Forside
 Hva du gjør på Salomonøyene
 

 
   
  GJØRE
  pil
natteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pil
FAKTA
 
pil
kart
 
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg
 
 pil
BO
  pil
hoteller
  pilbackpacker
  pilseilere   
  
 pil
NYTTIG
  pil
reisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pil
HØR&SE
  pil
musikk
  pilvideo
  pilbilder

pil
ARTIKLER

 
Landet
 
Forside

 
  Sydhav
  på nettet

natteliv
Jente danser på Honiara HotelDet er ikke så mye natteliv på Salomonøyene, selv om det finnes noen barer, klubber og restauranter i hovedstaden Honiara. På noen av hotellene er det ofte show som viser tradisjonell dans og musikk. Vær klar over at lite av det som minner om hula-hula er autentisk eller tradisjonelt for Salomonøyene (flest grupper med innvandrere fra Kiribati)!

Til toppen

spise ute
Det er selvsagt muligheter for å få god mat på Salomonøyene, men det er helst på hotellene. Det finnes en del restauranter i alle distriktssentrene, men da finner du som regel ikke franske gourmetmat eller amerikansk pizza, det vil gjerne være en overvekt av kinesisk mat på menyen. Vel, ikke vær redd for å prøve den lokale maten heller!

Til toppen


utflukter
På Salomonøyene er det begrenset av hva man kan finne av organiserte utflukter, men det skal vær mulighet for kanoturer, vulkan- og fjellklatring, bush(skog)turer, fisking, skjellsamling og hulevandring. Spør på hotellet!

Til toppen

å se
Hovedstaden HoniaraI hovedstanden Honiara på hovedøya Guadalcanal er det gamle regjeringsbygningen nå gjort om til National Art Gallery, og du finner også National Museum and Cultural Centre. Det finnes en botanisk have og ellers så kan man jo snuse rundt i Chinatown eller se på livet ved havna og det spennende markedet.
To timers rusletur utenfor Honiara finner du Matanikofossene som buldrer inn i en hule hvor japanske soldater gjemte seg for amerikanerne under krigen. Et stort krigsmonument, US Memorial, finner du også på en åsside ovenfor hovedstaden, og Red Beach er stedet hvor amerikanerne gjorde landfall. Drar du til de andre øyene så er vel det mest kjente stedet Marovolagunen i Western Province, hvor man satser på eko-turisme. I tillegg til den flotte lagunen og livet under havflaten så kan man bese den 177 meter høye Kolombangara vulkanen, krokodillefarmen, og Megapode hodeskallene. Samt lokal dansing ved Mbangopingo.
I Western Province, like ved byen Gizo som er den neste største i Salomonøyene, finner du den tradisjonelle landsbyen Nusambaruku. Du bør helst leie kano med skipper for å komme dit, for mange av husene landsbyen står på stylter ute i havet. Spør om tillatelse til å bese landsbyen før du forlater kanoen!
På øya Malaita finner du en vakker by som heter Auki, og herfra kan du reise ut i lagunen for å studere de kunstige øyene og se hvordan man kan klare å lokke til seg haier på tradisjonell måte ved å rope på dem!
Kan du klare å komme deg ut til isolerte Temotu-provinsen så vil du kunne se noe av det mest tradisjonelle sydhavslivet i Stillehavet.

Til toppen

shopping
Nguzunguzu - typisk håndarbeidDet er dårlig med steder å shoppe på Salomonøyene, men har man kommet seg helt dit så må man jo ha med noen suvenirer hjem - og de lokale håndarbeidene holder gjerne høy kvalitet. Spesielt gjenstander utskåret i tre og dekorert med innlagt perlemor er flotte.

Til toppen

hendelser
Salomonøyene er ikke kjent for å være aktive på festivalfronten, men det foregår stadig noe. Man nasjonaldagen og dronning Elisabeths bursdag i juli, og ellers så hver provins sin egen dag de feirer. Man feirer selvsagt nasjonaldagen og jul/nyttår, men ellers gjelder å forhøre seg på hotell og turistkontor når man ankommer om hva som foregår!

Til toppen

sport
Det meste av organisert sport foregår i Honiara, men det er ikke så mange tilbud der heller. Man spiller fotball, basket og nettball og besøkende har mulighet til golf, squash og tennis, men ellers blir det aktiviteter som dykking, snorkling, fisking, seilbrett, vannski og lignende.

Til toppen

badeliv
Som over alt i sydhavet så er det å hoppe i havet en av hovedaktivitetene. På så godt som alle øyene er det beskyttede badeplasser, i tilknytting til hotellene og ellers. Bader man på egenhånd er det lurt å spørre de innfødte om de lokale forholdene.

Til toppen

fiske
Klart fiskeinteresserte må benytte sjansen til å få storfisk på kroken om man er på Salomonøyene! Hør med hotellet (eller turistkontoret) hvordan du kan få hengt seg på en utflukt eller leie en båt med skipper for å prøve deg på sverdfisk, tunfisk eller hai! På de ytre øyene kan du godt spørre om å få bli med gutta når de drar ut for å dorge dagens middag, i alle fall om du spanderer bensinen!

Til toppen

dykking
DykkingDykking har ikke tatt helt av på Salomonøyene som mange andre steder, men det finne flere flotte "sites".
På østspissen av Guadalcanal ligger Marau Sound, med levende koraller, all slags fisk og sjeldne skjell.
I Marovolagunen i Western Province har man også sjansen til å komme seg ned den fantastiske verdenen under havflaten!
Spør på hotellet.

Til toppen

bryllup
Nei, Salomonøyene er ikke stedet for de som ønsker å få arrangert et romantisk sydhavsbryllup. Prøv heller Fiji eller Cookøyene.

Til toppenSpennende bøker fra sydhavet?
Les mer


| forside | landetfakta | bonyttig | hør&se | artikler |