BOSETTE
 
pilCastaway
  pilRobinson
  pil
Robinson 1
  pilRarotonga
  pilSalomon
  pilPrinsesse
  pil
Fisk
  pilVennlighet
  pilTing

 Fakta
 Kart
 Tips
 Oppslag
 Nyheter
 Artikler
 Debatt
 Video
 Musikk
 Mat
 Helse
 Mysterier
 PenPals
 Linker
 Kontakt

 Forside

  
  Sydhav
  på nettet


Å BOSETTE SEG I SYDHAVET
Det er mange som drømmer om å hoppe av karusellen og finne seg sin sydhavsøy - for en kortere eller lengre periode. Men hvordan i all verden får man til det? - Hvor finner man øya, får man lov til å slå seg ned der, er det farlige dyr og sykdommer? Og hva med meg som bare kunne tenke meg å ta en lengre pause på en litt sivilisert øy sammen med familien?
Vi har samlet endel spennende artikler for deg - og flere vil komme. Dessuten finner du flere opplysinger på våre Fakta-sider og under de forskjellige landene!

Tenk å bo slik! Forfatteren gjorde det.Å finne sitt eget paradis:
Prøve deg som Tom Hanks i Castaway - eller en annen Robinson?
Hva gjør du når kona har forlatt deg, banken setter opp renten på boliglånet, bilen er i ferd med å knele, sjefen ymter om rasjonalisering og barnas mobil-telefonregninger kommer på toppen av en gedigen strømregning...?
Finner din øde øy og leke Tom Hanks, eller starte din enmanns Robinsonekspedisjon?
Les mer

Lokal  "strikkhopping" i Vanuatu - kun for innfødte!Oslo gutten Terje Dahl slo seg ned på en øde øy:
- Jeg levde som Robinson Crusoe - i tre dager

Oslo-gutten Terje Dahl var lei av det hektiske storbylivet. Han ville oppleve noe annet. Derfor dro han likegodt til sydhavsøya Truk - i Mikronesia i Stillehavet - omtrent så langt man kan komme fra sivilisasjonen. Men da han forsøkte å leve som Robinson Crusoe - alene på en ubebodd øy - ble det for mye. Han ga opp etter tre dager!
Les mer
Terje og EmmaJeg var Norges virkelige Robinson!
Terje Dahl bosatte seg på en øde øy i det polynesiske landet Tuvalu - og levde som en moderne Robinson Crusoe til klimaforandringen drev han vekk:
"
Å leke Robinson Crusoe foran TV-kameraet når du vet at du ikke vil dø av en tropisk sykdom eller bli spist av en sulten hai er en ting. Å bo på en øde sydhavsøy så langt unna nærmeste lege at selv et knøttlite skrubbsår kan bli livstruende og du er nødt til å fange hai fordi du er sulten - det er noe helt annet. Bare spør meg, for jeg gjorde det i seks år!"
Les mer

Familien Juvet på RarotongaHer er tipsene om hvordan du får det til:
Et halvt års drømmeferie på Rarotonga

Familien Juvet bestemte seg for at de ville oppleve noe mer enn et A4 liv. De ville reise, og det langt av gårde - og være borte lenge.
Valget falt på Rarotonga, og her er deres tips om hvordan man får til en slik drømmeferie.
Les mer
Svein og Leni - Jeg måtte kjøpe kona!
Skikkene er forskjellige rund
t om i verden. Det fikk Svein Antonsen fra Sandvika utenfor Oslo erfare til gangs da han slo seg ned på Salomonøyene nordøst for Australia. Ikke minst det at han ønsket å gifte seg med en av de lokale pikene fikk uante følger for økonomien. Les mer

SoniaOrkan og stigende havnivå drev familien på flukt:
Norsk sydhavsprinsesse uten land

Hvilken fremtid venter vår skjønne datter? Eventyreren Terje Dahl giftet seg med en polynesisk skjønnhet og bosatte seg på en knøttliten, idyllisk koralløy i Stillehavet. I dag er han, kona Emma og datteren Sonia på flukt fra paradiset..
.
"Det var mildt sagt nifst da orkanen ulte gjennom hullet i taket og hele huset ristet. Etter den opplevelsen måtte vi ta den triste beslutningen å forlate øya vår."
Les mer

Artikkelforfatter og svigerfar med en trevallyFisker i alle farger, fasonger og størrelser, men hvem kan du spise?
Da forfatteren Erlend Loe reiste til Cookøyene for å bo en stund på en øde øy sammen med noen venner, snakket han med redaktøren av Sydhav på nettet. Notatene fra denne turen ble siden til suksessboken "L", men det er helt klart at boken ikke hadde blitt noe av om han ikke hadde fått råd. Loe ville ikke ha overlevd på øya!
Les mer
Redaktøren med vennerVennligheten - sannhet eller myte?
Vaiende palmer, kritthvite strender og smilende mennesker. Det er det man i første rekke forbinder med sydhavet. At palmene og strendene finnes det kan man se på bilder, men at menneskene skal være så utrolig vennlige..? Er de virkelig det - eller er det bare en myte?
Les mer


Lokal  "strikkhopping" i Vanuatu - kun for innfødte!10 ting å gjøre i sydhavet
- men det finnes jo så mye, mye mer!

Det er spennende å besøke et nytt land, og de som reiser helt til sydhavet kan anse seg ekstra heldige. For at man skal få mest mulig av eventyret er det viktig at man er forberedt, og her er 10 ting som står på "må-gjøre" listen. Selvsagt finnes det så mye, mye mer!
Les mer
Har du et spørsmål, tips eller kommentarer?
Send inn   


 Til toppen
forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheterartikler | debattvideomusikk | mathelsemysterierpenpalslinker | kontakt |
Det siste paradis

"Det Siste Paradis"
Boken om Terje Dahls seilas i 22 fots Coco Loco, den minste båten til å legge ut på en jordomseiling.
" - Du er klin kokos! sa vennene mine da jeg kastet loss fra Rådhuskaia. Etter fire år, to orkaner og fire tropiske stormer måtte jeg lure på om de hadde rett..."
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.

Pris kr.150,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.

Paradiset jeg fant
"Paradiset Jeg Fant"

Etter eventyrseilasen i Coco Loco vendte Terje Dahl tilbake til sydhavet. Traff høvdingdatteren Emma Toematagi i det polynesiske landet Tuvalu og feiret bryllup i en måned.
"Skulle vi virkelig bygge vårt hjem på den ubebodd koralløya Motuloa, helt på verdens ende..?"

Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.

Pris kr.150,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.

Paradiset farvel!
"Paradiset Farvel!"
Terje Dahl bodde seks år i sitt sydhavsparadis. I et hus med tak av palmeblader og gulv av grus, to meter unna lagunen. Fisket hai, fanget kokosnøttkrabber og levde et Robinson Crusoe-liv uten aviser, biler, cola og TV. Helt til orkanene dukket opp...
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr. 150,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls andre bøker.

Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her
.