Forside
 Hva du gjør på Marianaøyene
 

 
   
  GJØRE
  pil
natteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pil
FAKTA
 
pil
kart
 
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg
 
 pil
BO
  pil
hoteller
  pilbackpacker
  pilseilere   
  
 pil
NYTTIG
  pil
reisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pil
HØR&SE
  pil
musikk
  pilvideo
  pilbilder

pil
ARTIKLER

 
Landet
 
Forside

 
  Sydhav
  på nettet

natteliv
Stick Dansers .Det er naturlig nok mest natteliv på Saipan, som er hovedøya med en by og mange hoteller. Det finnes også en del restauranter, karaokeklubber og barer, og på hotellene er det gjerne show. Sydhavsshowene som vises er tvilsomme og i beste fall importert fra andre steder i Stillehavet - det er ikke mye sydhavskultur igjen på Marianaøyene!

Til toppen

spise ute
Det er mange spisemuligheter i Saipan - et virvar av internasjonal mat. Det asiatiske kjøkkenet er i overvekt, takket være alle turistene fra Japan.
De fleste og beste restaurantene finnes nok på hotellene, men det er godt med spisetilbud rundt omkring også.
På de andre øyene er tilbudene på langt nær så mange. På Marianaøyene har du virkelig sjansen til å prøve mat fra hele verden!

Til toppen


utflukter
Siden man satser på turismen på Marianaøyene så er det en god del utflukter å være med på, spesielt på Saipan. En av de mest populære er å dra ut med en båt med glassbunn ved den lille Managaha-øya.
Bare spør på hotellet hva du kan være med på, enten det er på land eller vann!
En utflukt til en av de andre øyene, gjerne Rota, kan være verdt å overveie.

Til toppen

å se
Det er godt med krigsminner på øyene, og på Saipan har man laget en park av den siste japanske kommandoposten, med kanoner og tanks. Tilsvarende har amerikanerne sin American Memorial Park, og det finnes også et WWII Museum og vrak i Tanapag Harbour.
For de som ikke er så opptatt av blodige minner så er hovedattraksjonen på Saipan nok "the Grotto" en naturlig hule med en tunnel som munner ut i havet.
Også på øya Rota finner du en fin hule, og i den lille byen som heter Songsong finnes det masse såkalte "latte"-steiner (husplattformer) fra gamle dager.
På øya Tinian, som er stedet hvor atombombene startet sin ferd mot Japan, finner man det man er tror restene etter huset til den legendariske chamorrokongen Taga den store.

Til toppen

shopping
Jo, japanerne fryder seg over å kunne kjøpe tax-free i Saipan, fotoapparater og CD-spillere er billigere her enn hjemme! For de som håper å kunne ta med seg autentisk håndarbeid fra sydhavet, så må man huske på at her er det dårlig med sydhavskultur. Det du finner er gjerne kopier fra andre land.

Til toppen

hendelser
Den mest populære hendelsen på Marianaøyene er festivalen som finner sted på Rota i begynnelsen av oktober hvert år. Her prøver man å vekke til liv det som måtte finnes av chamorro-kultur, med mat, musikk og dansing, i tillegg til religiøse opptog til ære for San Francisco de Borja. Festivaler finnes det også på Saipan og Tinian, sjekk med hotellet hva som foregår - du er velkommen til å delta! Ved siden av festivaler så er det også en del årlige sportsbegivenheter, som maraton, fiskekonkurranser og seilaser.

Til toppen

sport
GolfDer finnes en del sportsaktiviteter på Marianaøyene, men det er helst i forbindelse med hotellene. Dykking, snorkling, fisking, seilbrett, vannski, tennis og lignende. Øyene har dessuten flere flotte golfbaner, den beste er laget i samarbeid med "the great white shark", australieren Greg Norman.

Til toppen

badeliv
Solbad på SaipanMarianaøyene er et flint sted for de som er glade i vannet! Det er mange flotte sandstrender og beskyttede badeplasser, i tilknytting til hotellene og ellers.
Bader man på egenhånd er det lurt å sjekke de lokale forholdene.

Til toppen

fiske
Prøve deg på sverdfisk, tunfisk eller hai? Rundt Marianaøyene finnes det godt med "gamefish", og finnes flere firmaer som tilbyr turer. Hør på hotellet!

Til toppen

dykking
Dykking er populært blant turistene som har funnet fram til Marianaøyene. På Saipan er det en rekke større dykkefirmaer, og det finnes et firma på Rota også. Øyene har godt med fine korallrev og vegger som stuper rett ned til det mørkeblå dypet. Vrak og huler, rokker og haier. Finn fram til det nærmeste dykkefirmaet, eller spør på hotellet.
Før du reiser: Sjekk via de offisielle turistsidene på
net.saipan.com/cftemplates/mva-member/dive.cfm


Til toppen

bryllup
Å arrangere et romantisk bryllup I sydhavet går på Marianaøyene, sjekk med
Fukada Enterprises, Inc Wedding Services
P. O. Box 501578
MP 96950
Tel: (670)234-3850
Fax: (670)233-3851
Email: fukada@gtepacifica.net
Web Page: www.fukadaent.com

Til toppenSpennende bøker fra sydhavet?
Les mer


| forside | landetfakta | bonyttig | hør&se | artikler |