I have received warnings that my research can be dangerous!
Farlig forskning:
- Hvorfor skal det holdes hemmelig at
Terje Dahl og Lovelock-skallene
Terje og Lovelock-skallene
kjemper har eksistert?

Vi har i noen år hatt et bevis for at kjemper har eksistert, men hvorfor er det så vanskelig å lære om dette? Hvorfor forteller leksikonene oss at kjemper bare er mytologiske fantasier og at gigantisme bare er en sykdom? Og hvorfor har arkeologer advart meg om at min forskning på kjemper kan være farlig? spør vår redaktør Terje Dahl.

To av verdens mest anerkjente forskere på de første menneskeartene, Abesalom Vekua og Lee Berger, er sikker på at vi mennesker har vært gjennom en periode med gigantisme - at vi hatt en rase mennesker som var høyere enn vi er i dag. Men selv om de kan vise fram fossiler av gigantiske menneskebein dette er fortsatt ikke akseptert av flertallet av forskere - og i leksikonene vil vi lese at kjemper bare er myter eller resultat av en sykdom. Hvorfor? Er dette ment å være en hemmelighet? Hvorfor det?
Mytologi
Gjøre som jeg gjorde; Søk i Wikipedia og andre leksikon på "kjempe(r)", "menneskelige kjempe(r)", "forhistoriske kjemper", "kjempeskjeletter", og "gigantiske menneskebein". Du vil ikke finne noe annet enn referanser til mytologi.
    Du vil lett finne Berger og Vekua og deres funn av svært gamle menneskearter i Sør-Afrika og Georgia på tilsvarende søk. Men ikke et ord om at de også kan bekrefte at vi har vært gjennom en periode av gigantisme; at vi har vært kjemper.
Du kan klikke på alle bildene i artikkelen for mer informasjon
Professor Lee Berger and Dr. Chris Smith
Prof. Berger og Dr. Smith
Professor Lee Berger Berger showing giant bone.
Berger viser bein
Vekua finding Homo erectus georgicus
Vekua og hans team
Vekua on Russian news
Vekua på russiske nyheter
Verdenskjent paleontolog
Professor Lee Berger er en verdenskjent paleontolog og arkeolog fra University of the Witwatersrand i Johannesburg, Sør-Afrika. Han har gjennomført en rekke ekspedisjoner som oppdagelsesreisende for National Geographic, og han er velkjent for sin oppdagelse av Australopithecus sediba, en menneskelig stamfar som levde for nesten 2 millioner år siden.
    Vel, "The Naked Scientists" er en prisvinnende BBC ukentlig radioprogram. I et intervju med Lee Berger i 2007 viser at han verten Dr. Chris Smith et fossilisert bein av en person som må ha vært bortimot 3 meter høy. Berger sier at de har funnet mange, og overalt er de enorme: - Disse individer er ekstraordinære, de er kjemper, sier han.
Og ja; Professor Berger har bekreftet i en e-post til meg at intervjuet er ekte!
    Når det gjelder å finne restene av en av de eldste menneskelige forfedre applauderer alle ham, men når han forteller at vi har vært gjennom en periode med gigantisme det virke som ingen ønsker å lytte eller ta en titt på bevis. Hvorfor?
Les Terjes engelske artikkel -
klikk her
Ledende vitenskapelig forsker
Professor Abesalom Vekua var en paleontolog og arkeolog av Academy of Sciences i landet Georgia og den ledende forskeren ved den georgiske nasjonale museet. Han døde i februar i år (2014), men er nesten like kjent som Lee Berger. Som professor Berger har han funnet fossile bein av en av de eldste menneskelige forfedre: Homo erectus georgicus, 1,8 millioner år gammel.
    Channel One, den største tv-kanalen i Russland, hadde en lang nyhetsrapport som viser hvordan et team av forskere fant gigantene bein av Borjomi i Georgia.
I en avisartikkel bekrefter Vekuka at gigantiske menneskelige levninger ble funnet: - De er nevnt som kjemper i den vitenskapelige litteraturen, selv om denne hypotesen ikke ble bekreftet, sa Vekua til avisen.
    Jeg klarte ikke å komme i kontakt med Abesalom Vekua, men Otar Baghaturia, seniorforeleser ved Georgias teknologiske universitet var ett av medlemmene av ekspedisjonen, og han har sendt meg e-mail som bekrefter at de fant bein av en kjemper som var mellom 2,2-3 meter høye. Han fortalte også at de håper å organisere en ny ekspedisjon, men at situasjonen i Georgia gjør det vanskelig .
    Så igjen: Når det gjelder å finne en av de eldste menneskelige forfedrene blir Vekua applaudert, men når han forteller om kjempene det virke som ingen ønsker å lytte
eller ta en titt på bevisene. Hvorfor?
Les Terjes engelske artikkel -
klikk her
Ikke skapt oppsikt
Homo Heidelbergensis
Homo Heidelbergensis
Det er i dag antatt at Homo heidelbergensis var stamfar til Homo sapiens i Afrika og neandertalerne i Europa, og kanskje også Denisovans i Asia - og at arten overlevde inntil 200.000 til 250.000 år siden. Men de fleste forskere mener at Homo heidelbergensis i gjennomsnitt var ca 170 cm høye (og var litt høyere enn neandertalerne). Vel, er Lee Berger finner masse fossile bein av mye høyere individer i Sør-Afrika og Abesalom Vekua kan vise oss veldig store bein fra motsatt side av kloden.
Hvorfor har ikke disse funnene skapt oppsikt i media og vitenskapelige kretser?

