Meg - ung
Terje - meg

Mitt DNA er ikke særlig spennende...

Da jeg var liten hadde jeg helt lyseblondt hår. Da jeg startet på folkeskolen ble det mer rødlig og så ble det mørke blondt. Og nå...vel, det er noen grå hår her og der...
Ifølge Acestry.com er 50 prosent av mitt DNA (arvestoff) fra Norge, mens 50 prosent er fra Sverige. Vel, etter det jeg vet så er jeg 100 prosent norsk, så umiddelbart stusset jeg litt.
Men så husket jeg at min fars familie kom fra Fredrikstad i tillegg til Bærum og Hamar, og ifølge nettsiden så tilhører Fredrikstad også Sverige-regionen!

På Ancestry siden står det om Norge:

"De tidligste innbyggerne i Norge-region var et sjøfarende folk. I flere hundre år beveget jegere/samlere seg sakte nordover fra Østersjøen når istiden endte, og utforsket ubebodde fjorder og innland for å finne dyrkbart land. Selv om nordmenn, svensker og dansker deler en felles norrøn arv utviklet Norge seg over tid til en nasjon som er kjent for sjømannskap, teknologi, kunstnerskap og mytologi".

Det står også at beregningen av min norske etnisitet kan variere fra 48-54%, - det samme gjelder også for Sverige-beregningen.

 

For sønn Olav er det mer spennende:
Polynesia 43 %, Scandinavia 34%, Ireland/Scotland/Wales 8%. Plus 9 other regions: Finland/Northwest Russia 3%, Asia Central 3%, Caucasus 2%, Asia East 2%, Melanesia 1%,Great Britain 1%, Iberian Penisula less than 1 %, Mali less than 1%, Senegail less than 1%.
Klikk her for å komme tilbake til første  side