Oppslagstavlen

  OPPSLAG 
  pilreistips
  pilreisefølge
  pilkjøp&salg
 
pilpennevenn
  pildiverse

 pilKART
 pilFAKTA
  
pilhavet
  
piløyene 
  pilfolkene
  pilklimaet 

pilLIVET I HAVET
  
pilhaier
  pilannen fisk
  
pilhval
   pilmaneter

   pilskalldyr

   pilannet

 pilVEKSTER  
 
pilgrønsaker
  pilfrukt
  
pilannet
 pilDYRENE 


 pilTIPS
  pilvalget
  pilreisen
  pilhelse
  piløkonomi
 
pildiverse
 pilNYHETER
 pilARTIKLER
 pilDEBATT
 pilVIDEO
 pilMUSIKK
 pilMAT
 pilHELSE
pilMYSTERIER
 pilPENPALS
 pilLINKER
  pilbilletter
  pilreiseliv
  pilguider
  pilspennende
  pilhelse
  pildiverse

 pilBILLETTER
 pilKONTAKT
 FORSIDE

  
  Sydhav
  på nettet
Ønsker om reisefølge er gjerne gamle innlegg.
Vi har bedt om at man gir beskjed når innsendte saker ikke lenger er aktuelle, noe som desverre sjelden skjer.

reisetips
- les reisebrev under hvert land!
Klikk her for å sende inn ditt reisetips!

Til toppen

reisefølge
Her finner du annonsene til de som ønsker reisefølge:
Lagune
(M)38 søker (D)30+- som reisefølge verden rundt. En sydhavsøy som utgangspunkt.
Frank Støyle Fras5@online.no
Reisefølge søkes.
Gutt på 39 søker reisefølge til en backpackingtur hvor og når som helst. Jeg søker og hyre på seilbåt som vil på jordomseiling. Jeg er lett omgjengelig med masse godt humør. Er veldig reisevant. Ta kontakt da.
Birger Rokne birgerro@gmail.com

Reise til New Zealand
Er en gutt på 20 år som har lyst å reise en tur til New Zealand. Er nettopp ferdig med utdannelsen og føler at nå er rette tiden for å reise. Planlegger i utgangspunktet en bilferie i NZ der vi kjører gjennom det meste av NZ med leiebil. Se på denne siden for rute. Er det noen som kan tenke seg å være med som reisefølge?
Mvh Ole Martin Thu zalo@bluezone.no

Lagunen
Kreps (K), 30, ønsker Jomfru (M), 32, som reisefølge verden rundt. En sydhavsøy ville være et perfekt utgangspunkt...
Afrodite
Tahiti, Bora Bora !
Kunne tenke meg en tur dit,er det noen andre der ute som også er glad i å reise? Er foresten en gutt på 34 for voksen blir jeg nok aldri:-), har godt humør er sunn og frisk og elsker å reise.
Roy
skytta1@online.no
REISEFØLGE!
Jeg er en jente på 21 som ønsker å oppleve sydhavet. Har ikke planlagt noe ennå, vet bare at jeg ønsker meg BORT! Trenger å "finne meg selv".... Er det noen som har tips eller tenker noe av det samme som meg???
sirijh@hotmail.com
Klikk her for å sende inn ditt ønske!