Aviser og rapporter
Fra en årsrapport fra Bureau of Etnologi til sekretæren for Smithsonian i 1890-1891:
"Nær den opprinnelige overflaten, 3-4 meter fra midten, på den laveste delen, liggende helt utstrakt på ryggen, var en av de største skjeletter som byråets forskere har funnet, måling av lengden viste mellom 2.15 og 2.50 meter."
I en av mine andre engelske artikler viser jeg noen eksempler på gamle avisartikler som forteller om gigantiske bein, de fleste fra USA. Vel, to andre private forskere, Jim Vieira og Micah Ewers, har nå klart å finne mer enn 1500 gamle avisartikler og arkeologiske/historiske rapporter om funn av gigantiske bein!
     I mange av dem kan du lese at knoklene ble sendt til Smithsonian, som er USAs eldste museums-institusjon. Og du kan faktisk lese i deres gamle rapporterer på nettet om funn av store bein, men hvis du spør Smithsonian i dag så vil de fortelle deg at de ikke finner noe om store bein i sine arkiver eller utstillinger; - at ingenting er registrert. Hvorfor? Er det som noen uavhengige forskere sier: At Smithsonian underslår sannheten - at de for all pris vil holde dette hemmelig? Hvorfor det?
For å komme til Terjes engelske artikkel om gamle avisartikler -
klikk her
Thor Heyerdahl
"To say something about the future you must know the past", Heyerdahl
Research that support Heyerdahl's theories:
Early Americans helped colonise Easter Island
DNA Study reveals connection between Brazil and Polynesia
Radiocarbon and DNA evidence for a pre-Columbian introduction of Polynesian chickens to Chile
DNA shows how the sweet potato crossed the sea
Mummy Forensics: The Screamer
Viking Noble Woman from Black Sea Immigrant Family
Thor Heyerdahl
Kan det være som det var med Thor Heyerdahl? Alle de etablerte forskere var sterkt imot hans teori i 1941 at folk fra Sør-Amerika kunne ha seilt til de polynesiske øyene i pre-historisk tid.
    Heyerdahl var veldig redd for havet som en ung mann, men han fant det nødvendig å bevise at primitive farkoster kunne ha krysset Stillehavet; så han seilte balsaflåten Kon-Tiki fra Peru til Tuamotu-øyene i 1947.
    I 1952 publiserte Heyerdahl en bok: "Amerikanske indianere i Stillehavet; teorien bak Kon Tiki-ekspedisjonen". Boken var på mer enn 800 sider og hadde over tusen vitenskapelige referanser, og han forklarte sine teorier og forskning i detalj. Men de etablerte forskerne lo fortsatt av Heyerdahl - uten å engang å ta en titt på den forseggjorte forskningen han hadde gjort!
    Selv i dag virker det som om svært få ønsker å akseptere at Thor Heyerdahl hadde rett - men det vet vi jo nå at han hadde: DNA-testing av mennesker, kyllinger og søtpoteter har vist at det må ha vært tidlig forbindelse mellom Sør-Amerika og Polynesia!
For å komme til vår artikkel om Thor Heyerdahl klikk her.
Nevnte aldri kjemper
De fleste har hørt om Thor Heyerdahl og hans Kon-Tiki-ekspedisjon, men ikke mange, selv ikke i Norge, er klar over at Heyerdahl først og fremst var en vitenskapsmann og at han ledet arkeologiske ekspedisjoner over hele verden helt til han døde i 2002.     Hans hovedmål var å forske på vår kulturelle opprinnelse og han hadde alltid et team av velrespekterte arkeologer med seg på sine ekspedisjoner.
    Heyerdahl nevnte aldri kjemper, og det tror jeg var klokt; det var et veldig komplisert puslespill han prøvde å sette sammen og å ta med kjemper ville nok ha gjort at folk ville trodd at han helt hadde mistet vettet. Spesielt i et land der kjemper bare er trollene i folkeeventyrene! Men vi vet at Thor Heyerdahl overalt kom over legender av hvithudete og blonde kjemper som ofte ble kalt guder - han fulgte dem hele veien fra stillehavsøyene til Kaukasus-fjellene
    Heyerdahl sa at for å kunne si noe om fremtiden du må kjenne fortiden, og han var veldig redd for at vår fremtid er truet av vår bruk av fossilt brensel: Han så farlige klimaendringer over hele verden. Han jobbet non-stop for å finne svar, men i dag knapt noen andre enn meg, i alle fall ikke i Norge, som ser ut til å følge opp Heyerdahls viktige arbeid for å finne sannheten om vår kulturelle opprinnelse. Hvorfor?
For å komme til Thor Heyerdahls engelske artikkel om de skjeggete gudene -
klikk her
Terje Dahl and picture of the Lovelock-skulls
Terje i arbeid
Seks fingre
Det var da jeg gjorde noen undersøkelser for å skrive en artikkel om de gamle statuene på stillehavsøyene at jeg oppdaget at mange av dem hadde seks fingre. Til min overraskelse fant jeg også at det gjorde mange gamle statuer over hele verden! Oftest de avbildet lokale guder eller halvguder som også var svært høye - det vi kaller kjemper.
     Jeg kjente jo til legendene om kjemper på alle
Stillehavsøyene og hadde skrevet en artikkel om dem, men jeg hadde liksom aldri fått meg til å tro at det var noe annet enn legender og eventyr, selv om alle øyboerne var fast bestemt på at kjempene hadde levd.
Statue from Tahiti
Seks fingre
    For å lære mer om dette laget jeg to engelske nettsider under mitt Sydhav-domene: "Seks Fingers" og "Giants".     Det tok ikke lang tid før jeg møtte den samme holdningen som Thor Heyerdahl: "Vi ønsker ikke å tro deg uansett hva du sier eller beviser". '
    Ja, de fleste nekter å ta meg alvorlig når jeg forteller dem at min private forskning handler om en rase av høye mennesker. Det hjelper ikke å nevne bevisene framlagt av Berger og Vekua: Folk ønsker ikke å høre om det. "Kjemper tilhører eventyr og mytologi", sier de - og bare rister på hodet når jeg forteller dem at de kan se bein av kjemper med sine egne øyne.
For å komme til Terjes engelske "Giants" sider - klikk her. For hans "Six Fingers" sider - klikk her.

