Mysterier
 Kart
 Fakta
 Tips
 Oppslag
 Nyheter
 Artikler
 Debatt
 Video
 Musikk
 Mat  
 Helse  
 Penpals

 Linker
  Billetter
 Kontakt

 Forside

  
  Sydhav
  på nettet


MYSTERIER I SYDHAVET - Sydhav tar saken!
vi LoebFysiker vil finne "ukjent gjenstand" fra verdensrommet
En fremtredende fysiker fra Harvard-universitetet i USA planlegger en ekspedisjon for å finne det han tror kan være en utenomjordisk gjenstand som plasket ned i Stillehavet.
Les mer

Ny Caledonia: Hva i all verden var Haugenehaugene?
På øya på den lille øya Isle of Pines finnes det hundrevis av det noen mener var reder etter forhistoriske fugler. Men hvordan i all verden kan de ha en kjerne av betong og en merkelig jernstruktur under bakken?
Les mer

Påskeøya: Skjuler haugene en Haugenehemmelig forhistorie?
Tre hauger på nordsiden av Poike-halvøya er kanskje ikke så spennende som de store statuene, men de ble engang tilbedt av de innfødte og den ene haugen har et stein-ansikt med vann som skal kunne gi evig liv!
Les mer
Te Valus gravTuvalu - landet som burde forandre hele verdenshistorien
Den aksepterte teorien er at folkene i Tuvalu kom dit for 2-3000 år siden, men en hule under vannet på atollen Nanumaga viser at øya var bebodd for 8000 år siden! Tuvalu har også legender om kjemper som besøkte øyene, og selv idag kan du se graven til Te Valu. Han skulle ha vært en blanding av kjempe og menneske og var rundt 2,5 meter høy.
Les mer

Heyerdahl Jr holder skalleKan den få våre øyne opp for menneskenes skjulte forhistorie?
Thor Heyerdahl Jr. holder en av hodeskallene som ble funnet i en hule på Påskeøya. Den er større enn en normal menneskeskalle og ser annerledes ut. Kan den være med på å feste blikket på hva flere og flere forskere mener er vår hemmelige forhistorie?

Les mer

KratersjøenMysterie på Påskeøya:
Luktet kratersjøen
av parfyme?

Det er mange mysterier på Påskeøya (Rapa Nui), og et av dem er krateret Ranu Raraku. Legendene sier at kratersjøen en gang i tiden luktet så sterkt av parfyme at to unge kvinnelige ånder kom til øya av den grunn.
Les mer
Vi følger opp mysteriet med fotavtrykk etter en kjempe i Fiji:
- Steinen med fotavtrykket er sporløst Terje Dahl foran museetforsvunnet!
I en tidligere artikkel tok vår redaktør Terje Dahl for seg en stein på museet i hoved-staden Suva i Fiji. Den hadde et enormt stort fotavtrykk, som skulle være etter en av kjempene som levde i landet i en fjern fortid. Terje har vært tilbake i Fiji og ville høre om det var noen ny informasjon om steinen. Og ble overrasket over å se at steinen var vekk - og at ingen hadde hørt om den!
Les mer
Statue fra Marquesasøyene.Sydhavets statuer: Guder fra verdenrommet?
Erich von Däniken har blitt verdenskjent for sitt spørsmål: Har jorden hatt besøk av utenomjordiske i fortiden? Selv om arkeologer flest avviser teoriene hans som reneste tull, så er det spennende å se hvordan de passer inn i sydhavet: For i sydhavet finnes det mange legender som forteller om guder som kom fra himmelen og mange statuer av vesener som ikke ser ut til å være av denne jord!
Les mer

Hva gjør Olav den Hellige ved en
Stranden med huset i bakgrunnen.strand i Australia?

På veggen til et gammelt hus helt ned ved stranden i byen Townsville står det "ST. OLAVES". St. Olaves var ingen andre enn den norske vikingkongen og helgenen Olav den Hellige! Hva i all verden gjør han her?

