Forside
 Hva du gjør i Palau
 

 
   
  GJØRE
  pil
natteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pil
FAKTA
 
pil
kart
 
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg
 
 pil
BO
  pil
hoteller
  pilbackpacker
  pilseilere   
  
 pil
NYTTIG
  pil
reisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pil
HØR&SE
  pil
musikk
  pilvideo
  pilbilder

pil
ARTIKLER

 
Landet
 
Forside

 
  Sydhav
  på nettet

natteliv
Selv om turismen har begynt å gjøre sitt inntog i Palau, så er det dykking man er ute etter - ikke heftig natteliv. Så det er litt dårligere med diskoteker og "hotte" utesteder. Noen av hotellene vil nok kunne vise deg sydhavsshow, men det er dessverre helst imiterte saker fra andre land i sydhavet.

Til toppen

spise ute
Palau Pacific Resort har nok god mat!Du vil ikke sulte i hjel i Palau, men bortsett fra i Koror så er det ikke så store tilbudet når det gjelder spisetilbud. Restaurantene på hotellene har sikkert flott mat, og leter du litt finner du nok også restauranter som har lokal mat.

Til toppen

utflukter
KajakkutfluktSiden Palau er stedet for dykking, så er det i første rekke dykketurer hotellene kan tilby deg, men det finnes faktisk en del annet også. Best tilbud har kanskje Carolines Resort, http://www.carolinesresort.com, som ligger ved de berømte Rock Islands. Hotellet tar deg gjerne med ut for å dykke, padle kajakk, fiske, se på øyene eller til landsbyene for å lære deg mer om kulturen.

Til toppen

å se
I hovedstaden Koror finner du Belau National Museum (Belau = Palau), og her kan du lære nasjonens historie og kultur. Litt spesielt er hodet av en 5 meter lang krokodille, den største fanget på øyene.
Micronesian Mariculture Demonstration Centre på naboøya til Koror er stedet hvor man har stor suksess med å ale opp gigantmuslinger, og her er det også et tropisk akvarium. Det er også flott utsikt til Rock Islands fra en bakketopp like ved. Rock IslandsNevnte Rock Islands er en av Palaus andre store attraksjoner. Mer enn 200 småøyer dotter den krystallklare lagunen, og siden havet har skylt bort en del av kalksteinen så ser de ut som enorme sjampinjonger som titter opp av det turkise vannet. Ta på deg dykkemasken og hopp uti og du forstår hvorfor Palau er ranket på topp over verdens dykkemål!
En av Rock Islands mer spesielle attraksjoner er Jellyfish Lake, et saltvannsbasseng med millioner av ufarlige brennmaneter.
For å lese en artikkel i Sydhav på nettet om den spennende sjøen, klikk her.
Babeldaob er den overlegent største øya i Palau, og her finner du ugjennomtrengelige jungler, flotte sandstrender og greskledde åssider. Mange av åssidene ble en gang i tiden formet til trappetrinn og pyramider, men ingen vet hvorfor eller av hvem.
Nord på øye finnes en basaltmonolitt som legendene sier ble plassert der av gudene.
Øya Peleleiu var åstedet for noen av den andre verdenskrigs blodigste slag, hvor flere enn 20.000 døde i løpet av to måneder. Det finnes fortsatt en del rustne gjenstander som minner om slagene, men mer kan du lære i krigsmuseet i hovedlandsbyen på øya.
Agaur er den sørligste øya, bortsett fra de isolerte ytre atollene, og her finnes det en landsbyen med to hundre mennesker og en haug med apekatter. Apene er etterkommerne av det paret som ble bakt hit i for å varsle om luftkvaliteten i de fosfatgruvene tyskerne åpnet i 1909. Gruvene er nedlagt, og en liten koloni av krokodiller holder til vanndammene der gravingen foregikk. Nord for landsbyene er det er nedlagt japansk fyrtårn og en flykirkegård full av vrak fra den andre verdenskrig.
Kayangel er en atoll helt nord i Palau, og her er det kritthvite sandstrender og en flott lagune. Hopp ut i vannet, men husk at damene må ha på seg T-skjorte over badedrakten. I den lille landsbyen må verken menn eller kvinner gå med shorts. Landsbyen er kjent for de flotte veskene og kurvene som lages av pandanusspalmeblad.


Til toppen

shopping
Ingen drar til Palau for å shoppe, men det finnes en del butikker i Koror. For de som vil ha med seg et minne hjem kan håndarbeid fra øya Kayangel anbefales!

Til toppen

hendelser
I mai arrangeres Palaus Annual Fishing Derby og 9 juli her man Belau Arts Festival. Den tredje uken i november arrangeres Tourism Awareness Week og i tillegg feirer man vanlige begivenheter som jul og nyttår. Forhør deg om hva som skjer når du ankommer!

Til toppen

sport
Dykking, snorkling, fisking, det er alfa-omega i Palau, men det finnes også muligheter for tennis, padling og løping. Hør med hotellet!

Til toppen

badeliv
SvømmeGjett om det meste foregår i det krystallklare vannet i Palau! De beste strendene finnes ved Rock Islands, Babeldaob og Pelelieu, men også foran Palau Pacific Resort på Koror er det fantastisk å snorkle - som så mange andre steder!
Hva med en svømmetur i Jellyfish Lake på Rock Islands - å svømme blant millioner av brennmaneter som ikke brenner må vel være drømmen?!

For å lese en artikkel i Sydhav på nettet om den spennende sjøen, klikk her.


Til toppen

fiske
Dørge storfiskJo da, man drar ut for å fiske i Palau, og det finnes det godt med "gamefish". Hør med hotellet hvordan man kan få hengt seg på en utflukt eller leie en båt med skipper.

Til toppen

dykking
Dykking er landets helt store attraksjon, og flere blader om dykking rangerer Palau i toppen over de beste stedene i hele verden.
Vannet er helt krystallklart og fullt av liv. Rokker, haier, fargerike koraller - alt du måtte ønske deg. Vrak finnes det også.

Til toppen

bryllup
Palau er ikke stedet å få arrangert et romantisk sydhavsbryllup, her skal man dykke. Cookøyene eller Fiji er et bedre valg, men det går jo an å høre med hotellet om de kan arrangere noe!


Til toppen


Jellyfish Lake:
Svøm blant millioner av brennmaneter - uten å brenne deg!
ManeteneNoen klør vel på leggene bare av å høre ordet av brenn-manet, og vil få panikk på tanken av å ramle i en sjø full av dem. Men en av sydhavets store severdigheter er Jellyfish Lake i det mikronesiske landet Palau. Her kan du svømme blant millioner på millioner med brennmaneter som har mistet evnen til å brenne! Les mer

Spennende bøker fra sydhavet?
Les mer


| forside | landetfakta | bonyttig | hør&se | artikler |