Farlig
Jeg kan på en måte forstå at folk ikke ønsker å tro at kjemper har eksistert og at de ikke ønsker å se på bevisene. Jeg har også akseptert at jeg kan bli latterliggjort, men må jeg være livredd i tilegg? Jeg har fått advarsler om at min forskning kan være farlig. Fra flere mennesker, over hele verden; blant dem en velrespektert norsk arkeolog (som jeg ikke kan navngi) og dem verdenskjente forskeren Klaus Dona fra Østerrike. Men ingen ønsker å fortelle meg hvorfor min forskning kan være farlig. Hvorfor?
    Vel, det er ikke bare Thor Heyerdahl og meg som har blitt diskreditert for å forske på noe som ikke er i henhold til hva tradisjonelle vitenskapsmenn hevder om vår fortid. Og det er ikke bare jeg som har lært at slik forskning kan være farlig. La meg bare ta to eksempler: Et eksempel fra Mexico og et fra Hellas. De innebærer ikke kjemper, såvidt jeg vet, men viser farene ved å studere den menneskelige rase:

Engraved mastodon bone
Innrisset mammut bein
Valsequillo gjenstander
Hueyatlaco er et arkeologisk område i Valsequillo Basin nær byen Puebla i Mexico. Etter utgravninger i 1960 ble området kjent på grunn av geologiske analyser som daterte menneskelig bosetting i Hueyatlaco til ca 250.000 år før nåtid. Den godtatte tiden for beboelse av Nord-, Sør- og Mellom-Amerika er 13 000 til 16 000 år før nåtid.
    Området ble oppdaget av Juan Armenta Camacho og Cynthia Irwin-Williams, og senere ble videre arbeid gjort av Virginia Steen-McIntyre. Da funnene ble datert til å være så utrolig gamle, ble forskningsteamene trakassert og stemplet på som inkompetente - og forskerne så sine karrierer hemmet. Steen-McIntyre ble nektet tillatelse til videre forskning og til slutt gjorde myndighetene området forbudt for utgravninger. Selv i dag virker det som om vi ikke er ment å høre om Valsequillo gjenstandene (inkludert et innrisset "grønt" mammut bein, dekorert like etter at dyret var dødt!) og den gamle datoen - selv om fellesvurderte analyser har bekreftet funnene til å være ca. 250.000 år gamle - den siste analysen gjort i 2006.
"Petralona man"
"Petralona man"
Petralona hulen
Petralona hulen ligger ca 35 km sørøst for Thessaloniki på vestsiden av Mount Katsika i Hellas. I 1959 kom en gjeter over en liten åpning til en hule og en fant en hodeskalle innemurt i huleveggen (senere forskning har også avdekket et stort antall fossiler inkludert pre-menneskelige arter, dyrehår, forsteinet tre samt verktøy av stein og bein) .
    Dr Aris Poulianos, en velrespektert antropolog, fant "Petralona mannen" til å være 700.000 år gammel, og den eldste menneskelige europeoid (europeiske trekk)
oppdaget i Europa. Hans forskning viste at Petralona mennesket hadde utviklet seg separat i Europa og ikke var av en art som kom fra Afrika. Dette skapte problemer. Tyske forskere forsøkte å avfeie Dr Poulianos funn, og hevdet at hodeskallen var bare 50.000 år gammel og var fra en stamfar som hadde kommet fra Afrika. Men forskning publisert i USA i 1971 i det prestisjetunge magasinet "Archaeology magazine", støttet opp at skallen var faktisk 700.000 år gammel. Dr Poulianos ble stoppet fra videre arbeid i hulen uten noen forklaring, og han og hans kone ble fysisk angrepet og skadet i deres hjem. Han ble også verbalt misbrukt da han ville gi en presentasjon for lærere og skolebarn som han var invitert til å holde.