Les mer

Bevis for at Australia hadde besøk av Hullet i gaten, fra nyhetene.egyptiske faraoer?
Under veiarbeid i byen Townsville i det nordlige Australia kollapset bakken og avslørte en tunnel laget av murstein.De som laget slike tunneler av rød murstein var det gamle egypterne. Må man ta opp igjen teorien om at egyptiske faraoer seilte til Australia for å hente gull?

Les mer
Den hellige steinen i Fiji som gror!
Naag-steinen i FijiUtenfor byen Labasa i Fiji er det et tempel bygget rundt en stein som vokser. Ja, den gror så fort at man har måttet heve taket for å få plass til den! Man mener at steinen har form av den hinduistiske slangeguden Naag, med hodet til en kobra.

Les mer
Mann på gødende steiner i Fiji.Hvordan kan de gå på glødende steiner uten å brenne seg?
I Fiji finnes det en tradisjon som kalles "firewalking" Her går innfødte fra øya Beqa barbeint over glødende steiner uten å brenne seg. Juks, magi eller vitenskap?
Les mer

Hvorfor har man funnet "Påskeøya-Kjempe på Sardiniastatuer" på Sardinia i Middelhavet?
Store steinstatuer som ligner på Påskeøyas såkalte moai'er har blitt funnet på øya Sardinia i Middelhavet, - på den andre siden av jordkloden.

Les mer
Hvem var de første folkene på Hawaii-øyene?
Selv om Hawaii har vært en amerikansk delstat siden 1959 så hevder mange av de polynesiske beboerne på øygruppen at øyene tilhører dem og ikke amerikanere. Men hvem var egentlig de første til Hawaii? Var det polynesiere, mørkhudete dverger, lyshudete kjemper - eller kanskje vikinger?
Les mer

Terje Dahl og Lovelock-skalleneFarlig forskning:
- Hvorfor skal det holdes hemmelig at
kjemper har eksistert?
Vi har i noen år hatt et bevis for at kjemper har eksistert, men hvorfor er det så vanskelig å lære om dette? Og hvorfor har arkeologer advart meg om at min forskning på kjemper kan være farlig? spør vår redaktør Terje Dahl.
Les mer

- Har kjempene i sydhavet og andre steder på kloden vår faktisk eksistert?
Terje DahlVi har tidligere hatt en artikkel om de legendariske kjempene i sydhavet, men vår redaktør Terje Dahl gjorde en oppdagelse som fikk han til å spørre om kjempene faktisk kan ha eksistert. Og nå har man funnet fossile bein etter kjemper både i Sør-Afrika og Georgia! Disse oppdagelsene er så kontroversielle at den vitenskapelige verden nekter å tro på dem, men Terje samler stadig flere bevis! Les mer
Pulemelei - godt skjult!En pyramide
i Samoa?

I Samoa har man oppdaget noe som kan vise seg å være en pyramide. Thor Heyerdahl reiste like før han døde til sydhavet for å se på en gammel konstruksjon som kalles Pulemelei.
Les mer
Den hellige steinen
i Fiji som gror!
Utenfor byen Labasa i Fiji er det et tempel bygget rundt en stein som vokser. Ja, den gror så fort at man har måttet heve taket for å få plass til den! Man mener at steinen har form av den hinduistiske slangeguden Naag, med hodet til en kobra.
Les mer
Ny ledetråd i Malaysia Airlines MH370 mysteriet:
Kapret på grunn av våpenforskere?
Det er over ett år siden Malaysia Airlines MH370 forsvant. I vår første artikkel spurte vi om flyet kunne ha vært kapret og landet på en øy i Stillehavet. I vår oppfølger holdt vi det mest sannsynlig at det derimot var en rekke uheldig hendelser som gjorde at flyet styrtet i havet. Men nye opplysninger gjør at kapringsteorien igjen er aktuell: Det var 20 forskere på avanserte våpensystemer ombord!
Les mer

Det forsvunnete Malaysia Airlines 370:

Malaysia Airlines 370
Vi prøver fortsatt å finne ut hvor flyet kan være, for er flyet kapret så er det er slettes ikke umulig at det kan ha landet på en øy i Stillehavet!

