Forside
Hvor du bor i Tuvalu
 

 

   BO
  
pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere
  
 pilFAKTA 
 
pilkart
  
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg
 
 pilGJØRE
  pil
natteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pilNYTTIG
  pilreisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pilHØR&SE
  pilmusikk
  pilvideo
  pilbilder

pilARTIKLER
Landet
Forside

  
 

  Sydhav
  på nettet

hoteller
Vaiaku Lagi Hotel
Tuvalu har bare ett hotell, Vaiaku Lagi Hotel, som ligger på hovedøya Funafuti. Det har 32 rom, restaurant, bar og flott utsikt over lagunen. Prisene er fra rundt 350 kroner til 500 kroner natten. I tillegg til hotellet så finnes det endel andre muligheter for overnatting på Funafuti. Tyske Rolf har sitt hyggelige gjestehus Hideaway på nordenden av øya, og det finnes flere små overnattingssteder mer sentralt.
     På de ytre øyene er det ikke så enkelt med overnatting, men de fleste av de ni atollene har en eller annen form for "guesthouse" hvor du kan bo for en relativt rimelig penge.

Til toppen

backpacker
For de som reiser enkelt og ønsker å se mest mulig er det selvsagt å anbefale at man kommer seg ut til de ytre øyene.
    Øykommunenes "guesthouse" er det vanligste alternativ, men å bo privat kan nok ordnes de fleste steder. Spør deg for på Funafuti, du kommer raskt i snakk med folk som kan hjelpe deg!
     I prinsippet har du ikke lov til å betale for å bo hos privatpersoner, men det er en løsning som er ganske vanlig. Man blir lett kjent med folk i Tuvalu, og vil ofte få en invitasjon til å bo hos en familie. Folkene er gjestfrie og vennlige, men husk at de ikke har mye penger og at det å ha en hvit mann på besøk koster penger. De vil ha langt flere utgifter enn vanlig til mat og annet, så selv om de sier at de ikke vil ha penger så gi dem en pengegave når du drar og kjøp litt i butikken til familien innimellom. Bruk sunn fornuft!

Til toppen

seilere
Båt i lagunen på NanumeaTuvalu er et spennende land for jordomseilere, men det er bare tre av øyene som har passasjer inn til lagunen: Funafuti, Nukufetau og Nanumea. Alle andre steder må man ligge utenfor korallrevet og det er ikke noe å anbefale. En soloseiler som besøkte Vaitupu mistet båten. Han ankret opp utenfor korallrevet og dro på land, men da han ville ro jolla ut igjen var båten vekk!
    Funafuti er helt klart den letteste å komme inn i lagunen på, den har dype og brede passasjer, og det er også den man er nødt til å besøke først for å klarere inn. Ankring i lagunen er greit i sørøstpassatperioden fra mai til oktober, men i nordvestvindsesongen kan det gynge endel. De fleste ankrer opp utenfor skipsbrygga eller hotellet.
     På Nukufetau er det ganske lett å komme inn passasjen og det er ganske greit å ankre opp utenfor landsbyen. De har laget en grunn kanal inn til landsbyen hvor du kan ro/kjøre jolla. Seil også til de andre holmen i lagunen, bare pass på å spørre høvdingen eller Island Executive Officer om tillatelse først!
     Nanumea har en passasje in til lagunen som ble sprengt av amerikanerne under den andre verdenskrig. Den kan være vanskelig å komme inn, og bare ta prøv det kunststykket på høy eller lavvann - tidevannet strømmer kraftig ut og inn!

     Husk å være forsiktig når du ankommer en atoll - ikke prøv å gå inn en passasje til lagunen om natten og ikke ta sjansen på at det er en passasje mellom to holmer!
     Et tips: Ha på deg solbriller med antirefleks når du seiler inn i lagunen, da ser du korallhodene langt bedre!

Til toppen


Er danserne fra Tuvalu flinke?

Klikk her for å sjekke!

Vil du ha kontakt med noen som har vært der i det siste?
Eller bare finne ut om det er noen som har en håndarbeid fra Tuvalu?
Klikk her.
| forside | landet | fakta | gjøre |nyttig | hør&se | artikler |