Forbudt arkeologi
Så det synes å være en viss usikkerhet om vår fjerne fortid - og at dette ser ut til å føre til problemer for folk som forske på vår opprinnelse.
"Forbidden Archaeology " (forbudt arkeologi) er en av Michael A. Cremo og Richard L. Thompson, publisert i 1993. Cremo hevder at boken har "over 900 sider med veldokumenterte bevis på at det moderne mennesket ikke utvikle seg fra aper, men i stedet har sameksistert med aper i millioner av år!". Han skriver også at den vitenskapelige verden har undertrykt fossile bevis for menneskene som rase er ekstremt gamle.
Jeg antar at tradisjonelle arkeologer får seg en god sarkastisk latter av Cremo påstander, sannsynligvis uten å lese boken og se på bevisene han presenterer, men bør de oppfører seg slik? Dreier ikke vitenskap om å få mer kunnskap, ikke bare selve kunnskapen i seg selv?

Ica Steinene

Ica stone
Ica stein
Acambaro figurines
Acambaro figurer
Ta Prohm dinosaur
Ta Prohm dinosaur
De såkalte "Ica steinene" er en samling av steiner av andesitt med tegninger av dinosaurer og hva som angivelig illustrerer avansert teknologi. Tradisjonelle forskere hevder at Ica-steinene er falske og hovedargumentet er selvfølgelig at menneskene ikke har sameksistert med dinosaurer.
En lege ved navn Javier Cabrera Darquea samlet steinene på 1960-tallet, og han fikk mange av dem fra en bonde som heter Basilio Uschuya. Uschuya innrømmet på et tidspunkt å ha laget figurene som han hadde solgt, men senere tilbakekalte han dette, og sa at han hadde hevdet de var en bløff for å unngå fengsel for å selge arkeologiske gjenstander.
Acambaro Figurene
I juli 1944 kom en mann ved navn Waldemar Julsrud (sies å være en tysk, men familienavnet er norsk) over noen gjenstander nær Acambaro, Guanajuato i Mexico: De såkalte "Acambaro Figurene". Disse små figurene forstilte alle slags skapninger, men mange av dem var dinosaurer. En lokal bonde hjalp ham å finne mer, og de fant 32.000 av dem! Blant figurene var det også bilder av egyptere og sumere. De fleste forskere mener at Acambaro figurene er uekte, og en av årsakene er det store antallet figurer funnet. Et annet argument er selvsagt at ingen mennesker noensinne har sett en dinosaur: De døde ut lenge før oss homo sapiens eksisterte. Vel, thermoluminescence testing har vist at figurene er ca 4500 år gammel. Spørsmålet blir da: Hvordan kan noen lage en figur som forestiller en dinosaur, på en tid da man ikke hadde funnet fossiler av dinosaurer?

New Research
Mummy lice found in Peru may give new clues about human migration
Where the 'First Americans European?
Aboriginal Australians: The First Explorers
Pre-Columbian trans-oceanic contact
Now-Extinct Relative Had Sex with Humans Far and Wide

Atlanteans in America - Paleolithic Cro-Magnons in America
Who Brought The Mayans To Mexico?
Native Americans Hailed From Siberian Highlands, DNA Reveals
Polynesian DNA found in old Native American bones