"Alt vi har lest i avisene er løgn, man vet hvor flyet er!"
Sjefen for verdens største private etterretningsorganisasjon, Gordon Duff, sier at hva vi har lest i avisene om flyets forsvinning er løgn. Han hevder at på grunn av de installerte sikkerhetssystemene i en Boeing 777-200 visste hundrevis av folk hele tiden hvor flyet var - og at man vet nøyaktig hvor det er i dag!

Les mer

Hvorfor holder de hendene slik - med flere hav og tusenvis av år mellom seg?
Påskeøya Gøbekli Tepe, Tyrkia
Statuen til venstre finner du på Påskeøya i Stillehavet og den til høyre i Göbekli Tepe i Tyrkia. Arkeologene sier at statuene på Påskeøya ikke er stort mer enn fem hundre år gamle, mens den dekorerte stolpen i Göbekli Tepe skal være mer enn ti tusen år gammel! Likevel holder de begge lange, tynne fingre på skrå ned mot hva skal være et slags belte eller lendeklede. Helt tilfeldig? Dette er bare to eksempler - du finner tilsvarende fenomen på forhistoriske statuer over hele verden!
Les mer

Amelia Earhart
Hvor ble Amelia Earhart av?
Vær med å løse mysteriet!
Det første og største flymysteriet:
Hvor ble det av
Amelia Earhart?

Med forsvinningen av Malaysia Airlines MH370 har interessen for forsvunnete fly blusset kraftig opp. Uansett - ingenting vil slå interessen som fenget verden da den amerikanske flypioneren Amelia Earhart forsøkte å bli den første kvinne til å krysse Stillehavet - og forsvant. Ble hun spist av de innfødte på en isolert øy, ble hun tatt til fange av japanerne eller levde hun videre under falsk identitet? Teoriene er mange, men fortsatt er mysteriet ikke løst. Vel, Sydhav tar saken! Og du kan være med å løse et av verdens største mysterier!
Les mer

Gullskatt fra spansk skip.Tapte gullskatter venter på deg!
Google hadde skattekart som aprilspøk, men at det finnes skatter for store verdier i sydhavet er ingen spøk. Mange sunkne spanske galeaser er enda ikke funnet, og pirater skjulte byttet på øyer i Stillehavet!
Les mer
En noe endret Maupiti i Fransk Polynesia."Wonder Island" - en ukjent sydhavsøy eller portal til en annen dimensjon?
Det sies at en amerikansk militærpilot nødlandet og bodde et halvt år på en bebodd sydhavsøy ingen har hørt om eller funnet! Er alt bare oppspinn, eller kan den ligge så utenfor alle skipsruter at den fortsatt ikke er kartlagt, eller kan det være slik noen foreslår - at øya ligger i en annen dimensjon?
Les mer
Terje DahlHar kjempene i sydhavet og andre steder på kloden vår faktisk eksistert?
Vår redaktør Terje Dahl gjorde en oppdagelse som fikk han til å spørre om kjempene faktisk kan ha eksistert. Og nå har man funnet fossile bein etter kjemper både i Sør-Afrika og Georgia! Disse oppdagelsene er så kontroversielle at den vitenskapelig verden nekter å tro på dem, men Terje har bevis!
Les mer
Sepeti Matararaba from Fiji Museum med fotavtrykket. Bilde: ELIKI NUKUTABU. Klikk for ekstern artikkel!- Hvem laget det store fotavtrykket?
Under arkeologiske utgravinger i landsbyen Namuka kom man over en korallblokk med et gigantisk fotavtrykk. Det kan man nå se på museet i hovedstanden Suva, hvor man mener at fotavtrykket illustrerer størrelsen til en person som har levd. Kjempen kan ha vært over 2.30 meter høy!
Les mer
HUle under vann - illustrasjon.Må verdenshistorien skrives om?
"Ildhulen" under vannet på Nanumaga viser at atollen var bebodd for 8000 år siden!

