Her finner du noen få eksempler på kjemper fra hele verden!
Du finner flere detaljer under :
I Amerika I Oseania I Europa, Asia, Afrika I

Nord-Amerika
Du kan finne en utrolig mengde med historier om kjemper, fra østkysten til vestkysten, fra nord til sør. Digre bein, hodeskaller og seksfingrete fossiler ble funnet i gravhauger og huler. Avisartikler ble skrevet og arkeologisk forskning gjort. Men hvor er funnene nå?


Iowa, USA: En lokal bonde traff på et lag av veldig hard stein ca tre meter under jordoverflaten - like utenfor Kossuth Center. Syv mumifiserte levningene av en gigantisk humanoid rase satt i en ring rundt et veldig stort ildsted. De var minst tre høye, selv når man målte dem sittende med korslagte bien. Pannene var uvanlig lave og flate, og de hadde doble rader med tenner i over- og underkjeve. Håret på alle samme hadde en tydelig rødfarge.

Texas, USA: Bildet viser et av mange menneskelige fotavtrykk som man finner ved Paluxy River, som ligger i Dinosaur Park i nærheten av Glen Rose. Avtrykket er mer enn 45 centimeter langt. Sporet på tvers skåret under en undersøkelse som viste at det er fotavtrykket etter en kvinne. Hennes høyde har blitt anslått til 3 meter og vekten til 450 kilo. Flere lag av menneskelig fotavtrykk samtidig med dinosauravtrykk skal ha blitt gravd ut i denne parken.


Sør-Amerika

Spanjolene var ute etter gull - og de fant ganske mye, selv om de ikke fant den sagnomsuste byen av gull, El Dorado. De var ikke så interessert i gamle bein og fortellinger om kjemper, men det finnes nok av dem!

Patagonia, det var det Magellan kalte landet nær sør-spissen av Sør-Amerika under sin reise i 1519. Han møtte kjemper der, og det sies at hodet til en av Magellans mellomstore menn kun nådde opp til livet på kjempene. Det fantes også en annen stamme, som ble kalt Tiriminen, som var 2,5 til 3 meter høye - og stadig i krig med de andre stammene.
Pataginia-giants.

Det private gull-museumet i Peru er ikke åpent for publikum, så det er bare noen få som har sett den gullkledde kjempe-kongen. Den mumifiserte hodet til kongen på bildet er omtrent dobbelt så stor som en vanlig hode. En gyllen tunika som henger på veggen er laget av spunnet gull, over to og en halv meter langt og sydd slik at det ikke var ment å slepe i gulvet bak kongen, men henge rett ned.
Mummified head.


Mellom-Amerika
Mayakalenderen forteller om fire perioder da den menneskelige rase nesten ble utryddet av katastrofer - vi er nå i den femte og siste. Pyramider, gull, menneskeofringer. Herskere og guder - og kjemper.

Mexico er rikt på gamle gjenstander - og legender om kjemper. De største av pyramidene i den gamle byen Teotihuacán, pyramidene for solen og månen, skal ha blitt bygget av kjempene som eksisterte i de dager. Legender hevder at Teotihuacan ble bygget av kjemper med den hensikt å forvandle menn til guder.

Flere historier og bilder (foreløpig på engelsk): I Americas I

Oseania
Stillehavet dekker nesten 1/3 av jordens overflate, og er overstrødd med små øyer - fra Australia til Hawaii. Men uansett hvor små øyene er vil du alltid finne legender om kjemper. Og noen steder finner du statuer og fotavtrykk, til og med graver.


Fiji: Rotuma er en isolert øy langt nord for hovedøyene. Under den andre verdenskrig, avdekket kystvoktere leggbein som var mer enn en meter lange, - kun en 3,5 meter høy mann ville ha leggbein i denne størrelsen. I det samme område fant folk huler fylt med gigantiske menneskebein.

Giant's grave, Rotuma.


Kiribati: På Tarawa, hovedatollen Kiribati, fant jeg fotsporene til en kjempe, hans kone og barn i en skolegård i landsbyen Banreaba. De hadde seks tær. Erik Von Däniken fant en urørt 5,3 meter lang grav i Kiribati, der en kjempe sies å være begravd, men han klarte ikke å undersøke den. Folkene er selv i dag veldig redd for spøkelser. Kiribati-footprints.

Mikronesiaføderasjonen: På øya Pohnpei (Ponape) i Mikronesia er det noen veldig interessante ruiner som heter Nan Madol. Denne gamle byen av stein ble bygget på 90 kunstige øyer på den sørøstlige siden av øya. Bein etter kjemper har angivelig blitt funnet både inne i ruinene og i tett skog på den tilstøtende øya. Nan Madol and the author.