Tempel i Kambodia
På veggene i Ta Prohm tempelet nær Angkor Wat i landet Kambodsja i Sørøst-Asia er det hundrevis av utskjæringer av kjente dyr som hjort, papegøyer, apekatter og vannbøfler. Men en av figurene ser ut til å være av en Stegosaurus dinosaur! Igjen; Tradisjonelle forskere sier at dette er en spøk eller at fremstillingen ikke viser en dinosaur. Men forskning har vist at den utskårne figuren i stein er gammel - og den ser helt klart ut som en Stegosaurus!
Mye eldre homo-arter
Hva om Ica-steinene, Acambaro figurene og dinosauren i det kambodsjanske tempelet faktisk er ekte gjenstander og ikke svindel? Hva om Hueyatlaco- og Petralona-funnene er riktig datert? Hva om vi Homo sapiens sapiens er mye eldre enn 200.000 år, - da det antas at det første moderne mennesket utviklet seg i Afrika? Eller hva om vi har hatt andre og mye eldre homo-arter på jorda, som har vært i stand til å lage skildringer av dinosaurer?
    Kan det være at det vi har lært om vår opprinnelse er veldig galt?
Største tann
DNA-testing har begynt å endre mye - og det har også nye funn. Nye teorier om de første menneskearter
Denisova tooth
Denisova tann
presenteres hele tiden. Vi lærer om nye arter av homo som synes å ha levd sammen med, og blandet seg med, vår egen art. En av artene er Denisova hominins; denisova-menneskene. Selv om vi fortsatt ikke vet hvordan de så ut og hvor høye de var; Det er et faktum at tannen funnet i Denisova hulen er den største menneskelige jekselen som er funnet. Den er faktisk så stor at arkeologene først trodde det var en tann fra en utdødd hulebjørn!
For å komme til Terjes engelske artikkel om Denisova menneskene - klikk her.
Sapiens and Neanderthal
Sapiens and Neanderthal
Pyramid temple, Egypt
Pyramid temple, Egypt
Easter Island statues
Easter Island statues
Acambaro figurines
Egyptian Jars
Puma Punka, small and large drill-holes
Puma Punka, many small and one large drill-hole
Avansert teknologi
Hvor lenge vi mennesker har eksistert på jorden som homo sapiens sapiens er selvfølgelig et interessant spørsmål, men jeg tror det kan være enda mer interessant å finne ut hva som skjedde med de andre homo artene. Denisova menneskene hadde en meget avansert teknologi for tiden de levde i, og det ser nå også ut til at neandertalerne hadde mye mer kunnskap enn oss homo sapiens sapiens. Det kan godt være at
vi var den dummeste i klassen!
    Var det kryssing med oss som gjorde at de andre rasene døde ut?
    Lee Berger sier at det har blitt funnet mange fossile bein av kjemper i Sør-Afrika, men at de levde for 300.000 år siden. Hva hvis de ikke døde så relativt fort som det antas; hva om de levde på jorden i tusenvis av år?
    Det er mange eksempler på avansert teknologi fra en fjern fortid over hele verden: Gamle bygninger, murer, steinstrukturer og mindre gjenstander som det burde vært umulig å lage med de verktøy og den kunnskap som menneskene skulle ha på den tiden: Som pyramidene og templene av store steinblokker som er plassert så fint sammen at du ikke kan skyve et stykke papir i mellom dem. Statuer og obelisker, selv bautasteiner, så store og tunge at det burde ha vært umulig å bevege seg og heve dem. Dolmer med enorme steinblokker plassert på toppen av stående steiner.
    Men håndverkerne av i dag er i enda mer ærefrykt og undring over noen av de mindre objekter, som krukkene i museet i Kairo: De er laget av basalt eller granitt, og de er fullstendig uthulet med smale åpninger, - og noen har endatil lang hals. Å lage en slik krukke i leire ville være svært imponerende - å kunne lage en slik krukke i granitt eller basalt er rett og slett ubegripelig. Ja, det er trygt å sies at den teknikken som man brukte for å produsere disse krukkene har ennå til gode å bli gjenoppfunnet!
    Det er boret hull i pyramider og templer i Giza i Egypt, og ikke bare blir hullene boret til perfeksjon i knallhard granitt og basalt, men noen av hullene har til og med blitt utvidet i fjern fortid ved hjelp av en kjernedrill! Et kjernebor er vanligvis laget av et hult rør av stål, og for boring i basalt eller granitt har man på spissen en stålring besatt med industri-diamanter. Det å prøve å bore i en slik hard stein uten en slik moderne verktøy vil være nytteløst! Og de gamle egypterne skal ha brukt verktøy av mykt kobber, stein og sand! Du vil finne den samme utrolig forhistoriske boring i svært hard stein gjort andre steder - som i ruinene Puma Punka i Sør-Amerika.
For Terjes engelske artikkel om Denisova menneskene og pyramidene i Egypt - klikk her.
