Forside
 Hva du gjør på Norfolk  

 
   
  GJØRE
  pilnatteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pilFAKTA
 
pilkart
 
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg  

 pilBO
  pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere
     
 pilNYTTIG
  pilreisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pilHØR&SE
  pilmusikk
  pilvideo
  pilbilder

pilARTIKLER

 Landet
 Forside

 
  Sydhav
  på nettet

natteliv
Selv om det er en del turisme på Norfolk, så er det ikke noe heftig natteliv på øya. Det finnes kun en eneste pub, og nattklubber er det dårlig med. De sosiale klubbene og de større hotellene arrangerer av og til temakvelder hvor man kler seg ut som fanger eller Bounty-mytterister.

Til toppen

spise ute
Lite spisestedOm nattelivet ikke kan si å ha noe internasjonalt preg, så er det bedre med maten. Det finnes over tjue restauranter med utmerket mat og hotellene har generelt et bra utvalg også. Prøv gjerne de lokale rettene som Pilhai, Mudda og Hihi Pai.

Til toppen

utflukter
Selv om øya er liten og det bor under to tusen mennesker der, så er det et stort utvalg av utflukter og aktiviteter man kan være med på. Utfluktene dreier seg oftest om det historiske og kulturell øya har å by på, men det finnes også utflukter som tar deg med for å se på øyas natur eller ut for å fiske. For en nettside med oversikt over tilbudene, klikk her.

Til toppen

å se
KinstonNorfolk har en rekke severdigheter, i første rekke for de som er historisk interessert. I Kingston står fortsatt bygningene etter den tiden øya var en fangekoloni, og de fleste er restaurert og innredet så man kan se hvordan det var på den tiden da øya ble kalt "Stillehavets Helvete". Det finnes også flere museum her. Et bra utsiktssted over Kingstown og det historiske området er Queen Elizabeth Lookout. Bloody BridgeEt spesielt historisk "monument" er "Bloody Bridge" hvor en spesielt tyrannisk fangevokter ble drept av fangene og begravd inne i broen de holdt på å konstruere. Blodet hans rant ut mellom steinene og vokterne oppdaget hva som hadde skjedd. Gjerningsmennene ble henrettet, noe som for dem kanskje kom som en befrielse.
Et annet sted som forteller om øya historie er The Pitcairn Settlers Villiage, hvor etterkommerne etter Fletcher Christian, lederen for mytteriet på Bounty, kan vise fram historiske gjenstander fra den gangen de kom seilende fra Pitcairn for å slå seg ned på Norfolk.
Vest for Burnt Pine finner du den fantastisk vakre kirken St Barnabas Chapel, som ble fraktet til øya fra New Zealand mellom 1866 og 1921.
Noen annet som man må få med seg på Norfolk er selvsagt naturen. Omtrent en tredjedel av øya er nasjonalpark, og det finnes masse stier og gangveier som byr på flott utsikt. Nord på øya ligger en bevart regnskog. Her kan man vandre eller ri blant de over 50 meter høye Norfolk-furuene, og se hvordan øya må ha sett ut før man ryddet vekk mesteparten av skogen og husdyrene gnagde vekk underskogen. En tur i Slaughter Bay med glassbunnet båt bør man kanskje også få med seg?

Til toppen

shopping
Shopping i Burnt Pine.Norfolk er et av de få stedene i sydhavet hvor folk ofte kommer kun for å handle. Øya er en frihavn og det strømmer stadig til kjøpelystne fra New Zealand og Australia - for å ta nytte av tax-free prisene på varer som brennevin, kameraer og stereoanlegg. Handlingen foregår stort sett i varehusene i tettstedet Burnt Pine.

Til toppen

hendelser
Australia Day feires 29. januar og Foundation Day den 6. mars. I juni hvert år er det Bounty Day Celebratons, med Bounty Day (eller Anniversary Day) den 8. juni. En viktig del av feiringene er et skuespill hvor man gjenskaper landingen av folkene fra Pitcairn og går i parade gjennom de historiske bygningene i Kingston.
Det foregår også en rekke sportsarrangement og hendelser gjennom året, og i tillegg feires vanlige høytider som jul og påske.
For en nettsiden med en kalender over årets hendelser,
klikk her.
Forhør deg også om hva som skjer når du ankommer
øya!

Til toppen

sport
GolfbanenNorfolk er en liten øy, men de som har lyst til å drive litt med sport mens de er her har noen muligheter. Det finnes blant annet golf, bowling, leirdueskyting, riding, squash og tennis. Øya er også et flott sted å gå lange turer eller ta noen joggeturer i fin natur. Snorkling og svømming er det muligheter for også.

Til toppen

badeliv
Emily Bay.Det er ikke så mange strender på Norfolk, men Emily Bay må være et av de vakreste og sikreste badestedene i verden! Det finnes også et par andre strender, og flere steder langs kysten er det kulper og renner hvor man kan svømme og snorkle.

Til toppen

fiske
Klart du kan fiske på Norfolk, for det finnes det godt med "gamefish" i havet rundt øya. Hør med betjeningen på hotellet, eller spør på turistkontoret eller lokale fiskere. For å komme til en nettside med fiskecharter på Norfolk, klikk her.

Til toppen

dykking
Det er ganske populært å dykke på Norfolk, og det finnes et firma som tilbyr dykketurer. For å komme til nettsiden deres,
klikk her.

Til toppen

bryllup
Nei, Norfolk er ikke stedet å få arrangert et romantisk sydhavsbryllup. Cookøyene, Samoa eller Fiji er et bedre valg.


Til toppen


Det siste paradis


"Det Siste Paradis"
Boken om Terje Dahls seilas i 22 fots Coco Loco, den minste båten til å legge ut på en jordomseiling.
" - Du er klin kokos! sa vennene mine da jeg kastet loss fra Rådhuskaia. Etter fire år, to orkaner og fire tropiske stormer måtte jeg lure på om de hadde rett..."
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.

Pris kr.150,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.

Paradiset jeg fant
"Paradiset Jeg Fant"

Etter eventyrseilasen i Coco Loco vendte Terje Dahl tilbake til sydhavet. Traff høvdingdatteren Emma Toematagi i det polynesiske landet Tuvalu og feiret bryllup i en måned.
"Skulle vi virkelig bygge vårt hjem på den ubebodd koralløya Motuloa, helt på verdens ende..?"

Klikk her for å lese utdrag fra boken.

Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr. 150,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls andre bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv - klikk her.


| forside | landetfakta | bonyttig | hør&se | artikler |