Forside
 Hva du gjør i Hawaii
 

 
   
  GJØRE
  pilnatteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pil
FAKTA
 
pilkart
 
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg  

 pil
BO
  pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere
     
 pil
NYTTIG
  pilreisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pil
HØR&SE
  pilmusikk
  pilvideo
  pilbilder

pil
ARTIKLER

 
Landet
 
Forside

 
  Sydhav
  på nettet

natteliv
Honolulu by nightJo, det finnes endel natteliv på Hawaii, først og fremst i hovedstaden Honolulu på Oahu. Restauranter, barer, nattklubbene, diskoer og andre "hotte" steder. Topp show og konserter vil du klare å finne uten store problemer.

spise ute
Det er selvsagt bra med spisemuligheter på Hawaii. Her finner du fastfood-stedene som McDonald's og Kentucky Fried Chicken til topp internasjonale restauranter. Leter du litt finner du også restauranter som tilbyr mer lokal mat - og det er jo ikke så dumt!

Til toppen

utflukter
Hawaii er et av verdens travleste turiststeder, og tilbud om utflukter skulle det ikke være vanskelig å finne - enten det dreier seg om vulkansightseeing eller en tur på havet. Bare spør på det nærmeste hotellet eller på turistkontoret!


Til toppen

å se
Hovedstaden Honolulu ligger på Oahu og det er hit de aller fleste besøkende kommer og bor. Dessverre.
Vel, her er den berømte stranden Waikiki Beach, en gedigen skuffelse for de aller fleste, og den maleriske vulkanklippen Diamond Head som danner en fotogen bakgrunn. Majestetiske Royal Hawaiian Hotel minner om den gangen da de besøkende kom med skip, men ellers er det vel ikke så mye mer romatisk å ta bilde av i Honolulu. Man kan jo ta bilder i den zoologiske hagen, men tigre og nesehorn gir jo ikke akkurat noen sydhavsstemning!
Iolani PalaceMer sydhav er det over Iolani Palace i Honolulu, som var kongepalasset for de to siste kongene på Hawaii. Kong Kamehamehas statue finnes i Kapaau, og Ulu Mau i Kaneohe er en kopi av en gammeldags, hawaiisk landsby.
Den mest besøkte severdigheten på Oahu er USS Arizona Memorial ved Pearl Harbor, hvor man kan lære mer om det japanske lynangrepet som fikk amerikanerne med i den andre verdenskrig.
Hawaii Volcanoes National Park, på øya Hawaii er et populært besøksmål, og det samme er Haleakala National Park på Maui

Til toppen

shopping
Hawaii er amerikansk, men prisene ligger stort sett litt over det man finner på "the mainland" på grunn av transporten over havet. Her kan man kjøpe det man eventuelt måtte trenge, fra scotch whisky til kunstige bastskjørt og mer autentisk håndarbeid.

Til toppen

hendelser
Det skjer mye på Hawaii, og noen av høæydepunktene er: Den største hula-konkurransen Merrie Monarch Festival i april, blomsterkrans-flettings-konkurransen Lei Day i mai, feiringen av statens "nasjonaldag", King Kamehameha Day, er i juni, Aloha Week med kulturelle aktiviteter er i september og Quicksilver/Eddie Aikau Memorial Big Wave Classic er den internasjonale surfekonkurransen som finner sted i desember.
Forhør deg om hva som skjer (hotell og turistkontor) når du ankommer!
Til toppen

sport
Som alltid i et øyparadis er all slags vannsport populært. Dykking, snorkling, fisking, seilbrett, vannski - og for ikke å glemme surfing! Selvsagt finnes det en del å gjøre for de sportinteresserte på land også, og siden vi er i USA så kan man jo gå å titte på basketball og amerikansk fotball.
Selvsagt finnes det også flotte golfbaner - et sted som satser på turismen kan ikke være foruten!

Til toppen

badeliv
Surfing!Selvsagt er øyene mest kjent for surfemulighetene, men Hawaii har tilbud for alle som trives i vannet. Waikiki er ikke noen badestrand å bli lyrisk over, men det finnes andre som er mer enn flotte nok. Ja, du kan til og med finne kunstige badestrender og laguner på steder der kysten er litt for røff og klippefull!

Til toppen

fiske
Klart det finnes det godt med "gamefish" som sverdfisk, tunfisk og hai rundt alle øyene i Hawaii! Hør med turistkontoret eller hotellet hvordan man kan få hengt seg på en utflukt eller leie en båt med skipper.

Til toppen

dykking
Dykking på Hawaii kan være fantastisk, med undervannshuler og sunkne skip. Det finnes et stort utvalg av dykkerfirmaer som mer enn gjerne tar deg med ut! Spør på hotellet eller turistkontoret.


Til toppen

bryllup
Det er vel ganske mange som en eller annen gang har drømt om å bli gift eller dra på bryllupsreise til Hawaii, og det går jo an å høre med hotellet før man reiser om de kan hjelpe til å arrangere noe.

Til toppenSpennende bøker fra sydhavet?
Les mer


| forside | landetfakta | bonyttig | hør&se | artikler |