På den nordlige kysten av atollen Nanumaga i Tuvalu fant to dykkere en undersjøisk hule mer enn 40 meter under havflaten. Mørke flekker på vegger og tak, samt brente korallbiter på gulvet viste at her hadde mennesker brukt ild tusenvis av år før sydhavsøyene skulle være befolket!

Les mer
Screamer. Vil "Skrik"-mumien kunne forandre verdenshistorien?
Mumien fra Peru var balsamert med sevje som kun finnes i Papua Ny Guinea - på en tid da ingen skal kunne ha seilt over Stillehavet fra Peru!
Les mer


Fra filmenKrystallhodeskalle fra sydhavet
I filmen "Indiana Jones og Krystallhode-skallens rike" var arkeologen med hatten og pisken på jakt etter en sagnomsust hode-skalle av krystall som kunne gi verdens-herredømme. Fantasi, ja visst, men krystallhodeskaller som man hevder har spesielle egenskaper finnes. En av dem, Synergy, skal komme fra en øy i Mikronesia!
Les mer
MoaiPåskeøya: En øy full av mysterier!
Det er så mange spennende mysterier på Påskeøya at vi har laget en hel serie med artikler - og nye kommer stadig! Her er de som er skrevet til nå:
1. "Forestiller de egentlig polynesiere?" - klikk her.
2. "Forestiller statuene norske vikinger?" - klikk her.
3. "Mangler statuene mer enn bein?" - klikk her.
4. "Økologisk katastrofe eller folkemord?"- klikk her.
5. "Hvem var skurkene bak kannibalismen?" - klikk her.
6. "Var ruinbyen et seremonielt senter - eller et skjulested?" - klikk her. 7. "Hvem var egentlig "langører" og hvem var "kortører"?" - klikk her.
8. "Hvordan klarte de å lage statuene?" - klikk her.
9. "Hvordan klarte de å flytte de gigantiske statuene?" - klikk her.
10. "Var plattformene ikke for statuer?" - klikk her.
11. "Kommer rongo-rongo fra Peru, India - eller verdensrommet?" - klikk her.
12. "Hva er den magnetiske steinen som kalles "Lysets Navle"? " - klikk her.
13. Hvorfor har flere av statuene seks fingre? - klikk her.
14. "Forestiller statuene de kjempene som de første oppdagelsesreisende så?"- klikk her.
15. "Finnes det bevis for en forbindelse med Sør-Amerika?" - klikk her.
16. Var det baskere fra Spania som laget statuene?
- klikk her.
17. Overlevende fra Atlantis eller syndefloden? - klikk her.
18. Hvorfor holder de hendene slik - med flere hav og tusenvis av år mellom seg? - klikk her.
19. Luktet kratersjøen av parfyme? - klikk her.
20. Kom sangen Iko Iko fra Påskeøya og ikke New Orleans? - klikk her.
21. Gravde noen ned statuene på Påskeøya? - klikk her.
22. Hvem lagde statuene?
- klikk her.
23. Hvorfor har den en sivbåt på magen? - klikk her.
24. Kan den få våre øyne opp for menneskenes skjulte forhistorie? - klikk her.
25. Kunne "Hiros trumpet" lokke fiskene til øya? - klikk her.
26. Skjuler haugene en hemmelig forhistorie? - klikk her.
27. Hadde noen av statuene blå øyne?
- klikk her.
28. Hvorfor har ikke statuene bein? - klikk her.

29. Hvorfor ble jomfruer sperret inne i en hule? - klikk her.
30. Rødt hår? Røde hatter? Eller noe helt annet? - klikk her.
31. Hadde de det magiske verktøyet Shamir? - klikk her.
32. Gjemte piraten Davis gullet i en hule - og er det der enda? - klikk her.
33. Skjulte piraten skattene fra Oak Island på Påskeøya - til og med Paktens ark? Og var norske vikinger inne i bildet? - klikk her.

