Forside
Hvor du bor i Fransk Polynesia (Tahiti)
 

 

   BO
  
pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere
  
 pilFAKTA 
 
pilkart
  
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg
 
 pilGJØRE
  pil
natteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pilNYTTIG
  pilreisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pilHØR&SE
  pilmusikk
  pilvideo
  pilbilder

pilARTIKLER
Landet
Forside

  
 

  Sydhav
  på nettet

hoteller
Beachcomber Parkroyal Det er den delen av Fransk Polynesia som kalles Selskaps-øyene som tar imot det aller meste av turiststrømmen, og det er her du finner de flotteste og dyreste resortene.
På hovedøya Tahiti har du for eksempel 5-stjerners Beachcomber Parkroyal (bildet), hvor de man forbinder med navnet beachcomber neppe ville fått adgang!
Vel, øya har en rekke andre hoteller i mange prisklasser, men det er et bedre valg å komme seg til de andre øyene.
Naboøya Morea har flere flotte hoteller ved de dype fjordene mellom de dramatiske fjellene, noen av dem i tradisjonell arkitektur på påler ute i vannet.
En rekke femstjernes hoteller finner du på Bora Bora, som blir kalt verdens vakreste øy, og også Huahine og Raiatea har hoteller i den dyreste og flotteste klassen.
Det finnes rimeligere steder å bo på disse turistøyene, og naturen er like flott hvor enn man bor!
Kommer man seg ut til de ytre øygruppene kan man finne enda enklere og billigere steder å bo, men det er uansett ikke noe spesielt billig å bo i Fransk Polynesia.

Til toppen

backpacker
Det samme gjelder for backpackers som for andre: Kommer man seg vekk fra hovedøya Tahiti (og de andre Selskapsøyene) kan man finne enkle og rimelige steder å bo. For å se mest mulig av det opprinnelige sydhavet er det absolutt verd forsøket å reise til de andre øygruppene.
Et besøk på Fatuhiva i Marquesas, hvor Thor Heyerdahl bodde et år i sin ungdom, blir noe annet enn asfalten i Papeete.
Ja, er man riktig på hugget og har ubegrenset med tid og har lyst til å prøve seg som en Robinson kan man jo prøve å nå Raroia der Kon Tiki landet, mannen som eier koralløya bor faktisk i Norge!

Til toppen

seilere
Lagunen på Rangiroa atoll.Papeete på Tahiti og Hiva Oa på Marquesasøyene er "port of entry" til Fransk Polynesia, og i Papeete ligger seilbåtene fender til fender i den møkkete havna hvor bilene bråker forbi foran baugen. Ikke noe blivende sted!
Marquesasøyene er mye mer spennende å besøke, men her er ankringsmulighetene dårlige, med svell og vind fra fjellene som får båtene til å drive av gårde.
Fra Tahiti kan du jo hoppe mellom øyene nordover, det finnes bra ankringsmuligheter på alle Selskapsøyene, som jo har beskyttende korallrev rundt seg.
På veggen i yachtklubben på Bora Bora kan du tegne et maleri av seilbåten din - en tegning av lille Coco Loco skal fortsatt pryde lokalet!
Prøver du å seile til Tuamotuøyene må du huske på at dette er atoller som så vidt titter opp av havet, med "usynlige" korallrev og trange passasjer med kraftig tidevannsstrøm.

Til toppen


Er tamura fra Tahiti langt mer sensuell enn hula-hula fra Hawaii?

Klikk her for å sjekke!

Vil du ha kontakt med noen som har vært der i det siste?
Eller bare finne ut om det er noen som har en bok fra Tahiti?
Klikk her.
| forside | landet | fakta | gjøre |nyttig | hør&se | artikler |