Helse
   haileverolje
   korallsand
   noni
  
papaya
 Kart
 Fakta
 Tips
 Oppslag
 Artikler
 Debatt
 Video
 Musikk
 Mat
 Mysterier
 PenPals
 Linker
  Billetter

 Kontakt

 Forside

  
  Sydhav
  på nettet


Tradisjonell sydhavsmedisin - også for deg i Norge
Hørt om noni, korallsand, haileverolje og papaya?
Da de første hvite kom til sydhavet ble de overrasket over å finne at folkene var så sunne og friske. Perfekte tenner, velformete kropper, blankt hår, klare øyne og ren hud. De var i mye bedre fysisk form enn de hvite og oppnådde en langt høyere levealder.
   Klart at de innfødte levde et sunt liv og spiste mye fisk og frukter, men det var noe mer. Den tradisjonelle medisinkunsten var godt utviklet og man visste hva man kunne bruke for å både forhindre og kurerer sykdommer - og man visste hvordan man skulle behandle skader.
   I dag er mange av disse kunnskapene dessverre gått tapt, men
heldigvis ikke alle, og nå blir helseprodukter fra sydhavet mer og mer populære over hele verden. Også Norge.

   Terje Dahl, redaktøren av Sydhav på nettet samlet kunnskap om tradisjonell sydhavsmedisin de årene han seilte rundt og bodde i sydhavet. På denne siden vil han ta for seg de mest populære produktene, behandlingsformene og sunnhetsrådene.
For råd om helse når du skal reise til sydhavet se under hvert land. For generelle råd klikk her


Det kommer stadig inn spørsmål om disse helseproduktene virkelig kan hjelpe mot alle de sykdommene og plagene som det hevdes? Sydhav på nettet har en diskusjonsside hvor kan du se hva folk som har prøvd produktene selv mener, og hvor du kan sende inn dine erfaringer, spørsmål og tanker. Klikk her

Haileverolje - styrker immunforsvaret.
Dypvannshai   - Gap opp, ta tranen din! maste min mor, og sikkert din.
   Torskeleverolje har vært brukt i mange hundre år i Norge, og er fortsatt et populært kosttilskudd om vinteren. Og med sitronsmak er den jo ikke så ille å få ned!
   Haileverolje har også vært brukt i Norge, spesielt blant fiskere som i gamle dager brukte oljen som medisin mot betente sår og halsbetennelse. Oljen gikk vel så mer eller mindre i glemmeboken, og det som fortsatt ble utvunnet ble eksportert til utlandet. Nå kommer den norske haileveroljen tilbake igjen - som et utenlandsk produkt! I flere land i sydhavet brukes haileverolje som en slags hemmelig vidundermedisin mot en rekke sykdommer.
   Den svenske botanikeren Linne oppdaget allerede i 1758 at haileverolje hadde medisinske egenskaper, og i 1906 forsket japaneren Dr. Mitsumaru Tsujimoto på oljens egenskaper. Han fant ut at haileverolje fra dypvannshai inneholdt store mengder av umettede fettsyrer med spesielle egenskaper. Dette ble siden bekreftet av den sveitsiske nobelprisvinneren Calour.
    Seinere forskning har funnet ut at haileverolje inneholder alkoxyglyserol, som på samme måten som alkoxyglyserol i morsmelk styrker immunforsvaret til den som drikker den. I haileverolje skal konsentrasjonen av alkoxyglyserol være tusen ganger så stor som i morsmelk. Siste nytt er at haileverolje skal være effektiv mot sopp og bakterieflora, og at styrkingen av immunapparatet ved å hjelpe til med dannelsen av hvite blodlegemer gjør den velegnet som kosttilskudd for aids- og kreftpasienter. Den regnes også som en effektiv antioksidant som reparerer skadevirkninger av forurensing, overanstrengelser og livsstilsykdommer.
   Haileverolje inneholder også vitamin A og D.
   Det er i første rekke grønlandshai, norsk piggå og andre dypvannshaier som benyttes i produksjonen.

