Forside
 Artikler fra Samoa (Western Samoa)
 

 
  
 ARTIKLER

 pil
FAKTA
  pil
kart
  
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg

 pil
BO
  pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere

 pil
GJØRE
  pil
natteliv    
 
 pil
spise ute
 
pil
utflukter
 
pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pil
NYTTIG
  pil
reisen dit
 
piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker

 pil
HØR&SE
  pil
musikk
  pilvideo
  pilbilder

 
Landet
 
Forside

  
 

  Sydhav
  på nettet

Vi tipser: 10 ting å gjøre i Barn og hus på øye SawaiiSamoa
Samoa blir ofte kalt "vennskapets vugge". Det er ingen tvil om at folkene i landet er livsglade - så du er nødt til å få med deg den lokale dansen! Har du god tid bør du også dra over til øya Sawai'i og titte på de mystiske ruinene og de tradisjonelle landsbyene der.

Les mer
Tore og Odd-Erik på Savai'i:
- Stjernehimmelen funklet Lauiula Beach Falesover oss!

Sydhavsveteranene Tore Gulbrandsen og Odd-Erik Fallet har besøkt Samoa flere ganger. Denne gangen ville de oppleve noe annet enn hovedøya Upolu og bestemte seg for å besøke Sawai'i, som er den største øya i landet. Det ble en blandet opplevelse.
Les mer

- Vi badet i et sunket vannhull!
Vannhullet i SamoaTore Gulbrandsen og Odd-Erik Fallet er sydhavs-veteraner. De har besøk kjente og ukjente øyer fire ganger. Vi har lest om deres besøk i Kiribati, men de dro også til Samoa. Der hadde de vært tre ganger før, så de lurte på om de ville få oppleve noe nytt. Det gjorde de!

Les mer
"Høydepunktet på reisen så langt!"
Ronni på stranden"Beklager at vi ikke har gitt livstegn fra oss på en stund, men grunnen til det er at vi befinner oss 20 år tilbake i tid. Ganske merkelig å være i en slik verden, så totalt ulikt det vi er vant til. Men likevel har Samoa vist seg å være høydepunktet på reisen vår så langt." sier Jenny og Ronni i sitt reisebrev fra andre siden av kloden.

Les mer

- Men husene hadde ikke vegger jo!
Irene på stranden foran en fale.Irene Asbjørnsen og Elisabeth Naustvik fra Stavanger la ut på reise jorda rundt. Oppholdene startet i Bangkok og endte i Samoa, hvor de opplevde at hvert eneste menneske smilte og hilste blidt på dem. Men husene var jo litt annerledes...
Les mer

"Jeg sov i en ekte samoansk fale!"
Margunn og moskitonett i falen.Margunn Aartun fra Sjernarøy i Ryfylke besøkte sydhavet første gang i 2002 - nå har hun vært der tre ganger! I hennes reisebrev fra Samoa kan du lese om hennes møter med samoanske hus og høvdinger.
Les mer

Med Coco Loco til Samoa:
Ikke "god dag", men "drittsekk"!

Terje i Coco LocoJeg kastet loss en sein kveld, og seilte i løpet av natten over til Vest-Samoa, sammen med polsk-amerikanske George som seilte alene i Polonaise.
     Nok en gang ble jeg skuffet. Øyene som før var selve symbolet på vennlighet og gjestfrihet, var helt forandret. Ungdommen viste klar antipati overfor hvite, overfall og slagsmål var ikke uvanlig.
Les mer
    


For å lese mer fra Terje Dahls artikler og bøker om sydhavet, klikk her.

Til toppen

"Kaker" fra Samoa
- supergode!
I Samoa er det populært med scones med kokos, men hvorfor ikke prøve seg på en tynn luksusvariant med karamell og sjokolade?
Les mer - prøv oppskriften


Legende fra Samoa:
Sina, ålen og kokosnøtten.

Sina var datteren til et par, som ifølge historien ble kalt Pai og bodde ved ved Mata-faga-tele. En dag fant Sina en liten yngel av ål, som hun tok vare på og fostret i en tom kokosnøtt. Men ålen vokste slik at kokosnøtten ble for liten, så hun byttet nøtten ut med en kava-bolle.
Les mer

"...Ingen grunn til bekymre seg om slike ting nå, mister. Snart kan du glemme fluene. Jeg skal grave et pent hull i sanden hvor de ikke... "
Les resten av Terje Dahls kriminal-
novelle.

Prøve deg som Robinson?
Terje Dahl kan ta deg med til sin øde øy!
Klikk her.
| forside | landet | fakta | bo | gjøre | nyttig | hør&se |