Forside
 Hva du gjør på Galápagosøyene
 

 
   
  GJØRE
  pilnatteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pilFAKTA
 
pilkart
 
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg  

 pilBO
  pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere
     
 pilNYTTIG
  pilreisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pilHØR&SE
  pilmusikk
  pilvideo
  pilbilder

pilARTIKLER

 Landet
 Forside

 
  Sydhav
  på nettet

natteliv
Vel, Galápagosøyene er ikke stedet man reiser for å oppleve heftig natteliv. Selv om det er en del turister på øyene, så er tilbudet lite. Du finner noen puber og barer på hotellene.

Til toppen

spise ute
Når det gjelder spisetilbud så er det ganske dårlig, det blir stort sett på hotellene.
Sydhavsmat er det nok umulig å finne, det blir mest internasjonal og spansk mat.

Til toppen

utflukter
Terje Dahl og kaktustre.Siden Galápagosøyene satser på turismen, og har gjort det noen år, så finnes det et godt tilbud av utflukter - selvsagt for å se på det unike dyrelivet og naturen. Det arrangeres blant annet turer ut til de mindre holmene og det arrangeres dykketurer. Det er gjerne slik at man kjøper en totalpakke med reise, hotell og utflukter før man reiser til øyene. Å utforske øyene og dyrelivet på egen hånd er ikke populært, og i mange tilfelle ikke lovelig.
Lær mer ved å
klikke deg videre til lokale internettsider fra linkene på vår Nyttig-side!

Til toppen

å se
Terje Dahl og skilpadde.Det er jo de fascinerende øyene med dyrelivet man kommer for å se. Og det er gjerne slik at man kjøper en totalpakke med reise, hotell og utflukter før man reiser til øyene. Man kan jo også oppleve en del på egen hånd, og det mest besøkte stedet er Charles Darwin Research Station. Her kan man se de store Galápagos-skilpaddene og lærer mer om dem og de andre dyrene.
  For flere opplysninger om hva du kan gjøre og se i New Zealands, klikk deg videre til lokale internettsider fra linkene på vår Nyttig-side!

Til toppen

shopping
Nei, Galápagosøyene er ikke et sted hvor man drar for å shoppe. Lokale suvenirer er jo hyggelig å ta med seg hjem, og det finnes noe å få kjøpt. Det er også strenge regler for hva man kan ta med seg fra øyene.

Til toppen

hendelser
Det som hender på Galápagosøyene dreier seg om natur og dyreliv, og ikke stort annet - selv om de fastboende selvsagt feirer jul og andre høytider. Mest nyttig er derfor en kalender hvor alt som skjer i naturen på øyene er nedtegnet:
http://galapagos.com/gal_calendar.htm


Til toppen

sport
Nei, Galápagosøyene er nok ikke stedet for de som liker å holde på med sport. Klart de fastboende spiller litt fotball som andre steder i verden, men noen gode tilbud for de besøkende er det dårlig med.

Til toppen

badeliv
Bading er populært på Galápagosøyene, først og fremst under den varme sesongen januar til juni, da den kalde Humboltstrømmen viker for varmt vann fra Panamabuka. Det er i første rekke snorkling for å se på dyrelivet i vannet som er populært. Det er også mulig å svømme sammen med sjøløver, men siden øyene er et naturreservat så skal alt foregår i kontrollerte og lovelige former. Spør hvilke regler som gjelder!

Til toppen

dykking
Masse fisk!Dykking er populært på Galápagosøyene, og det er mye spennende å se på under vannet. Øyene er ranket blant verdens ti beste dykkesteder! Husk at dette ikke er noe du kan gjøre på egenhånd: Du må ha dykkesertifikat, legeattest og dra ut sammen med dykkeoperatører.
For å komme til en dykkeside, klikk her!

Til toppen

fiske
Det er masse fisk rundt øyene, men fisking er vanligvis ikke tillatt fordi de er et naturreservat og all natur skal være så urørt som mulig. Spør de lokale om muligheten!

Til toppen

bryllup
Galápagosøyene er ikke stedet å få arrangert et romantisk sydhavsbryllup, da bør man heller dra til Cookøyene, Tahiti, Samoa, Niue eller Fiji.


Til toppen

Paradiset farvel!
"Paradiset Farvel!"
Terje Dahl bodde seks år i sitt sydhavsparadis. I et hus med tak av palmeblader og gulv av grus, to meter unna lagunen. Fisket hai, fanget kokosnøttkrabber og levde et Robinson Crusoe-liv uten aviser, biler, cola og TV. Helt til orkanene dukket opp...
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr. 150,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls andre bøker.


Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.

Paradiset jeg fant
"Paradiset Jeg Fant"

Etter eventyrseilasen i Coco Loco vendte Terje Dahl tilbake til sydhavet. Traff høvdingdatteren Emma Toematagi i det polynesiske landet Tuvalu og feiret bryllup i en måned.
"Skulle vi virkelig bygge vårt hjem på den ubebodd koralløya Motuloa, helt på verdens ende..?"

Klikk her for å lese utdrag fra boken.

Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr. 150,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls andre bøker.

Mer om Terje Dahls sydhavsliv - klikk her.


Det siste paradis

"Det Siste Paradis"

Boken om Terje Dahls seilas i 22 fots Coco Loco, den minste båten til å legge ut på en jordomseiling.
" - Du er klin kokos! sa vennene mine da jeg kastet loss fra Rådhuskaia. Etter fire år, to orkaner og fire tropiske stormer måtte jeg lure på om de hadde rett..."
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.

Pris kr.150,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.

Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.


I Vårt Billede
"I Vårt Billede"
En science-fiction bok hvor handlingen stort sett foregår på vår egen planet. En svært så menneskelig romfarer fra en annen planet crashlander på en sydhavsøy hvor folkene befinner seg på steinaldernivå. Med åpent sinn og ukuelig mot kjemper han for å komme seg tilbake til sine egne. Ingen lett oppgave - og vil han nå egentlig det?!

Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr.130,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.
| forside | landetfakta | bonyttig | hør&se | artikler |