Forside
 Hva du gjør på Guam  

 
   
  GJØRE
  pilnatteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pilFAKTA
 
pilkart
 
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg  

 pilBO
  pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere
     
 pilNYTTIG
  pilreisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pilHØR&SE
  pilmusikk
  pilvideo
  pilbilder

pilARTIKLER

 Landet
 Forside

 
  Sydhav
  på nettet

natteliv
Hardrock CafeSelv om turismen er ganske så stor på Guam så er egentlig ikke nattelivet noe særlig å skryte av. Det meste forgår i Tumaon Bay, på hotellene, restaurantene, klubbene og barene. God mat og flotte restauranter vil du klare å finne uten problemer, men det er litt dårligere med diskoer og "hotte" steder. Sydhavsshowene på hotellene er kokt opp av imiterte saker fra Hawaii og Tahiti og selv om jentene er pene så har det lite med sydhavet eller chamorro å gjøre. Klubbene har striptease, og hotellenes TVer sexkanaler.

Til toppen

spise ute
Det er selvsagt godt med spisemuligheter på Guam. Her finner du fastfood-stedene som MacDonalds, Taco Bell og Kentucky Fried Chicken, men også så mye forskjellig og fancy som Niji, Kurumaya, Planet Hollywood, Hard Rock Cafe, Friday's, Capricciosa, Creations, Joinus, Sam Choy's, Tony Roma Ribs and Outback Steakhouse.
Behøver vel ikke engang nevne at restaurantene på hotellene har topp mat?
Leter du litt finner du sikkert også restaurenter som tilbyr mer lokal mat - og det er jo ikke så dumt når du først er på den andre siden av jorden!

Til toppen


utflukter
På det turistifiserte Guam så finnes det noen tilbud du kan henge deg på. Mest myntet på de japanske nygifte, men bare spør på det nærmeste hotellet eller på turistkontoret. Siden Guam jo er en relativt liten øy så dreier det meste seg om havet - som fisketurer og snorkling. Det finnes også en turistubåt som tar seg ut for å se på korallrevet.

Til toppen

å se
Talofofo FallsI hovedsteden Agaña finner du endel parker og bygninger å se på, som Casa Gobierno, guvenørpalasset fra 1736. Midt i bytrafikken finner du stauen av høvding Quipuha, som ga bort land til de første kristen kirken. Du har også den roterende stauen av pave John Pauls II, som faktisk holdt en messe der i 1981. Mest kjent turistmål, mest avbildet på postkortene ved siden av stranden i Tumon Bay, er Latte Park. Den består av noen store steinpillarer, flyttet hit far en gammel chamorro landsby, og de skal være en slags husstolper. For å lese en artikkel i Sydhav på nettet om spennende Latte Stones, klikk her.
Av andre ting du kan se på er de seks histoiriske parkene om den adre verdenskrig, fortet Santa Agueda som ble bygget i 1800, Talafak broen som ble bygget i 1785, Yokois hule hvor japanske sersjant Soichi Yokoi gjemte seg fra 1944 til 1945 uten å vite at krigen var slutt og den historiske spanske landsbyen Inarajan med Chamorro Cultural Village. Er du interesset i pene fosser, som ikke helt er av norsk størrelse, kan du jo teste Talofofo Falls, Sigua Falls og Tarzan Falls. I Tumon Bay finner du Y'pao Beach Park på buktas sørøstside, et populært picknik-sted som engang var en gammel landsby. Ved Gun Beach, gjemt i jungelen ved foten av klippen på nordsiden finner du en gammel japansk kanon.
Ved enden av Tumon Bay ligger klippen Two Lower's Point, som også er et populært utfartsmål.
For å lese legenden om Two Lower's Point i Sydhav på nettet, klikk her.

Til toppen

shopping
Guam er et tax-free område, så her kan man kjøpe med seg det man eventuelt måtte trenge. Ja, de har verdens største K-Mart forretning på Guam!
Lokale souvernirer kan også kjøpes.

Til toppen

hendelser
Liberation Day den 21. juli er dagen for Guams største feiring, med stor gateparade og fyrverkeri om kvelden. Et øykarneval finner også sted i juli, på Y'pao Beach Park i Tumon Bay. Ved siden av dette finne det en del lokale festivaler rundt om i landsbyene, som Malojloj Fiesta, som starter 16. mai. Da fester man kraftig - og alle er invitert! Forhør deg om hva som skjer (hotell og turistkontor) når du ankommer!

Til toppen

sport
Dykking, snorkling, fisking, seilbrett, vannski og lignende er mest vanlig rundt hotellene, men det finnes gode steder å surfe også. For de som holder seg på land er det ikke så mange tilbud, men man har en flott bowlinghall og ni 18 hulls internasjonale golfbaner!
Hundeveddeløp, Greyhound Racing, er veldig populært (selv om vi neppe vil kalle det en sport!) og det finner sted tirsdager, torsdager og fredager.

Til toppen

badeliv
Tumon BayGuam er en ganske grei øy for alle som er glade i vannet, og mest populær er stranden i Tumon Bay. Her kan du sole deg, vasse på korallrevet, svømme og leie seilbratt. Bare vær klar over at du deler stranden med hundrevis av japanere og andre turister! For å lese en artikkel i Sydhav på nettet om flotteTumon Beach, klikk her.
For de som driver med surfing så er Talofofo Bay Beach Park stedet!

Til toppen

fiske
Den største sverdfisk (Pacific Blue Marlin) som noen gang er tatt henger på flyplassen - og den er enorm! Så det finnes det godt med "gamefish", hør med turistkontoret eller hotellet hvordan man kan få hengt seg på en utflukt eller leie en båt med skipper.

Til toppen

dykking
På Guam er dykking en av de store attraksjonene, som så mage steder i sydhavet. Korallrev, fargerike småfisk, rokker og haier, pluss en del vrak fra krigens dager. Finn fram til det nærmeste dykkefirmaet, eller spør på hotellet.
De som kunne tenke seg å lære å dykke eller lære andre å dykke har kommet til rett sted: Guam Tropical Dive Station er PADI 5 Star IDC klassifisert.


Til toppen

bryllup
Guam er vel egentlig ikke stedet å få arrangert et romantisk sydhavsbryllup, men det går jo an å høre med hotellet om de kan arrangere noe, de er jo vant til å ha japanske nygifte der!

Til toppenSpennende bøker fra sydhavet?
Les mer


| forside | landetfakta | bonyttig | hør&se | artikler |