Jakten på kong Salomons gruver
Galeas.I 1568 oppdaget den spanske oppdagelsesreisende Alvaro Mendaña de øyene i Stillehavet han ga navnet Salomonøyene. Han ga dem dette navnet fordi han trodde øyene var Ofir - landet hvor kongs Salomons sagnomsuste gruver lå. I dag mener de fleste arkeologene at kong Salomons gruver - hvis de har eksistert - lå Pakistan eller India, men kan det være at Mendaña var på rett spor?
Les mer

Har sangen "Waltzing Matilda" røtter i Tuvalu - og Danmark?
Dans - kun ilustrasjon.Barnebarnet til danske Peter Laban var født i Samoa, hadde mor fra Tuvalu og bodde i Queensland da Banjo Paterson skrev Australias uoffisielle nasjonalsang "Waltzing Matilda" i 1887. Hun het Matilda og var helt sikkert glad i å danse!
Les mer
Kjempe, fotomontasje.Sydhavets kjemper - eventyr eller virkelighet?
Over hele Stillehavet finnes det gamle legender om kjemper. For folkene i sydhavet var legendene historiefortelling og ikke fantasifulle eventyr. Ja, den høyreiste kongeslekten i Tonga sier selv i dag med stolthet at de nedstammer fra kjempene!
Les mer
Kjempens gravHva skjuler seg i kjempens grav?
Terje Dahl var med to arkeologer for å åpne graven til hva som skulle være en legendarisk kjempe. Vel, graven var kjempestor, men plutselig stoppet de innfødte arbeidet og nedla forbud mot å røre den. Hvorfor? Hva skjuler seg i graven?

Les mer

Rollo - Ganger RolvEr den hawaiiske guden Lono vikingen Ganger-Rolv?
Vi har lært at den norske vikingen Leiv Eriksson var den første til å oppdage Amerika, men har noen hørt at norske vikinger kan ha vært i Hawaii? Vel, guden Lono blir i de gamle legendene i Hawaii beskrevet som en hvithudet, skjeggete man som kom over havet. Ganger-Rolv ble kalt Rollo ute i Europa - og det kan bli til Lono i polynesisk språk!
Les mer
VikingskipSeilte vikingene til New Zealand?
I New Zealand, på den andre siden av kloden, er den godtatte teorien at de polynesiske maoriene var de første til å bosette seg i landet, men beretninger sier at norske vikinger kom dit før dem!
Les mer
Kon-Tiki i flåtens seil.Hvem var Kon-Tiki?
I 1947 seilte en balsaflåte ut fra Peru i Sør-Amerika med kurs for Polynesia. Lederen for ekspedisjonen var Thor Heyerdahl, og navnet på flåten Kon-Tiki. Midt i det firkantede seilet var det en stilisert tegning av en skjeggete manns hode. Det var han flåten hadde fått sitt navn etter, men hvem var egentlig Kon-Tiki?
Les mer

JoyitaSpøkelseskipene Joyita og Kaz II
Katamaranen Kaz II i Australia ble funnet seilende uten en mann ombord, men det finnes flere historier om spøkelseskip i syd-havet. Joyita la ut fra Samoa med kurs for Tokelau. Fem uker etter ble skipet funnet drivende - uten en eneste mann om bord.
Mysteriene er ikke løst - har du noe tips?
Les mer
Statue fra Marquesasøyene.Sydhavets statuer: Guder fra verdensrommet?
Erich von Däniken har blitt verdenskjent for sitt spørsmål: Har jorden hatt besøk av utenomjordiske i fortiden? Selv om arkeologer flest avviser teoriene hans, så er det spennende å se hvordan de passer inn i sydhavet.
Les mer
Vet du noe om statuene eller har du noen teorier?
Send inn ditt tips

