"EN SMAK AV SYDHAV"
- noen hula-hula
svaiende oppskrifter.
|
Imponere kjæresten? Invitere
gode venner? Eller rett og slett lyst til å smake noe nytt
og spennende isteden for den vanlige pizza'n? Da er det på
tide å prøve litt sydhavsmat!
Her er noen spennende oppskrifter: |
![]() - fisk marinert i kokosmelk Rå, marinert fisk er godt! For deg som ikke tror du har spist rå fisk noen gang kan jeg bare ymte frampå om sursild, ansjos, spekesild, rakørret og gravlaks! På forhånd har du også kjøpt inn en boks kokosnøttmelk/krem, som er ganske vanlig å finne i såkalte innvandrerbutikker. Bland den med litt mer sitronjuice, en hakket løk og litt salt og pepper. En båt hvitløk, presset eller finhakket, gir litt ekstra smak! Plask sei-terningene oppi, bland, og hell det hele i en pen skål. Dekorer fantasifullt med en sitronskive og litt kruspersille. Server med ris eller loff. Dett var dett! |
Råtips:
Er du redd av deg, server den marinerte fisken
som forrett! Og gjør suksess!
Er dere i skikkelig sydhavssteming spiser dere selvsagt med fingrene,
mens dere sitter på gulvet med beina i kors. Levende lys og litt
hvitvin eller duggfriskt øl gjør susen. Manuia!
![]() - spicy marinert fisk. Vi tar med en oppskrift til på rå fisk i samme slengen. Som i den forrige trenger du litt seifilet, gjerne frossen, del den i terninger. Putt dem i en bolle med sitronjuice, og la den stå noen timer i kjøleskapet. Spe på med litt finhakket løk og/eller hvitløk. Ha oppi litt mer sitronjuice. Deretter finner du en finskål, kaster fisken oppi og dekorerer! Loff eller ris. Grrrrr! |
Råtips:
Lag litt av begge rettene over, det er samme grunnoppskiften!
![]() - sydhavets populære "curry". Ikke så keen på fisk, men har en ustekt kylling i fryser’n? Vel, tin den, skjær vekk beina og kutt kjøttet i store terninger. Ha en hakket løk i stekepannen med litt olje, og stekt til blank på middels varme sammen med kjøttet, terninger av en potet og skiver av et par gulrøtter. Tilsett to finhakkete hvitløkbåter, en teskje karri, en strøken teskje chilli-pulver, en teskje tumeric, en halv teskje finhakket ingefær eller ingefærpulver, en teskje sennepsfrø, en teskje cummin, en teskje kanel eller to centimeter kanelstang, litt salt og to små kopper vann. Har du noen fennikel-frø og noen såkalte curry-leaves kan du hive det oppi også! Kok i nærmere en halv time, til alt er mørt. Server med ris. Mye krydder? Jovisst, men det er jo det som gjør susen! Spør i innvandrerbutikkene om du ikke finner alt, de vet nok hva det dreier seg om! |
Klikk her for å komme tilbake til første side |