Forside
 Hva du gjør på Nauru
 

 
   
  GJØRE
  pil
natteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pil
FAKTA
 
pil
kart
 
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg
 
 pil
BO
  pil
hoteller
  pilbackpacker
  pilseilere   
  
 pil
NYTTIG
  pil
reisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pil
HØR&SE
  pil
musikk
  pilvideo
  pilbilder

pil
ARTIKLER

 
Landet
 
Forside

 
  Sydhav
  på nettet

natteliv
Menen Hotel om kveldenNei, det finnes ikke noe natteliv i Nauru. Å bruke penger på hotell Menens kasino og spilleautomatene på er vel det mest spennende kvelden har å by på.

Til toppen

spise ute
Nei, det er ingen steder å spise ut for de som da tenker på en hyggelig restaurant. Det blir å spise på hotell, og Menen har i alle fall en restaurant og bar.

Til toppen

utflukter
Nei, det finnes ingen utflukter på Nauru. Med litt flaks kan du få organisert en fisketur ut på havet gjennom Menen Hotel. Å rusle en tur rundt øya på egenhånd er det neste.

Til toppen

å se
Se hva som er igjen av øya vår!Den største attraksjonen på Nauru, så trist det enn er, må være det utgravede månelandskapet som mesteparten av øya består av. Ved siden av det så finnes det noen japanske kanoner og bunkerser fra den andre verdenskrig. En koloni av fregattfugler på sørøstsiden av øya er kanskje verdt en titt?

Til toppen

shopping
Nei, Nauru er ikke stedet for å shoppe, om noen av en eller annen mystisk grunn skulle komme på ideen. Det finnes et supermarked, men det er gjerne halvtomt for varer.

Til toppen

hendelser
Den lokale nasjonaldagen er 31. januar, og ved siden av det så ferier man grunnlovsdagen 17 mai (!) og Angam Day 26 oktober. Angam betyr hjemkomst og man feirer de gangene landets befolkning har kommet over 1.500, som man regner som et minimum for landets overlevelse (se historie). Selvsagt feirer man også jul, nyttår og påske.

Til toppen

sport
Det finnes tennisbaner ved Menen Hotell, og det er vel alt av idrettstilbud på øya. Folk ser heller sport på TV, rugby er enormt populært (vel, landet har faktisk et par gode idrettsutøvere, som innen vektløfting, men de bor og trener i Australia).

Til toppen

badeliv
Anibare Bay er øyas beste badestrand, men den kan være litt skummel på grunn av havstrømmer.

Til toppen

fiske
Jo, det finnes det godt med "gamefish" rundt øya, så hør i resepsjonen på Menen Hotel (som er øyas samlingssted) hvordan du kan få hengt seg på en fisketur ut på havet.

Til toppen

dykking
Det skal være flott å dykke rundt øya, men spørsmålet er om du får leid utstyr eller fylt dine egne flasker. Igjen: Sjekk med Menen Hotel!

Til toppen

bryllup
Nei, nei, nei, Nauru er desidert ikke stedet man reiser til for å få seg et romantisk sydhavsbryllup! Går man i slike tanker bør man prøve Fiji eller Cookøyene.

Til toppenSpennende bøker fra sydhavet?
Les mer


| forside | landetfakta | bonyttig | hør&se | artikler |