Steinstatue fra Fransk Polynesia.Statuene i sydhavet: Hva holdt de i hendene?
Unge Thor Heyerdahl ble nærmest sjokkert over at det på den Sør-Amerikanske vestkysten fantes statuer som var like de han hadde oppdaget på de isolerte Marquesasøyene i sydhavet. Men når Heyerdahl valgte å ikke tillegge statuenes hender noen betydning - så kanskje han overså noe viktig?
Les mer
Vet du noe om statuene eller har du noen teorier?
Send inn ditt tips

NASA-bilde.Ruin fra sydhavet på Mars?
I vår nyhetsspesial viser forteller vi om NASA-bildene fra planeten Mars. De viser noe helt utrolig: Noe som ser ut som en lang sanddekket mur, en ring av sorte steiner, en pyramide-formet struktur og firkantede områder markert med stående steiner. De firkantede områdene ligner på sydhavets gudeplattformer!
Les mer
Vet du noe om ruinene på Mars eller har du noen teorier?
Send inn ditt tips

Er øyene i sydhavet restene av det tapte kontinentet Mu?
Mysteriet MuAlle har vel hørt om det mytiske kontinentet Atlantis, men har du hørt om Mu? Mu skal ha vært et tilsvarende kontinent, som strakte seg ut over store deler av Stillehavet. Øyene i sydhavet skal ifølge mytene være rester av kontinentet hvor menneskeheten oppsto, og som sank i havet for tusener av å siden!
Les mer
Vet du noe om Mu eller har du noen teorier?
Send inn ditt tips

Maldens pyramiderHvem bygget pyramidene på Malden?
Da de første hvite menneskene oppdaget Malden-atollen i Mikronesia var det ikke en levende sjel der. Bare 40 pyramideformete steinbygninger! Hvem bygget pyramidene og hvorfor? Hvor ble det av menneskene? Er Malden rester av et kontinent?
Les mer
Vet du noe om Malden eller har du noen teorier?
Send inn ditt tips


Forsvant øya Tuanaki - hvor ble det av menneskene?
Magna RisaDa sjøkaptein Magne Risa jobbet for et shippingfirma i Cook-øyene mottok han et brev fra en kar som ville til en øy han hadde kjøpt. Risa tittet i sjøkartene sine. - Nei, det fantes ikke noen øy der - bare hav!
De lokale arbeidskollegaene hans forklarte at ifølge gamle historier så skulle det ha vært en øy der, Tuanaki, men at den forsvant.

Hvor ble det av øya?
Les mer
Vet du noe om Tuanaki eller har du noen teorier?
Send inn ditt tips


Ha'amonga Triliton - Tongas svar på Stonehenge Latte Stones - et mysterium- kongens port eller kjempens byrde?
På hovedøya Tongatapu i Tonga finner du en gigantisk steinstruktur. Den offisielle teorien går ut på at den i gammel tid var porten til den kongelige eiendommen. Hvor man hentet steinene, hvordan man klarte å reise dem og få toppsteinen på plass er et mysterium. Var det en portal - eller er sammenligningen med Englands berømte steinsirkel Stonehenge riktigere??
Les mer
Vet du noe om Ha'amonga Triliton eller har du noen teorier?
Send inn ditt tips


BeinfunnetIngen i Fiji vet hva det mysiske skjelettet er:
Hva slags dyr er dette?
På første siden i Fijis største avis, Fiji Times, kunne man lese om et forbløffende beinfunn i den lille landsbyen Sasa. Landsbyboerne var sikre på at skjelettet ikke er fra et menneske, hest, ku, en okse, geit eller hund. Man vet ikke hva det er!
Les mer

Vet du hva slags dyr dette kan være eller har du noen teorier?
Send inn ditt tips

Latte Stones - et mysteriumGuams berømte Latte Stones
- eldgamle husstolper eller noe helt annet?
Reiser du til Guam vil du straks oppdage at den største severdigheten på øya er noe som kalles Latte Stones. Bildene av klumpete steinstolper preger turistbrosjyrer, postkort og frimerker. I Latte Park, midt i hovedstaden Agana, finner du originalene. På informasjons-plaketten leser du at de åtte digre stolpene med en stor rund stein på toppen er husstolper fra en svunnen tid. Men er de nå egentlig det?
Les mer
Vet du noe om Latte Stones eller har du noen teorier?
Send inn ditt tips