Hva kan haileverolje gjøre for deg?
I første rekke så skal haileverolje styrke immunapparatet ditt, det vil si gjøre deg bedre rustet mot virus og bakterier. Den kan også hjelpe ved sykdommer som forkjølelse, astma, psoriasis, eksem og revmatisme. Sår skal også kunne gro bedre, og man mener at haileverolje kan hjelpe kreftrammete, Hiv-smittede og aidspasienter.
En stor fordel med haileverolje er at det ikke er påvist noen sideeffekter ved normal bruk.

Haileverolje påvist effektiv mot kreft?
Jan Monrad Tangen har magekreft, og har har fått råd fra hele landet etter at han opprettet nettstedet tv2.no/kreft. Gjennom sidene håper han å finne frem til alternative behandlingsformer som kan kurere magekreften, etter at legene gav han opp i fjor sommer. Her er ett av rådene som kom inn:
"Som kjent må en svulst ha tilførsel av næring for å overleve. Dersom svulsten skal klare å overleve må den få næring gjennom egne blodårer. Det squalamine (det aktive stoffet i haileverolje) er i stad til å gjøre er å blokkere for denne kommunikasjonen. Svulsten får ikke næring og dør ut. Det er gjort vellykkede forsøk på dette i USA på mennesker. Selvfølgelig kan vel ikke alle krefttyper behandles, men vi må være villig til å prøve nye lovende medisiner, i stedet for å gå rett på cellegift, strålebehandling og operasjon"
Referanse: Kreftsyke Jan Monrad Tangens hjemmeside

En side om/med forskningsresultater, klikk her
En diskusjonsside i Sydhav på nettet hvor kan du se hva folk som har prøvd produktet selv mener, og hvor du kan sende inn dine erfaringer. spørsmål og tanker. Klikk her
For vår artikkel "Haien - havets hersker" - klikk her.


Korallsand - vannrenser og mineraltilskudd
KorallsandDet er ikke mange årene siden vi leste om korallsandens virkninger første gang, og at man fant ut at slik sand har noen som helst virkning skal skyldes en undersøkelse av vannet på den japanske øya Okinava. Det heter seg at noen hadde undret seg over hvorfor befolkningen hadde så unaturlig høy gjennomsnitts-alder. Og at man fant ut at grunnvannet var det vi i dag kaller korallvann, fordi øya stort sett var bygget opp av koraller.
Laboratorieundersøkelser, også i Norge, viser at korallsand øker pH-verdien, fjerner klor i drikkevann og tilsetter mineraler som magnesium, kalsium, kalium, selen, natrium, jern og jod. I tillegg skal korallsanden binde tungmetaller og fjerne e-koliforme bakterier. Tilsatt kaffe eller te reduserer sanden garvestoffer og nøytraliserer syrer.
   Ironisk nok så er man i sydhavet ikke klar over korallsandens egenskaper, og har gått over til å bruke drikkevann fra innsjøer eller regnvannssisterner. Selv på atollene, som er bygget fullstendig opp av koraller, er det ingen som bruker sine gamle brønner lenger. En av mange årsaker til at sydhavboernes helse blir dårligere og dårligere?

Hva kan korallsand gjøre for deg?
Korallsand er som nevnt i første rekke en vannrenser. Mange steder i Norge er drikkevannskvaliteten svært dårlig, og tilsetter man korallsand vil den kunne forbedres. Drikkevannet skal smake bedre og man fjerner klor og tungmetaller. Vannet blir også mer basisk og regulerer således magesyren. I tillegg tilføres kroppen din mineraler.
Dårlig drikkevann kan gi en del plager, som astma, allergi, psoriasis, eksem, reumatisme., slapphet, magebesvær og hodepine. Ved bruk av korallsand er nok mulighetene for å få redusert plagene tilstede, og kroppen vil fungere bedre med et godt inntak av mineraler!
Om sporstoffene i korallsanden vil øke levelengden din dramatisk må du nok finne ut av selv, til vi får nye undersøkelser!