Til toppen

kjøp & salg
Dette er spalten for deg som er på jakt etter noe fra sydhavet, f.eks en bok - eller har noe å selge:
Stampcollector wanted
Hi, I am a male from Norway and I am looking for a person who could swap mint stamps with me. I already have one in Australia, but now I am looking for someone who lives on an island and can send me mint stamps from several islands. I can give many Europeian nations in return, or by topics. I hope to get a reply one day.
Øystein Visth
, Norway
Salg av bøker
Jeg har noen bøker om sydhavet jeg kunne tenke meg og selge, bl.a.:
Samoan reference grammar / av Mosel og Hovdhaugen,
Early phonetic and phonemic changes in Austronesian / av Otto Christian Dahl,
A handbook of the Tokelau language / av Hovdhaugen, Hoem m.fl.
Kupu mai te Tutolu - Tokolau oral literature / av Hoem, Hovdhaugen og Vonen
Ta kontakt!
Tom Resvoll-Holmsen
tomres@online.no
Frimerker fra Stillehavs-øyene
Har du brevvenner eller familie i Stillehavet og får regelmessig post fra disse? Ikke la konvoluttene gå i søpla! Jeg er nemlig på jakt etter brukte frimerker klippet fra konvolutter fra ALLE Stillehavs-øyene, (ikke Australia og New Zealand). Frimerkene må være uskadde og klippet fra konvolutten med ca. 1 cm med papir rundt merket, eller jeg kan gjøre det selv. Har du 1 eller 100 frimerker, send meg en mail så kan vi avtale pris.
David Røgler
Sorte sydhavsperler
Det er noe magisk og ekstremt romantisk ved sydhavsperlene. Sorte barokke perler er kanskje den beste presangen du kan gi din sjels elskede. Vi skaffer deg sydhavsperler.
Send oss din E-post : Ibsenfactor@yahoo.com
Marcel Henriksen
Pearlcom@online.no
MYNTER
Er det noen som har reist rundt i sydhavet, og kanskje har noen mynter å selge (ikke sedler) så kontakt meg. Kan også bytte med andre mynter. Tom Svendsen,Sarpsborg
tomsvendsen@c2i.net
BØKER OM SYDHAVET!
Jeg kan nå skaffe mine egne bøker fra sydhavet, som lenge har vært utsolgt i bokhandlene. Både som vanlige bøker og e-bøker.
Jeg har også nye bøker som aldri har vært utgitt!
Les mer ved å klikke her.
Terje Dahl
terje@sydhav.no
Halskjeder av skjell
Jeg kan skaffe endel håndarbeid fra sydhavet, som halskjeder, vifter, matter, hårspenner, kammer og lignende.
Emma
terje@sydhav.no
Klikk her for å sende inn din gratisannonse!

Til toppen

pennevenn
Her finner du e-mail fra andre som er interessert i sydhavet.
(Er du derimot interessert i å skrive med noen i sydhavet går du inn på vår side Pacific PenPals.
Klikk her )
 

Klikk her for å sende inn din kontaktannonse!

diverse

Brennmanet
Min sønn brente seg på en brennmanet på Kypros. Det ble en lang rød stripe som klødde og sved. Streken ble borte, men da vi kom til Norge blusset den opp igjen.Vi gikk til lege og fikk kortisonsalve og allergitabletter. Beinet er nå bedre. Det klør ikke lenger, men streken er der fullt og helt. Streken er nå hvit og den blir hoven hvis jeg tar på den. Det er akkurat som om giften blir aktivert når jeg tar på den. Legen hadde aldri sett noen lignende. Det hadde vært kjekt å høre om noen andre har erfaringer med noen lignende.
Jeanette Hansen
jeanette@moklegaard.no

Beinet som er brent av manet.

Kanskje noen vet hvilken fisk dette er. Den er fanget i Oslofjorden, 52cm lang og 1,2 kg. Den er frosset når bildet er tatt.
Best regards, Jonny Nikolaisen
Jonny.nikolaisen@dnv.com
PS: Akvariet i Bergen vet heller ikke hvilken fisk det er.
TIPS OM WEBSIDE
Der finnes en annen interessant home page for spesielt interesserte: Rotuma
Har besøkt denne øya flere ganger.
Olav Arntsen
Rotuma tilhører Fiji, men har polynesisk befolkning (red).
Studere på Hawaii:
KAN NOEN HJELPE?
Vi er tre jenter som har lyst til å studere på Hawaii. Vi går i dag på lærerhøgskolen, og vil gjerne komme i kontakt hvis det er noen der ute som har studert på Hawaii eller vet noe om studietilbudene de har på øya. Ta kontakt! Charlotte Rosseland charlotr@mix.hive.no
Fiji
I'm going to Fiji in April, and you can follow my walkabout that lasts for 4 months on my backpacker site thewalkabout.net
see ya
Tor S. Taksdal
backpack@start.no
HJELP!!
Vi er en barnefamilie som ønsker å "rømme" fra maset hjemme og bosette oss i et varmere strøk for en ettårs-periode. Finnes det andre familier med sådan erfaring, eller vet du om andre internett-sider?
Vi setter svært stor pris på hjelp. esschei@online.no

Svar til "HJELP!":
Det å slå seg ned i et annet land ikke er lett - enten det dreier seg om Norge eller et land i sydhavet. Det finnes alltid immigrasjons-regler - og de er ganske strenge over alt. Å være i et land for et år kan nok la seg gjøre, men man må søke på forhånd - og helst være forbredt på at man må reise ut av landet og så inn igjen for å få lenger visum (som kona og jeg måtte gjøre da vi var et år i Fiji).
  
