Forside
 Hva du gjør på Niue
 

 
   
  GJØRE
  pil
natteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pil
FAKTA
 
pil
kart
 
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg
 
 pil
BO
  pil
hoteller
  pilbackpacker
  pilseilere   
  
 pil
NYTTIG
  pil
reisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pil
HØR&SE
  pil
musikk
  pilvideo
  pilbilder

pil
ARTIKLER

 
Landet
 
Forside

 
  Sydhav
  på nettet

natteliv
Levende underholdningÅ velge Niue på grunn av nattelivet ville være et feilgrep, men selv om stedet er lite så foregår det aktiviteter på kvelden også. Det er vanligvis hotellene og restaurantene som står for festlighetene, og man har gjerne moderne disco-dans på fredager og lørdager. Ved siden av det så arrangeres det ofte såkalte "islands-nights" hvor man spiser lokal mat og ser på lokal underholdning. Det finnes også en del barer i Alofi hvor man kan få slukket tørsten.

Til toppen

spise ute
Det finnes flere restauranter på Niue, i forbindelse med hotellene og ellers. Har kan man få internasjonal mat om man ønsker det, men selvsagt også polynesisk.
Prøv mat bakt i jordovnen eller rå, marinert fisk! På Niue har man også tradisjon for å lage retter med stivelsen utvunnet av en polynesisk form for arrowrot, "te ti".

Til toppen


utflukter
Utforske korallrevetPå Niue er det faktisk en del å foreta seg selv om øya er liten. Dra til kultursentre og gallerier, utforske huler, fiske, rusle på korallrevet, gå i regnskogen osv.
Spør på hotellet eller turistkontoret!

Til toppen

å se
Niue er selvsagt en spesiell øy å besøke, med sine klipper og huler. En god start er å ta en rundtur med sykkel eller motorsykkel, veien rundt øya er 67 kilometer lang. På Niue Cultural Centre får du kjennskap til øyas historie, ved å titte på gjenstaner og se oppvisninger. I Hakupu Village kan du spise et tradisjonelt måltid mens du ser på lokal dans, og i galleriene (som Tahiono Gallery) kan du se mer moderne utstillinger av lokal og utenlandske kunstnere. Selvsagt må man utforske hulene og havet, gjerne ved å dykke ned i det, se dykking. Det finnes også flere naturreservat.

Til toppen

shopping
Hatt av palmebladerDet største shoppingsenteret ligger i Alofi, men det finnes småbutikker i landsbyene. I Alofi er også markedet som er åpent på onsdager og fredager, her får man kjøpt frukt og grønsaker.
Hyggelig er det jo å få med seg noen lokale suvenirer hjem, og kvinnene på Niue er kjent for sitt flotte håndarbeid laget av lokale materialer.

Til toppen

hendelser
Den største hendelsen på Niue finner sted i den første uken av januar, hvor man slår sammen den kristne "Prayer Week" og Takai Week. Takai Week er måten landsbyfolkene fire nyttår på, ved å dekorerer bilene og kjøre rundt øya. Selvsagt avsluttes det hele med en stor fest. I oktober feirer man grunnlovsdagen og nok en gang slår man det sammen med en kristen feiring, nemlig datoen da kristendommen kom til øya. Missekåringer er populært på Niue og de holdes gjerne i august.
I tillegg til dette har man en årlig golfturnering og en moutain-bike-konkurranse. Som de fleste steder i verden så feirer man jul og nyttår, og man er flinke til å utnytte små og store hendelser til å få seg en fest.
Forhør deg om hva som skjer!

Til toppen

sport
Det foregår flere sportsaktiviteter på øya, og selv om mesteparten foregår i vannet så er det mulighet for å spille golf, tennis og lokal cricket.
Utflukter i naturen går også bra, samt å være med når folkene leker seg med ballspill landsbyene når sola er på vei ned!
Dykking, snorkling og svømming er selvsagt tingen på Niue, og det har flere og flere turister oppdaget.

Til toppen

badeliv
Spennende badestederJo, det går godt an å bade selv om Niue verken har laguner eller sandstrender. Det er godt med store dammer på revet, i hulene og kløftene, og man kan hoppe uti mange steder uten noen problemer. Å bade slik er en av øyas store attraksjoner!

Til toppen

fiske
Fiske er en stor sport på Niue. Her kommer "gamefish" som kingfish og tunfisk helt inn til korallrevet og klippene. Det arrangeres fisketurer ut på havet, og du er så godt som garantert storfangst!

Til toppen

dykking
Dykking i hule
Å dykke på Niue er en opplevelse. Vannet er utrolig klart, og korallveggene stuper ned i dypet helt inn til øya. Dessuten er det huler og spennende fisk. Ja, med litt flaks får du se Niues havslange, som er giftig, men ikke særlig villig til å bite!


Til toppen

bryllup
Niue er faktisk et bra sted som drømmer om et romantisk sydhavsbryllup, selv om Cookøyene eller Fiji er mer kjent for slike arrangement. Begge de to store hotellene, Matavai og Nanukulu, hjelper deg mer enn gjerne med å bli gift i solnedgangen med en blomsterkrans på hodet!


Til toppen
Spennende bøker fra sydhavet?
Les mer


| forside | landetfakta | bonyttig | hør&se | artikler |