Australia: Rex Gilroy har oppdaget gigantiske fotspor i Australia. Han har også funnet håndøkser, klubber, kniver, og andre steinverktøy så store at bare kjemper med ekstra store hender og styrke kunne ha gjort bruk av dem. Anslag for størrelsen på disse kjempene er fra tre til tre og halv meter - eller enda høyere. Aboriginale legender forteller om kjemper som bor der når de ankom.
Footprint Australia.

Tuvalu: På atollen Nukulaelae bodde det en gang en kjempe som het Tevalu. To brødre drepte til slutt Tevalu. For noen år siden fant japanske arkeologer hva de gamle landsbyboerne sa var kjempes grav, 3,5 meter lang. Landsbyboerne ønsket først at arkeologene skulle åpne graven, men skiftet mening: Det var for farlig!
Tuvalu-giant's grave.

Flere historier og bilder (foreløpig på engelsk): I Oceania I


Europa
Vi har alle hørt om Goliat som ble drept av David, men det er andre kjemper i Bibelen. Andre gamle skriftene forteller om kjemper også, og så fantes det noen store vikinger. Og fossilet av en kjempe som reiste på utstilling!

Israel/Syria: Goliat, den berømte kjempen ble drept av David som seinere ble konge, var tre og en halvmeter høy. Han var en av de siste kjempene, anakittene. En annen var kong Og. Også som Goliat, ifølge Bibelen, hadde han seks fingre og tær. Disse kjempene var barna av Guds sønner og menneskenes døtre, ifølge Genesis 6:04. Goliath and David.

Afghanistan: Kjempen var over tre meter høy. Graven hans var åtte og en halv meter lang og halvveis fylt med kjempens rustning og spyd. Sersjanten holder kjempens turban, som er foret med messing - legg merke til størrelsen!
10 feet tall and large turban.

Mesopotamia (Tyrkia/Irak): Legendariske Gilgamesh var halvt sumer og halvt gud, et resultat av en av gudenes samkvem med menneskenes kvinner. Han hadde seks fingre og avbildes på alle leirtavler som svært høy - ifølge størrelsen på løven han holder må han ha vært nesten fem meter høy, noe skiftene også forteller! Gilgamesh og løve.

Irland: Fossilet av en kjempe ble oppdaget under gruvedrift i County Antrim i 1895. Kjempen var over tre og en halv meter høy og hadde seks tær på høyre fot. Bruttovekten var mer enn 2 tonn, så det tok et halvt dusin menn og en kraftig kran å plassere denne kjempen i posisjon for bildet. Kjempen ble brakt til England og utstilt, men gikk seinere tapt. Fossilized mummy.


Asia
Det er mange, men ofte veldig vage rapporter om gigantiske menneskeskjeletter funnet i denne delen av verden. Så vennligst send inn informasjon og bilder!

Filippinene, Sri Lanka, Bangladesh: Et menneskeskjellet på over fem meter skal ha blitt funnet ved Gargayan i Filippinene. I Sri Lanka skal oppdagelsesreisende ha funnet rester av mennesker som var rundt 4 meter høye og ved Tura i Assam, nær grensen til Bangladesh, oppdaget man et skjelett som målte 3,4 meter. Skeletons, hights.


Afrika
Det er ikke så mange rapporter om at man har funnet gigantiske skjeletter i Afrika. Så igjen: Vennligst send inn informasjon og bilder!

I 1936 ledet to franske arkeologer, Lebeuf og Griaule, en ekspedisjon til Tsjad i Nord/Sentral-Afrika. De fant et stort antall gravhauger. De gravde opp flere eggformete kister som inneholdt restene av en gigantisk rase, sammen med biter av deres smykker og kunstverk. Disse kjempene ble ifølge de innfødte kalt Saos. Skull from USA - illustration only!

I Sør-Afrika har man i de seinere årene funnet fossile skjelletter etter en tidligere ukjent menneskerase, og man har også funnet en del fossiler som tyder på at menneskene har vært gjennom en tidlig periode hvor vi var unormalt store - vi var kjemper! Skull from USA - illustration only!

Flere historier og bilder (foreløpig på engelsk): I Europe, Asia, Africa I
Har du informasjon om feil opplysninger, andre historier/faktaopplysninger eller bedre bilder? Vær så snill å sende meg noen ord: terje@sydhav.no.