Det viktigste for dere først er å bestemme formålet med reisen og så finne et sted hvor målet kan oppnåes. Hvor mye eventyr vil man ha? Hvor redd er man for at barna skal bli syke osv.osv.
Eller vil jeg råde deg til å lese mer i "Sydhav på nettet" - du burde finne svært mange interessante og relevante opplysninger her. Og si ifra hva du savner - vi jobber for å være best på alt når det gjelder sydhavet!
Vennlig hilsen
redaktør Terje Dahl
terje@sydhav.no

Til toppen


 Diverse:
Tips om å reise alene på Hawaii
Hei, jeg har lyst til å reise til Hawaii alene. Jeg har aldri reist alene på tur i utlandet, og har behov for å prøve det. Grunnen til at jeg tenker på Hawaii, er at menneskene er imøtekommende, åpne og vennlige, og at det er varmt og vakkert der.
Noen med erfaring som dere vil dele?
Anita Marie Solvang
knuoevst@online.no
Første gang til Fiji
Vi er et par som skal til Fiji for første gang. Vi har lyst til å reise ut på landsbygda, de ytre øyene. Er det noen som har en destinasjon og overnattingssted å anbefale? Prisklasse budsjett/backpacker.
Ingeborg iholme@hotmail.com
Proskjekt om Hawaii
Jeg går på universitet, og har en proskjekt om Hawaii. Jeg er interresrt i informasjon fra folk som har vært der i det siste. Ville vært kjempe flott om noen kunne beskrive om hvordan det er å reise til hawaii. Send meg gjerne en e-post.
Kurdin Jacob
dunia444@hotmail.com
Noen som kan fortelle meg om det australske jordbruket?
Jeg har et samfunnsfag proskjekt og har valgt å ha om jordbruket i Australia! Jeg har ikke mye innformasjon om dette så jeg lurer på om det er noen som kan fortelle meg om dette? Det hadde vært veldig fint om noen som har bodd i Australia på gårder der kunne fortelle meg om dette. Send mail til meg på: juliesol_90@hotmail.com
Julie
mikronesia
finnes det noen der ute som har vert i mikronesia. vi trenger å finne ut mer om dette stedet, er det noen som vil hjelpe oss?
laustufsen laustufsen@hotmail.com

Tur til Rarotonga
Vi er en familie fra Bodø som planlegger en lengere tur til cook øyene. Trenger alle slags gode råd fra familier som har vært der før.
Fam Hernes rehernes@online.no

Psoriasis og noni
Vil noni juicen kunne hjelpe mot psoriasis???
svsten@online.no Heidi Stenvaag

SPØRSMÅL
- barn skifter kjønn?
Jeg er en jente på 19 som lurer fælt på om noen kan hjelpe meg; I biologi timen lærte vi om en øy i Stillehavet hvor alle spebarn som ble født var jenter og var jenter i 9 år, men halvparten av disse utviklet seg til å bli gutter i 9 års alderen! Jeg har også sett et program om dette på TV, og er ganske interesert i om dette virkelig kan stemme! Om noen vet noe om dette vær så snill og send meg en mail. Vennlig hilsen
Linn

Fiji!!!
Hei!! Vi er fem jenter som skal legge ut på en reise rundt jordkloden. Bl.a. skal vi innom Fiji-øyene, og ønsker gode råd eller tips fra noen som kanskje allerede har vært der. Hvor bør vi dra??Hva bør vi passe oss for?? Osv...Håper noen skriver en e-mail!! Hilsen oss 5.
Linda Digernes



forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt video | musikk | mathelse | mysterier | penpals |   linker | billetter | kontakt |

Det siste paradis
Paradiset Jeg Fant
Paradiset Farvel!
Terje Dahls sydhavseventyr
- nå som ebøker!

Kun kr.150,- pr bok.

Kjøp alle tre og få 10% rabatt!
Les mer