Hvem lagde maoiene - og hvorfor?
Påskeøya, eller Rapa Nui som den heter nå, er en av verdens mest isolerte øyer. Stauene på øya, maoiene, er et mysterium på tross av Thor Heyerdahls ekspedisjoner og arkeologenes teorier: Hvem var det egentlig som lagde disse enorme figurene, hvor kom de fra? Hvorfor gjorde de det, hvordan fikk de fraktet dem over øya og hvordan fikk de reist dem? Vi tar saken!
Les mer

Vet du noe om Påskeøya eller har du noen teorier?
Send inn ditt tips  

Nan MadolRuinby med mystisk fortid:
NAN MADOL - Stillehavets forbudte by
På øya Ponape i Stillehavet ligger noen eldgamle ruiner med et mystikkens skjær over seg. Stedet heter Nan Madol og er bygget av basaltblokker som veier opptil 50 tonn. Det er en gåte hvordan steinbyen ble bygget og hvem som gjorde det. Det går fantastiske legender om stedet. Fant man skjeletter av kjemper i bygningene? Hvorfor er folk redde for stedet den dag i dag?
Les mer

Vet du noe om Nan Madol eller har du noen teorier?
Send inn ditt tips  

Redaktøren ombord i Coco LocoMysterie i Panamabukta:
Hva var lysene i havet?
- Jeg så lysende sirkler i havoverflaten, som om noen der nede lyste oppover med gigantiske lommelykter, sier Terje Dahl om sin mystiske opplevelse i Panamabukta da han seilte Coco Loco mot sydhavsøyene. Hva var det han så? Ubåter, undersjøiske ufo'er?

Les mer
Har du en ide om hva lysene kan være?

Send inn ditt tips   

Sydhav på nettet hjelper Tore på Sporet:
HVOR ER SCHJETNANS ØY?

En liten koralløyFinnes Schjetnans øy likevel? I høst har vi sett på fjernsynet hvordan Tore på Sporet har lett etter en øy som ble oppdaget i 1886 av den norske kapteinen Schjetnan. Tore fant ingen øy, men Thor Heyerdahl mener den kan finnes likevel - man hadde lett på feil sted.
Sydhav på nettet tar saken!
Les mer
Har du en ide om hvor øya kan være?
Send inn ditt tips   

Du kan ha ukjente slektninger i Mikronesia:
Var det en norsk hvalfangststasjon på øya Kosrae?
KosraePå sin seilas mellom øyene i Stillehavet traff redaktøren en kar som var hvit i huden, kom fra øya Kosrae og het Torsten til etternavn. Norske hvalfangere seilte over hele sydhavet og ryktene sier at det skal ha vært en norsk hvalfangststasjon på den lille øya i Mikronesia. Siste innkomne opplysninger, fra Kosrae og norske hvalfangsteksperter, tyder på at det ikke var noen stasjon på øya, men det er spasomt med opplysninger.
Les mer
Har du tips om norsk hvalfangst i sydhavet?
Send inn ditt tips 

Har du et mysterie med sydhavstilknytning du gjerne vil ta opp?
Send inn ditt tips Til toppen
forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt video | musikk | mathelse | mysterier | penpals |   linker | billetter | kontakt

Det siste paradis


"Det Siste Paradis"
Boken om Terje Dahls seilas i 22 fots Coco Loco, den minste båten til å legge ut på en jordomseiling.
" - Du er klin kokos! sa vennene mine da jeg kastet loss fra Rådhuskaia. Etter fire år, to orkaner og fire tropiske stormer måtte jeg lure på om de hadde rett..."
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.

Pris kr.150,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.

Flere mysterier?
Se Terje Dahls sider om seks fingre på eldgamle statuer verden over:
Why do they have
SIX FINGERS

Why is it a
secret?

Se Terje Dahls engelske sider om kjemper:
GIANTS
Did they live
?