Forside
 Hva du gjør på Marshalløyene
 

 
   
  GJØRE
  pil
natteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pil
FAKTA
 
pil
kart
 
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg
 
 pil
BO
  pil
hoteller
  pilbackpacker
  pilseilere   
  
 pil
NYTTIG
  pil
reisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pil
HØR&SE
  pil
musikk
  pilvideo
  pilbilder

pil
ARTIKLER

 
Landet
 
Forside

 
  Sydhav
  på nettet

natteliv
Jente spiller på ukuleleDe som er vant til internasjonalt natteliv vil lure på hvor i all verden man har havnet, selv i hovedstaden Majuro. Ikke akkurat flust med nattklubber her!
Vel, det finnes noen barer og dansesteder, og stemningen er ofte på topp (om enn fuktig)! Jentene og gutta er imøtekommende, men vær klar over at begge kjønn gjerne vil bli spandert på - og at syfilis og andre kjønnssykdommer florerer på Majuro.
Mer tradisjonell underholdning, med sang og dans, kan man også finne av og til, spesielt på hotellene.

Til toppen

spise ute
Restauranter finnes så godt som bare på Majuro og det er begrenset hva som finnes der også. Best mat vil du nok få på Outrigger, men sjekk litt rundt! Både på Majuro og de ytre øyene bør du absolutt prøve deg på lokal mat. Rå tunfisk er godt, enten på japansk vis (sashimi) med soya, sitron og pepperrotsaus eller mer lokalt marinert i kokosnøttmelk. Brødfrukt stekt i olje som chips må man heller ikke gå glipp av!

Til toppen


utflukter
Organiserte aktiviteter er det dårlig med på Marshalløyene, det eneste måtte være på Outrigger hotell. Sjekk med hotellet eller turistbyrået!

Til toppen

å se
Det finne et museum i Majuro, Alele Musem. Her kan man blant annet studere de tradisjonelle utriggerkanoene og se bilder og gjenstander fra før i tiden. Peace Park Memorial er et minnesmerke av granitt reist av den japanske regjering. RRE Clam Farm er et spennende sted å besøke for de som er interessert i å se hvordan man kan ale opp muslinger, besøkende er velkommen. Laura Beach Park er det mest kjente og beste badestedet på Majuro. Bikini og JaIuit er to av de beste stedene i verden å dykke på krigsvrak.

Til toppen

shopping
Vifter av pandanusbladHvem er på Marshalløyene for å shoppe? Vel, det er jo hyggelig å få med seg noen lokale suvenirer hjem, og det finnes både en god del å få kjøp, fra kopier av tradisjonell navigasjonskart laget av pinner til nydelige kurver og vifter.

Til toppen

hendelser
Det er dårlig med festivaler på Marshalløyene, men folkene er glade i å feste så det er stadig noe som skjer. På Majuro er det fiskekonkurranse hver måned, og her samles både lokale og utenlandske storfiskere!

Til toppen

sport
Organiserte sportslige aktiviteter er det ikke så mye av på Marshalløyene. På Majuro kan du spille tennis og bowle, innimellom arrangeres volleyball, fotball og cricket, og så har man altså de månedlige fiskekonkurransene.
På Marshalløyene er man aldri langt unna vannet, så svømming, dykking og snorkling er tingen i tillegg til fisking!

Til toppen

badeliv
Det er godt med flotte sandstrender på Marshalløyene, og på Majuro er Laura Beach den beste. Bare ikke forvent å finne solsenger, parasoller og strandbarer!
På de ytre øyene så er det ikke vel ansett at jentene bruker bikini (ikke på majuro for den del heller, men der er de mer vant til turister). Ta uansett på deg en t-skjorte når du bader, så slipper du å få solsvidd rygg!
Til toppen

fiske
Redaktøren med hai tatt i MarshalløyeneMarshalløyene er et drømmested for de fiskeinteresserte. På Majuro har man de månedlige fiskekonkurransene, og via hotellet finner du noen som tar deg med ut for å finne storfisken. På de ytre øyene kan du spørre om å få være med ut når gutta drar ut for å dorge eller harpunere fisk. Et tips:Tilby deg å kjøpe bensinen!

Til toppen

dykking
Marshalløyene er stedet, ved siden av Truk i Micronesia, for deg som vil dykke på krigsvrak. Spesielt på Bikini og JaIuit er mulighetene gode, og på Bikini finnes det nå faktisk et hotell (hvor de ansatte ikke kan jobbe så lenge av gangen på grunn av radioaktiv stråling): Bikini Dive Resort. Det er flott å dykke på de andre øyene også, men ved siden av Majuru så er det vanskelig å finne utstyr og noen som kan ta deg med ut.


Til toppen

bryllup
Marshalløyene er nok ikke stedet man reiser for å få organisert et romantisk sydhavsbryllup, for de som går med slike planer anbefales Cookøyene eller Fiji!


Til toppenHøre musikk fra Marshalløyene?
Klikk her!


Spennende bøker fra sydhavet?
Les mer

| forside | landetfakta | bonyttig | hør&se | artikler |