En diskusjonsside i Sydhav på nettet hvor kan du se hva folk som har prøvd produktet selv mener, og hvor du kan sende inn dine erfaringer. spørsmål og tanker. Klikk her

En engelsk nettside som forklarer om korallcalsium - klikk her


Nonijuice - kosttilskudd og medisin
Noni - tre og frukt"Noni" er blitt et populært produkt også i Norge, og selges ofte gjennom nettverksmarkedsføring. Det dreier seg om juice laget av fruktene fra mulbærtreet Morinda Citrifolia, et lite tropisk tre som finnes over hele sydhavet. De fleste steder i Stillehavet er både frukten, røttene, barken, blomstene og bladene brukt i lokal medisin. Hos oss er nonijuicen oftest brukt som et slags kosttilskudd, som skal styrke immunforsvaret og gi almen bedre helse.
At noni også markedsføres som hårpleieprodukter og hudolje er litt synd, her finnes det ganske sikkert urter som egner seg bedre!
Den modne noni-frukten er gjennomskinnelig gulhvit, og smaker og lukter i sin opprinnelige form mildest sagt ille!

Hva kan nonijuice gjøre for deg?
Det aktive stoffet i nonifrukten er et stoff som har fått navnet xeronine, og det skal hjelpe cellene i kroppen slik at de får større evne til å absorbere næringsstoffer og vitaminer. Enkelte firmaer reklamerer med at nonijuice skal kunne hjelpe mot en rekke sykdommer, som sukkersyke, depresjon, hemoroider og revmatisme, men dette er ikke bevist. Den hevdes nå at nonijuice også skal kunne hjelpe ved kreft, og at norske leger anbefaler kreftpasienter å bruke nonijuice ved siden av annen behandling og medikasjon.

Annen bruk i sydhavet
I Fiji sniffer man inn den saften man får ved å presse umodne frukter for å fjerne dårlig ånde og hes stemme. Saften brukes også ved munnsår og hemoroider.
I Samoa brukes bladene blant annet mot revmatiske smerter og hovne ledd.
I Papua Ny Guinea brukes saften man presser fra røttene mot feber, og varme blader legges på hodet for å lindre hodepine. Blader og andre deler av treet brukes også mot magesmerter, skinnproblemer, skolopenderbitt og for å gjøre fødsel lettere.
I Mikronesia behandler man tropiske byller med saft presset både fra både frukten og røttene, mens såre øyer dryppes med saft fra bladene. Frukten brukes også ved sukkersyke og tuberkulose.
I Tuvalu brukes saften fra modne frukter for å få tilbake sangstemmen etter mange dagers synging i forsamlingshuset og ved sår hals. De unge bladene legges i kokosnøttolje for å lage sårsalve, og kokes i vann til en drikke hvis barna har fått masse småsår.

For en diskusjonsside i Sydhav hvor kan du se hva folk som har prøvd produktet selv mener, og hvor du kan sende inn dine erfaringer og spørsmål - klikk her
For vår artikkel om nonijuice på norsk radio -
- klikk her.
For vår artikkel om undersøkelser av kreftinstitutt - klikk her.
For redaktør Terje Dahls egen test av noni
- klikk her.
For vår artikkel om hvordan nonijuice hjalp Helge Alfnes mot ledd- og muskelplager - klikk her.

"Noni hjelper nok, men reduserer ikke selve kreftcellene"

Som de første i verden får Sydhavs lesere resulatene av Dr. Brian Issells undersøkelser!
Les mer

Papaya - en mirakelfrukt?
Papaya, delt og hel, med blader
Papaya er en frukt man gjerne stifter bekjentskap med når man reiser til varmere land. De færreste er klar over at den ofte blir kalt en mirakelfrukt, fordi den har så mange medisinske - og andre - egenskaper. Papaya kan man nå få kjøpt ganske ofte i velassorterte matvareforretninger i Norge. Det finne også diverse helseprodukter med papaya eller stoffet papain. Papaya gror i tropiske og subtropiske land, og klarer seg til og med bra på de karrige atollene. I sydhavet er både frukten,frøene, røttene, barken og bladene brukt i lokal medisin.

Hva kan papaya gjøre for deg?
Papaya har dobbelt så mye vitamin C som appelsin, ved siden av en rekke andre vitaminer, mineraler og antioksidanter. Den vil altså kunne hjelpe til med å forbedre din generelle helsetilstand. Likevel er det de andre aktive stoffene som gjør at papaya kalles en mirakelfrukt. Papaya brukt utvendig kan gjøre huden din myk
, fjerne hodelus og helbrede/forbedre eksem og psoriasis. Tatt innvendig i forskjellige former kan papaya regulere/rense mage og tarmer, forbygge/hjelpe ved magetrøbbel - pluss ta knekken på innvollsmark. Papaya er også brukt som prevensjonsmiddel og til å framkalle abort. Den brukes også ved infiserte sår, reumatisme og kreft - stoffene i papaya hevdes å være en million gang sterkere enn den anti-kreft medisinen vi bruker i dag!

