets serie. De hadde slått Høybråten/Stovner 20-0, og Grüner tapte vi 2-6 for. Vi anså derfor på forhånd at alle resulater som bedre enn 0-14 for bra, og vi tapte "bare" 0-12. Det kom et mål på Skeids første angrep, og etterpå rant det inn litt for fort, men etter hvert fikk jentene våre summet seg. Andre omgang ble bare 0-4 og vi spilte i lange perioder veldig bra - opp imot det vi gjorde i Korsvoll-kampen. Det er klart det er tøft for våre jenter å møte lag med mannskap som er eldre enn oss, flere av lagene vi har møtt har hatt spillere som er fire år eldre enn våre yngste, men jentene står på og utvikler seg hele tiden.
Neste kamp blir tirsdag 17. juni borte mot Kjelsås, og kampen starter klokka 19.30. Vi møter som vanlig på treningen klokka 18.00.
Fortsatt ingen seire
Vi tapte 0-8 for Linderud, så vi har fortsatt ikke vunnet noen kamper. Denne gangen fikk vi en sjokkåpning mot oss med mål på første angrep etter avspark - og så rant det inn flere kjappe før vi våknet. I andre omgang ble det bare 0-2, og da var det bedre jobbing. Likevel er vel jentene neppe fornøyd med innsatsen, men skal man få bedre resultater og spill må man stå på fra kampen startes! Det glipper på det vi vet: Bredde, sentringer og gjennvinning. Det blir alt for mye "norsk spill" med å mæle ballen utover på banen og håpe på det beste. Heldigvis er dette noe vi jo jobber med å få bedre, og det går jo tross alt langt bedre iår enn i fjor - både resultatmessig og spillemessig.
Kampen mot Korsvoll vår beste hittil, tross tap.
Vi tapte 0-1 for Korvoll i den utsatte kampen, men dette var vår beste kamp hittil - og lover godt for fortsettelsen av serien! I fjor tapte vi med så store siffre nettopp for Korvoll at vi ikke tør nevne tallet, men denne gangen gikk jentene ut på banen med en helt annen innstilling. Det var kjemping hele tiden, og bra spill. Ja, vi spilte meget bra i lengre perioder enn tidligere, med fint pasningsspill og trykk framover.
Det gikk ikke fullt så bra i kampen mot Høybråten/Stovner dagen før, med tap 2-6. Ble stående passive i lange perioder, og ga fra oss ballen alt for lett - uten å prøve å vinne den igjen. Klumpet oss sammen gjorde vi også.
Tapte første kamp, men bra innsats!
Vi tapte vår første kamp i serien 1-5, men vi kan likevel være godt fornøyd. Jentene spilte i perioder meget bra, med fine løp og flott passningspill. Grüners jenter var store, flestparten var 14 år, men vi kjempet bra hele tiden selv om det glapp litt mot slutten. Bra jobbet, jenter!

For å se kampoppsett og resultater, klikk her
Lagene i puljen vår er: Bækkelaget, Bækkelaget 3, Ellingsrud, Grüner, Høybr/Stovn, Kjelsås, Korsvoll, Linderud, Nordstrand, Sagene, Skeid, Skeid 2 og Teisen
.
Vi spiller altså 7'er fotball, i "Jenter 13/14 år 7er avd 3", med seks utespillere og en keeper.
Regler for fotball på små baner, klikk her.

Vallhall-cup 29.- 30. mars, Vallhall (Vålerenga).
Lambertseter - Langhus: 1-0
Lambertseter - Ready: 2-0
Lambertseter - Oppsalkattene: 1-0
Det er hyggelig at jentene fikk
en flott start på sesongen, med bare seire.
Minimerket:
Vi vil i løpet av sesongen prøve å ta Mininerket 2. De som ikke har fått prøvd seg på Minimerket 1 skal også få sjansen til det.

Terminliste sesongen 2003
Vi har også iår serien som går gjennom hele sesongen (med pause i sommerferien), og vi vil også prøve å være med i et par cup'er. Vi planlegger nå en eventuell tur til Sandefjord for å spille cup der den 23.-24. august, og vil gjerne ha tilbakemelding fra foreldrene. Det dreier seg da om overnatting fra lørdag til søndag. Klikk: dhals@chello.no

Spillere sesongen 2003:
Lena Evensen, Pernille Strøm, Sonia Dahl, Silje Nyløkken, Tine Hals, Pia Lomsøe, Anette Torp, Vanja Torp, Anne-Kathrin Gonzales, Cathrine Andresen, Natalie Derian, Kristina Sætre, Sonia Singh, Sara Dahl, Viktoria Brenna, Elisabeth Bauer.
Lykke til med sesongen, jenter!

Treningstider:
Vi trener på gressbanen nærmest ungdomsklubben. Tirsdager fra kl.18.00-19.15, fredager kl.15.45-16.45. Husk å møte i god tid, og ring til en av trenerne hvis du ikke kan komme!

Trenere:
Tom Evensen, Tlf: 22 29 34 74, 920 99 420 tom.evensen@follobil.no
Terje Dahl, Tlf: 22 74 28 20
terje@sydhav.no

Lagleder:
Dag Hals , Tlf: 22 29 08 27, 481 16 931
dhals@chello.no
Foreldrekontakter:
Kristin Torp, Tlf:
22 28 48 82
Mai-Britt Lomsøe
Tlf: 22 28 63 05


Foreldrevettregler:

1. Møt fram til kamp og trening - barna ønsker det.
2. Oppmuntre alle spillerne under kampen - ikke bare egne barn.
3. Oppmuntring i både medgang og motgang.
4. Ikke forsøk å påvirke barna under kamp - respekter lagleders bruk av spillere.
5. Ikke kritiser dommeravgjørelser.
6. Lær barna å tåle både seier og tap.
7. Oppmuntre - ikke presse barna til å delta.
8. Spør om kampen var morsom og spennende - ikke fokuser på resultatet.
9. Sørg for riktig og fornuftig utstyr.
10. Respekter arbeidet klubben gjør - tilby din hjelp.
11. Det er barnet ditt som spiller fotball - ikke du.
12. Det viktigste er: AT BARNA TRIVES OG HAR DET GØY SAMMEN!

("Reglene" er laget av Norges Fotballforbund)

  Terje Dahls førsteside SEND OSS E-MAIL