En rase av kjemper
Så hvem var det som sto bak den avanserte teknologien over hele verden i tidlig forhistorie? Hvem klarte å flytte gigantiske steiner fra steinbrudd langt unna, og plassere med utrolig presisjon i megalittiske strukturer? Hvem var det som laget delikate krukker av granitt og boret små hull i basalt; tekniske bragder som det ville være vanskelig å gjenskape i dag? Tradisjonelle arkeologer sier at det var forfedrene til de som bor på disse stedene i dag som sto bak de utrolige bragdene. Vel, da de første oppdagelsesreisende spurte de innfødte trakk de bare på skuldrene og sa at de ikke hadde anelse hvem det var. Det ble gjort i en veldig fjern fortid - av en rase av kjemper som levde før dem.
En rase av kjemper
Så hvem var det som sto bak den avanserte teknologien over hele verden i tidlig forhistorie? Hvem klarte å flytte gigantiske steiner fra steinbrudd langt unna, og plassere med utrolig presisjon i megalittiske strukturer? Hvem var det som laget delikate krukker av granitt og boret små hull i basalt; tekniske bragder som det ville være vanskelig å gjenskape i dag? Tradisjonelle arkeologer sier at det var forfedrene til de som bor på disse stedene i dag som sto bak de utrolige bragdene. Vel, da de første oppdagelsesreisende spurte de innfødte trakk de bare på skuldrene og sa at de ikke hadde anelse hvem det var. Det ble gjort i en veldig fjern fortid - av en rase av kjemper som levde før dem.
Neanderthal and Cro-Magnon
Neandertal, Cro-Magnon
    Myter og legender over hele verden fortelle at kjemper har levd på planeten vår. Ja dette var også vanlig oppfatning blant forskere før Charles Darwin i 1859 presenterte sin teori som sier at naturlig utvelgelse var årsaken til utvikling: Mennesket hadde utviklet seg fra aper.
    Kjempene i Bibelen var plutselig ikke noe annet enn teologi, og legendene over hele verden bare fantasi.     Vel; det er fortsatt en voldsom debatt mellom kreasjonister og evolusjonister - og arkeologiske funn og DNA-testing er i ferd med å stille alvorlige spørsmål om den aksepterte teorien om menneskets utvikling kan være riktig.
Comets hitting
Comets hitting
Drumlines - after floods?
Drumlins - after floods?
Ancient tsunami
Ancient tsunami
Vitrified wall, Cusco, Peru
Vitrified wall, Cusco, Peru
Underground - here Malta
Underground - here Malta
Machu Picchu
Machu Picchu
Acambaro figurines
Baalbek
Djoser pyramid - and storage houses
Djoser's pyramid
Fire sykluser med skapelse og ødeleggelse
La oss ta en kort titt på noen av fortidens tidligste folk i Mexico: Aztekerne. De trodde at den nåværende verden kom etter fire sykluser (tidsperioder) med skapelse og ødeleggelse. I den første syklusen, den første "Sun", var menneskene kjemper. De var også guder, og rivalisering fikk en av dem til å slå solen ut av himmelen slik at verden ble helt svart, og alle folket ble spist av jaguarer. Ved starten på den andre perioden laget gudene en ny type mennesker, og denne gangen de var av normal størrelse. Men de ble mindre og mindre siviliserte og stoppet med å hedre gudene. En gud gjorde derfor folkene til aper, og sendte en mektig orkan som blåste dem fra jordens overflate. Nye mennesker ble laget, men i denne perioden feide en stor tørke over verden. Folkenes bønner om regn irritert guden som hadde skapt dem, og i et anfall av raseri sendte han en stor "skur" av ild, og det fortsatte å sprute ild inntil hele jorden hadde brent opp. Gudene måtte lage en ny jord fra asken, men det gikk ikke bedre denne gangen heller; kona til en av gudene sendte en forferdelig flom som druknet alle på jorden. En av guder ville ikke akseptere denne ødeleggelsen av folket de hadde skapt så han gikk til underverdenen der han stjal skjelettene deres fra en annen gud, og han dyppet så disse beina i sitt eget blod for å gjenopplive folk til den nåværende perioden.
    Du vil finne lignende legender mange steder i verden som forteller om ulike perioder for den menneskelige rase, og ofte blir folkene utryddet til nesten siste mann. Svært vanlige er at en av de periodene ble avsluttet av en verdensomspennende flom fordi menneskene hadde gjort gudene sinte; mest kjent er selvsagt historien om Noah fra den kristne bibelen.
Kometer eller sol-utbrudd?
Så hva er sjansen for at menneskene på jorden har gått under til nesten sistemann en eller flere ganger? Vel, flere og flere forskere er nå enige om at vi har hatt gigantiske katastrofer i fortiden. Og at kometer som har truffet vår planet kan være årsaken. Det er fysiske bevis for nedslag rundt 10 900 f.Kr., og også 7600, 4400, 3150, 2345, 1628, 1159 og 207 f.Kr. - og også 536 og 768 e.Kr. Flere av disse datoene sammenfaller godt med legender om katastrofer.
