Forside
Hvor du bor i FSM (Mikronesiaføderasjonen)
 

 

   BO
  
pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere
  
 pilFAKTA 
 
pilkart
  
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg
 
 pilGJØRE
  pil
natteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pilNYTTIG
  pilreisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pilHØR&SE
  pilmusikk
  pilvideo
  pilbilder

pilARTIKLER
Landet
Forside

  
 

  Sydhav
  på nettet

hoteller
Korsae Nautilus HotelTurismen har begynt å gjøre sitt inntog i FSM, og overnattingstilbudet begynner å bli ganske bra de fleste steder, om enn dyrt. Vil du bo på et bedre hotell nære stranden må du regne med å måtte betale rundt 150 US-dollar per natt. Det finnes billigere hoteller, men da er kvaliteten deretter. Også på de ytre øyene finnes det overnattingssteder, såkalte "guesthouse".

Linker til noen hoteller:
Village Hotell, Pohnpei
Blue Lagoon Resort, Chuuk
ESA BayView Hotel, Yap
Manta Ray Bay Hotel, Yap
Kosrae Nautilus Resort, Kosrae

Til toppen

backpacker
Å være backpacker i FSM kan vel være en blandet fornøyelse, det er ikke alltid så lett å finne et rimelig sted å bo, men de som reiser enkelt og ønsker å se mest mulig har kommet til rett land.
Å reise med skip (eller kanskje en misjonærskonnert) ut til de ytre øyene vil bli en opplevelse for livet hvis du får det til! Såkalte "guesthouse" er det vanligste alternativet, men å bo privat kan nok ordnes mange steder om/når du kommer i kontakt med lokalbefolkningen.
Husk bare at du ikke utnytter gjestfriheten, det koster å ha en besøkende og det burde være en selvfølge å dekke ekstrautgiftene og gi en (penge-) gave når man drar!

Til toppen

seilere
Redaktørens båt i Truks lagune.Hver stat skal vel egentlig være "port of entry", men hovedkvarteret for immigrasjonen ligger på Pohnpei. Der vil du få tillatelse til å besøke de andre statene, men heller ikke da er du sikker på at alt er i orden: Den lokale immigrasjonsoffiseren vil helt sikker ha sitt å si om saken!
På Pohnpei ankrer de fleste opp i en bukt et lite stykke unna havna, men det finnes flere ankringssteder langs kysten. Å seile at ut til den lille ubebodde atollen Ant like ved kysten er populært og de større atollene Kapingamarangi og Nukuoro i sør er spennende steder med polynesisk befolkning!
I Chuuk (Truk) ligger man gjerne for svai like utenfor den lilla havna, og der kan det gynge litt. Bedre ankringsforhold finnes det mange steder i lagunen og på de ytre atollene.
På Yap og Kosrae er det også en rekke steder å ankre opp, sjekk kartene godt - og forhør deg med de lokale ekspertene før du seiler ut til en ytre øy!

Til toppen


Vil du ha kontakt med noen som har vært der?
Eller finne ut om det er noen som har en bok om Mikronesia?
Klikk her.
Nan Madol - Stillehavets mystiske by av stein!
Nan MadolHvem bygget de kunstige øyene i lagunen? Fant man skjeletter av kjemper i steinbygningene? Hvorfor er folk redde for stedet den dag i dag?
Klikk her for å lese artikler fra FSM.


| forside | landet | fakta | gjøre |nyttig | hør&se | artikler |