VINN
 pilKART  
 pilFAKTA
  
pilhavet
  
piløyene 
  pilfolkene
  pilklimaet 
 
pilLIVET I HAVET
  
pilhaier
  pilannen fisk
  
pilhval
   pilmaneter

   pilskalldyr

   pilannet

 pilVEKSTER  
 
pilgrønsaker
  pilfrukt
  
pilannet
 pilDYRENE 


  pilTIPS
  pilvalget
  pilreisen
  pilhelse
  piløkonomi
  pildiverse

 pilNYHETER
 pilARTIKLER
 pilDEBATT
 pilVIDEO
 pilMUSIKK
 pilMAT
 pilHELSE
pilMYSTERIER
 pilPENPALS  
 pilLINKER
  pilbilletter
  pilreiseliv
  pilguider
  pilspennende
  pilhelse
  pildiverse

 pilFORSIDE

  
  
  Sydhav
  på nettetGRATIS KONKURRANSE - VÆR MED!
Vi fortsetter vår lille gratis konkurranse - hvor du kan vinne en av
Terje Dahls bøker i e-bokformat* etter fritt valg.

Konkurransen for mars går ut på at du skal finne svaret på følgende spørsmål:  Hva heter atollen?
Hva heter atollen?
Atollen på bildet har en krystallklar lagune som regnes som en av verdens vakreste. Den var stedet hvor de filmet tv-programmet Suvivor, den amerikanske utgaven av Robinson-ekspedisjonen, i 2006. Vel, du behøver ikke være med i en tv-serie for å være alene på en øde øy, mange som reiser hit tar en dagstur til knøttlille "One Foot Island" som ligger i lagunen.
   Tore På Sporet dro til atollen for å finne etterkommere av den norske kapteinen Reinert Jonassen som forliste i 1897 og giftet seg med øyas enkedronning. Den norske kapteinen har etterkommere både her og på hovedøya Rarotonga. Selv i dag er det mulig å gifte seg på atollen for nordmenn og andre, for det eneste luksushotellet i landet har tilbud for ønsker et romantisk giftemål på stranden. Det går fint å "kun" komme hit å på bryllupsreise også!
   Rarotonga i Cookøyene har blitt veldig populært for norske barne-familier som vil besøke sydhavet, og mange tar også flyturen over til den atollen vi er på jakt etter navnet til. Her er det ikke så mange turister og tempoet under palmene enda lavere!
 
 Vel, flere tips kan vi nok ikke gi, og vårt spørsmål denne måneden er: Hva heter atollen med den flotte lagunen?

Fyll inn ditt svar under og trykk på send-inn-knappen.
Lykke til!

Jeg er med i gratis-konkurransen og tror at svaret er:
 

Navn:
 
E-post adresse:
 


Svaret må være sendt oss innen 29. mars.
Navnet på vinneren vil bli publisert på førstesiden og på denne siden i den første oppgraderingen i april. Pluss i vårt gratis nyhetsbrev som kommer en gang i måneden, - for å få tilsendt det som e-mail klikk her
(post@sydhav.no).
Februar-konkurransen: Øyene med dyrelivet er Galapagosøyene!
Hvor er vår redaktør?
De fleste forbinder Galapagosøyene med dyrelivet og Darwins utviklingslære. Og med det rette - for øyene er en eneste stor naturpark og forskere kommer stadig for å se hvordan dyrelivet har utviklet seg på de isolerte øyene, som ligger nesten 1000 kilometer utenfor Sør-Amerikas kyst. Mindre kjent er den store norske utvandrings-ekspedisjon til øyene i 1926.
   Selv om øyene er ganske forskjellig fra de landene man vanligvis forbinder med sydhavet så ta vi dem med fordi de ligger i Stillehavet og er så spennende! Øyene tilhører Ecuador og styres derifra.
    De som er på jakt etter sydhavskultur blir skuffet, men de som søker flotte naturopplevelser finner så absolutt det de er på jakt etter! Tenk bare å kunne svømme sammen med sjøløvene (eller bare titte nærmere på dem, som vår redaktør Terje Dahl på bildet)!

Vinneren av februar konkurransen ble Bjørnar Larsen, gratulere!
For våre fakta-sider om Galapagosøyene, klikk her.
For å lese våre andre artikler fra Galapagosøyene, klikk her.
For å lære mer om Terje Dahls bøker, klikk her.
For Terje Dahls personlige hjemmesider, klikk her.


Januar-konkurransen: Landet heter Fiji

Hvor?
Hvor?
Byen på bildet heter Suva, og den er hovedstaden i Fiji. Landet var engang kjent som "Kannibaløyene", men i over hundre år har menneskene på øyene vært mer kjent for sine smil enn truende oppførsel! For nordmenn er nok landet det mest kjente i sydhavet ved siden av Tahiti og Hawaii, og mange nordmenn som reiser på jorda-rundt billett velger å legge inn landet som en stopp på vei til eller fra Australia. Forståelig, for det er så absolutt et interessant sted å besøke - selv om hovedøya Vitu Levu hører med blant de mest utviklede i sydhavet. Ja, selv om det er godt med biler og butikker i byer som hovedstaden Suva og flyplassbyen Nadi, så skal man heldigvis ikke så langt utenfor allfarvei for å se det mer opprinnelige sydhavslivet. Her kan du bli kjent kjent med vennlige innfødte som lever mye slik man gjorde før de første hvite kom til landet. At det er godt med kritthvite sandstrender og blå laguner er heller ikke noe minus - å komme ut til Yasawaøyene i nordvest burde stå langt oppe på forfrosne nordboeres ønskelister! Landet satser på turismen og tilbudene er ganske mange, både for den eventyrlystne globetrotteren og familien med barn. Sikkerheten er generelt god, og helsevesenet er godt utbygd.
Vinneren av januarkonkurransen ble Peggy Matheson, gratulere!
For våre fakta-sider om Fiji, klikk her.
For å lese artikler fra Fiji, klikk her.
For å lære mer om Terje Dahls bøker, klikk her.
For Terje Dahls personlige hjemmesider, klikk her.
Til toppen

GRATIS KONKURRANSE - VÆR MED!
Vi fortsetter vår lille gratis konkurranse - hvor du kan vinne en av

Terje Dahls bøker i e-bokformat* etter fritt valg.
Gå til toppen av siden!

 

Til toppen

 

 

 

 

 

 forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt video | musikk | mathelse | mysterier | penpals |   linker | billetter | kontakt 
Det siste paradis
Terje Dahls sydhavsopplevelser
- nå som ebøker!

Kun kr.150,- pr bok.

Les mer

Tilbud på politiradio
eller UPS?
Micropower