Kometer eller solutbrudd?
Så hva er sjansene for at folk på jorden har gått under til nesten sistemann en eller flere ganger? Vel, flere og flere forskere er nå enige om at vi har hatt gigantiske katastrofer i fortiden. Og at kometer som treffer vår planet kan være årsaken. Det er fysiske bevis for komet-treff rundt 10 900 f.Kr., og også 7600, 4400, 3150, 2345, 1628, 1159 og 207 f.Kr. Flere av disse datoene sammenfaller godt med legender om katastrofer .
    Men det også kan være andre forklaringer på katastrofene. Robert M Schoch, berømt for datere sfinksen i Egypt til en mye eldre dato enn tidligere antatt, mener at solaktivitet kan ha spilt en viktig rolle; Dersom ekstra sterk solaktivitet, som under et solmaksimum der solens magnetfelter / poler endrer posisjoner, har sendt gigantiske solstormer vår vei i en fjern fortid. Ja, han spør om utbrudd av solenergi kunne ha skapt kraftige plasmafenomener som forårsaket sterke elektriske utladninger som traff Jorden, som skapte voldsomme branner på vår planets overflate, smeltet isbreer og fikk vann til å fordampe med etterfølgende voldsomme regnskyller. Om smelting av kilometer tykk innlandsis ville endre trykket på jordskorpen og forårsake katastrofale jordskjelv og vulkansk aktivitet rundt om i verden
Schoch sier at den beste måten å unnslippe slike massive utladninger av solenergi ville være å gå under jorden - og han spør om de eldgamle underjordiske byene over hele verden (som Cappadicia i Tyrkia), mange av dem lite undersøkt, var tilfluktsrom fra solstormer.
    Vel, da kan vi også spørre om mange av de gamle megalittiske veggene og bygningene ble bygget av samme grunn; å beskytte mot store katastrofer. Som tsunamier, jordskjelv - ja, til og med solstormer! Er dette grunnen til at murene, som de i Peru, ble bygget med steiner som nærmest låser seg til hverandre for å være jordskjelvsikre? Og er de gigantiske steinene formet er gjort i en slags "puteform" til å ha sammenføyninger hvor de kunne plassere vanntettende materiale (en slags kitt)?
    Klarte de overlevende "gudene" med hjelp av folket å gjenoppbygge de megalittiske murene og bygningene etter katastrofen? Prøvde å lage nye, med varierende resultater, for å være forberedt til neste gang?
Indianske gravhauger
Vi kan, som tidligere forklart, lese i arkeologiske dokumenter om bein av svært store mennesker som ble funnet i mange av de såkalte indianske gravhaugene i Nord Amerika. I de eldste haugene smuldret skjelettene gjerne til støv, men noen hadde "krypter" inni haugene, og her fant de skjeletter sittende på benker rundt et ildsted. Med mat på bordet. Det er vanskelig å tro at dette var et gammel, indiansk ritual. Er det ikke mer naturlig å spørre om de prøvde å overleve en katastrofe? At de ble levende begravd i et desperat håp om å overleve? Vi finner det samme fenomenet mange steder i verden; at folk ble begravd med mat, tjenere, hester og andre saker for å det bra etter døden.     Men er dette den riktige forklaringen? Hvorfor bygget faraoen Djoser i Egypt, ved hjelp av den langskallete visiren Imhotep, i tillegg til trinnpyramiden ved Saqqara også flere store steinbygninger for å lagre enorme mengder frø som hvete, bygg, drue, tomat og fiken? 40.000 oppbevaringskrukker har blitt funnet så langt. Ville han trenger en så stor mengde frø i en teologisk himmel? Og hva med "båt-gravene" ved Giza-pyramidene, ville en farao trenge en fullt fungerende båt å ro til himmelen etter døden - eller forberedte han seg rett og slett på en ny, ødeleggende flom?
Ut av intet
Er det ikke rart at sivilisasjoner på jorden i henhold til bøkene utviklet seg så fort? Det er nesten som fantastiske bygninger dukket opp ut av intet. Hvordan og hvorfor folk begynte folk som var samlere og jegere plutselig å bygge i massiv stein? Hadde de ikke mer enn nok med å utvikle sitt landbruk?
    Dersom det å bygge i stein var en viktig del av sivilisasjonen - hvorfor er ingen gjør det i dag? Det logiske svaret er at det ikke var de lokale folkene som bygde pyramidene, templene og murene. Ja, de forklarte da også til de første europeiske oppdagelsesreisende at det var gudene som hadde bygget de fantastiske konstruksjoner - guder som også var kjemper. Ofte ble kjempene sagt å være overlevende etter en enorm katastrofe.
    