- Hvorfor blir så mange norske ME-pasienter friske med papaya?
Mammaen til Marlene som ble frisk av papaya, Grethe Karlsen, syntes det er merkelig og trist at den norske legestanden ikke engang kan vurdere papaya til behandling av ME.
Les mer

Annen bruk i sydhavet
I mange land i sydhavet bruker man både frukten, frøene, melkesaften fra grønne frukter, stammen og røttene mot en rekke sykdommer. I Samoa og Hawaii blir frøene brukt mot kreft. Frøene brukes også som et middel for å abortere ved uønsket graviditet i flere sydhavsland. Juice fra stammen brukes som sårmiddel og bladene tygges ved mageproblemer og innvoldsorm. Blekksprut og kjøtt pakkes gjerne inn blader noen timer for å gjøre kjøttet mørt.

For å lese vår artikkel om papaya - klikk her.
For vår artikkel om hvordan ME-syke 13-årige Marlene Karlsen fra Fredrikstad ble reddet av papaya - klikk her.
For å lese vår artikkel om hvordan papaya kan hjelpe mot kviser - klikk her.


Vi har også råd om hva du bør gjøre før du drar, hva du bør ha med deg og hva du bør tenke på når du lander i sydhavsparadiset!
Sydhavet - her kommer jeg!
Er det bare å slenge badebuka i kofferten og sette seg på flyet med kurs for sydhavs-paradiset? Eller er det best å holde seg unna slike tropiske land hvor det kanskje finnes malaria og andre skumle saker?
Vel, sett så absolutt kurs for sydhavet - og glem for all del ikke badebuksa! Bare sjekk først hva du måtte trenge av medisiner og vaksiner, og følg våre råd!
klikk her.
Har du et spørsmål eller ønske?
Send inn

Tips en venn : "Har du sett helsproduktene som noni, haileverolje, korallsand og papaya i Sydhav på nettet?"
Til  (fyll inn): Fra (fyll inn):

 Til toppen
forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt video | musikk | mathelse | mysterier | penpals |   linker  | billetter | kontakt
Vi har også råd om hva du bør gjøre før du drar, hva du bør ha med deg (som vaksiner og medisiner) og hva du bør tenke på når du endelig lander i sydhavsparadiset:
Klikk her.

Det siste paradis

"Det Siste Paradis"
Boken om Terje Dahls seilas i 22 fots Coco Loco, den minste båten til å legge ut på en jordomseiling.
" - Du er klin kokos! sa vennene mine da jeg kastet loss fra Rådhuskaia. Etter fire år, to orkaner og fire tropiske stormer måtte jeg lure på om de hadde rett..."
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.

Pris kr.150,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.

Paradiset jeg fant
"Paradiset Jeg Fant"

Etter eventyrseilasen i Coco Loco vendte Terje Dahl tilbake til sydhavet. Traff høvdingdatteren Emma Toematagi i det polynesiske landet Tuvalu og feiret bryllup i en måned.
"Skulle vi virkelig bygge vårt hjem på den ubebodd koralløya Motuloa, helt på verdens ende..?"

Klikk her for å lese utdrag fra boken.

Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr. 150,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls andre bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv - klikk her.

Paradiset farvel!
"Paradiset Farvel!"
Terje Dahl bodde seks år i sitt sydhavsparadis. I et hus med tak av palmeblader og gulv av grus, to meter unna lagunen. Fisket hai, fanget kokosnøttkrabber og levde et Robinson Crusoe-liv uten aviser, biler, cola og TV. Helt til orkanene dukket opp...
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr. 150,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls andre bøker.

Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her
.

I Vårt Billede
"I Vårt Billede"
En science-fiction bok hvor handlingen stort sett foregår på vår egen planet. En svært så menneskelig romfarer fra en annen planet crashlander på en sydhavsøy hvor folkene befinner seg på steinaldernivå. Med åpent sinn og ukuelig mot kjemper han for å komme seg tilbake til sine egne. Ingen lett oppgave - og vil han nå egentlig det?!

Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr.130,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.