Ja, en annen interessant faktor som den vitenskapelige verden ser ut til å "glemme" er at mange gamle bygninger av stein ble bygget på toppen av enda eldre strukturer - eller er gjenskapt med elementer fra eldre strukturer! Hvorfor?
Göbekli Tepe Easter Island
Göbekli Tepe
Easter Island
Göbekli Tepe
Over hele verden ser det som det ut som det vi kaller sivilisasjon startet rundt 3000 f.Kr., med imponerende bygninger laget av stein. Vel, det er hva forskerne sa for noen år siden. Nå har ruinene av Göbekli Tepe i Tyrkia tvunget forskere til å akseptere en tidligere dato på ca 10.000 - eller 12.000 BC. Men hvorfor ble Göbekli Tepe begravd etter at steinstrukturene med enorme megalitter var ferdig bygget? Og hvorfor ser statuene man har funnet ut som de eldgamle steinstatuene på Påskeøya, uten bein og med hendene på magen?
Hva blir det neste - hvilke andre mysterier er det vi ikke skal lære om?
Vår framtid
Hvorfor får vi ikke høre om det faktum at kjemper har eksistert? Hvorfor er det så mange ubesvarte spørsmål om vår fjerne fortid? Hvorfor blir private forskere som meg fortalt at forskningen kan være farlig?
"Øynene til den utdødde arten av kjemper, hvis bein fyller gravhaugene av Amerika, har beundret på Niagara-fossen slik våre øyne gjør det nå." Abraham Lincoln
    Er det slik at vi ikke skal kjenne sannheten?
    Ja, det er en stor jobb å endre historiebøkene over hele verden; å omskrive og trykke dem. Men vi trenger å få det riktig, vi kan da ikke bare godta at det vi har lært er feil? Er det bare et praktisk problem som stopper oss fra å lære sannheten om vår tidligste historie?
    Eller skal vi ikke høre om kjempene på grunn av Darwins utviklingsteori? Hvorfor det? Kanskje vi bare trenger å oppgradere den? La kreasjonister og evolusjonister gjøre jobben, få dem til arbeide sammen med åpent sinn og studere den nyeste forskningen. Vår fortid kan være annerledes enn hva begge parter har trodd, men hva så? Vel, det kan jo være vanskelig å akseptere og forstå at gudene som gikk sammen med mennesker på jorden kan ha vært høye, blonde kjemper, men noen eller noe må ha skapt dem også! Eller?
    Noen sier at gudene kom fra verdensrommet for å skape oss, men jeg tror at vi ikke trenger å forlate jorden for å finne svar. For å lete etter romvesener vil bare skape flere problemer; for hvem skapte så dem, ..hvis de er der ute?
    Eller er det hovedproblemet at det kanskje ikke var oss mennesker, Homo sapiens sapiens, som laget alle de imponerende megalittiske strukturene som vi finner over alt i verden? Kanskje det var en annen rase av mennesker, kjemper.
    Det kan være vanskelig å svelge for noen.
    Men vi trenger å vite sannheten om fortiden for å kunne si noe om vår fremtid - og vi trenger svarene mer enn noensinne! Enig?Our future
Why do we not learn about the fact that giants have existed? Why are there so many unanswered questions about our distant past? Why are private researchers like me been told that the research can be dangerous?
    Are we not supposed to know the truth?
    Yes, it is a big job to change the history books all over the world - to rewrite and reprint them. But we need get it correct, we cannot just accept that what we have learned is wrong? Is it just a practical problem that stops us from learning the truth about our earliest history?
    Or shall we not hear about giants because of Darwin's theory of evolution? Why not? Might be we just need to upgrade it? Let creationists and evolutionists do the job, make them work together with open minds and study the latest research. Our past might be different to what both parties have believed but so what? Well, it might be hard to accept and understand that the gods that walked together with people on Earth might have been tall, blond giants but somebody or something must have created them as well - or?
    Some say that the gods came from outer space to create us but I believe that we do not need to leave Earth to find the answers. To look for aliens will only create more problems - for who created them, if they are out there?
    Or is the major problem that it might not have been us humans, homo sapiens sapiens, that built all the impressive megalithic structures that we find all around the world. Might be it was another race of humans, the giants?
    That might be hard to swallow for somebody.
    But we need to know the truth about past to say something about our future - and we need the answers more than ever! Agree?


Terje DahlWhat do you think?
"I have the following comments on your article Why shall it be kept a secret that human giants have existed.":
  
  Name:
 
  E-mail address:
 

Here are the ideas, thoughts and facts our readers have sent in:


What I don't understand is that it seems that a lot of "indian" burial mounds contain these giants, in the Americas. Couldn't we settle this just by finding a burial mound and digging it up? And the smithsonian thing is also interesting; it seems they have been sent many examples of these large people, yet they claim nothing. Why would they do this?

Rob
Come on with your thoughts, folks!

 

 

 


Do you have other information?
Please send me an e-mail:
terje@sydhav.no